English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστασίου - Grodziskie

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

H νέα μας συνταγή είναι η εκατοστή συνταγή και μια από τις τελευταίες, για το ομολογουμένως πολύ δραστήριο εορταστικό έτος για εμάς 2023.

Γιορτάζουμε τα πέντε μας χρόνια και την εκατοστή μας συνταγή με ένα ιστορικό, παραδοσιακό στυλ με καταγωγή από την Πολωνία που παράγεται για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος.

Το Γκρόντζισκ Βιελκοπόλσκι (πολωνικά: Grodzisk Wielkopolski, γερμανικά: Grätz‎) είναι πόλη και η έδρα του Πόβιατ Γκρόντζισκ Βιελκοπόλσκι, στο Βοεβοδάτο Μείζονος Πολωνίας της δυτικής Πολωνίας. Ο οικισμός αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1257 με το όνομα "Grodisze" σε έγγραφα της εποχής και ήταν μια ιδιωτική πόλη των πολωνικών αριστοκρατικών οικογενειών Οστρόρουγκ και Οπαλίνσκι. Η πόλη έγινε γρήγορα σημαντική για την παραγωγή ζύθου και πιο συγκεκριμένα του στυλ "Grodziskie". Στα τέλη του 18ου αιώνα, στην πόλη λειτουργούσαν σχεδόν 53 ζυθοποιεία.

Υπάρχει ένας μύθος για το πώς δημιουργήθηκε η "Grodziskie". Πρωταγωνιστής είναι ένας Ρωμαιοκαθολικός ιερέας και Βενεδικτίνος μοναχός που ονομάζεται Bernard του Wabrzezno. Χάρη στις προσευχές του ένα ξεραμένο πηγάδι στο Γκρότζισκ γέμισε και πάλι νερό. Το νερό από το πηγάδι τροφοδοτούσε το ζυθοποιείο, το οποίο ήταν η μόνη πηγή εισοδήματος για την πόλη. Ο Μπέρναρντ έγινε τοπικός ήρωας και το πηγάδι ονομάστηκε «η αντλία του Αγίου Βερνάρδου». Για να τιμηθεί η μνήμη του, πραγματοποιήθηκε ετήσια πομπή από το Grodziskie στο αβαείο των Βενεδικτίνων στο Lubin. Εκεί, στον τάφο του Αγίου Βερνάρδου, "θυσιάστηκε" ένα βαρέλι τοπικού ζύθου.

Η "Grodziskie" είναι μια συνταγή ζύθου με υψηλή ανθράκωση, χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, διαυγές, ανοιχτό κίτρινο έως χρυσαφί χρώμα, μέτρια επίπεδα πικράδας και έντονο άρωμα και γεύση καπνού. Αυτό το οφείλει στις καπνισμένες βύνες σιταριού σήμα κατατεθέν του συγκεκριμένου στυλ. Ένα παρατσούκλι της Γκροτζίσκι είναι η σαμπάνια των φτωχών.

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε την "Γκράτζερ", την εκατοστή συνταγή μας και σας περιμένουμε να την ανακαλύψετε!!!

anastasiou grodziskie

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε Η Ηλικιωμένη Που Έγινε Viral Ζητώντας Περισσότερη Μπύρα Μέσα Στο Lockdown
iefimerida.gr

Η ηλικιωμένη γυναίκα από την Πενσιλβάνια, η οποία έγινε πέρυσι viral, εξαιτίας της ταμπέλας που κρατούσε και η οποία έγραφε «χρειάζομαι περισσότερη μπύρα», έφυγε από τη ζωή.

Offshoot - Papaya Playa
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

DuClaw - Palomania
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

Hoppin' Frog - Den Haag
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Tempel - Vermillion
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tempel Brygghus από τη Σουηδία.

Anchorage - Need Direction? / Beyond Repair / The Sacrifice
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το