English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ιστορία Του Σουβέρ

Αφιερωματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα mats στην μορφή που τα ξέρουμε σήμερα, έγιναν στην Βρετανία το 1920 από την Wainey's που έφτιαξε 2 mats για να διαφημίσει την Watney's Pale Ale και την Reids Stout.

Τα mats βέβαια χρησιμοποιούνταν πολλά χρόνια νωρίτερα. Το πρώτο mat από πολτοποιημένο ξύλο φτιάχτηκε το 1892 από τον Robert Sputh στην Δρέσδη. Πριν βέβαια από αυτό, χρησιμοποιούνταν τα mats από κεραμικό και πορσελάνη γνωστά και ως "bottle coasters".

Τα σημερινά mats φτιάχνονται από πολτό ξύλου, αφρό πλαστικού, αφρό γόμας, φελλό, δέρμα, τσόχα, ξύλο, χαρτί, λινό, χαρτόνι, βάτα, μέταλλο.

Τα πρώτα mats ήταν φτιαγμένα από πολτό ξύλου και είχαν ένα χρώμα. Επίσης στο πίσω μέρος είχαν την υπογραφή του κατασκευαστή.

Αν για παράδειγμα είχε την υπογραφή "A. Brown" θα καταλαβαίναμε πως το mat είναι κατασκευασμένο στις αρχές του 1936. Αν είχαν το όνομα Regicor (Reginald Corfield) θα σήμαινε πως είχαν τυπωθεί μεταξύ του 1935-1950. Άλλο όνομα της ίδιας περιόδου ήταν το "Tresises".

Δυστυχώς λόγω της συνεχούς αύξησης του ξυλοπολτού και μιας και η εισαγωγή του γίνεται από την Σκανδιναβία, τα Beermats είναι πανάκριβα πια να παραχθούν και οι ζυθοποιίες δεν παραγγέλνουν πια mats. Προφανώς πέρασε η μόδα τους, ή μήπως όχι;

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το