English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

34η Διεθνής Συνάντηση Συλλεκτών Ειδών Μπύρας, Πόλη Martin Της Σλοβακίας

Ταξιδιωτικα - Ανταποκρισεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πόλη Martin Της Σλοβακίας, 9-10 Οκτωβρίου 2009.

Όπως οι περισσότεροι άπληστοι συλλέκτες ξέρουν, η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής συνάντηση συλλεκτών ειδών μπύρας, δίπλα σε αυτήν στο Żywiec της Πολωνίας, είναι η ετήσια συνάντηση συλλεκτών που πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο στη μικρή πόλη Martin στη βόρεια Σλοβακία.

Κατά τη γνώμη μου, η συνάντηση του Martin είναι η δικαιότερη και φιλικότερη όλων των ευρωπαϊκών συναντήσεων και φέτος δεν ήταν η εξαίρεση. Το όλο γεγονός διήρκησε πάνω από δύο ημέρες, 9 και 10 Οκτωβρίου, αν και οι περισσότεροι από τους ξένους συμμετέχοντες είχαν φθάσει την Πέμπτη (8/10) πριν από το συνηθισμένο μπύρα πάρτι, που πραγματοποιείται προς τιμήν των ξένων φιλοξενουμένων, από το Martin Porter Club.

Φέτος εκεί ήταν περίπου 400 συμμετέχοντες από τη Σλοβακία, την Δημοκρατία της Τσεχίας, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Ιταλία και τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς επίσης και πάρα πολλοί ντόπιοι συλλέκτες επειδή η συνάντηση διαφημίστηκε παρά πολύ καλά στον Τύπο και στην τηλεόραση, ώστε το Martin Sports Hall γέμισε μόλις άνοιξαν οι πόρτες.

Την Πέμπτη βράδυ πριν από το γεγονός, όλοι οι ξένοι συμμετέχοντες κλήθηκαν για να παρευρεθούν στο παραδοσιακό μπύρα πάρτι που φέτος πραγματοποιήθηκε στο Martin Judo Club, δίπλα ακριβώς από το Martin Sports Hall και όλοι είχαν την ευκαιρία για μια χαλαρή συζήτηση σχετικά με τις πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές ειδήσεις αλλά και κουτσομπολιά που αφορούσαν το αγαπημένο «χρυσό νέκταρ μας», ακολουθούμενο από ένα θαυμάσιο και γενναιόδωρο βραδινό το όποιο διοργανώθηκε από τους διοργανωτές της συνάντησης αλλά και από τους οικοδεσπότες μας του Martin Porter Club, την πιο ζωηρή, ενεργή και ενθουσιώδη λέσχη συλλεκτών μπύρας στη Σλοβακία, της οποίας ψυχή αλλά και κύριος οργανωτής των εκδηλώσεων είναι ο γραμματέας της Jan Pokrievka συνεπικουρούμενος από το γιο του Miroslav άλλα και από τα υπόλοιπα μέλη του Club που ήταν παρόντες ως οικοδεσπότες μας.

Αυτό ήταν μια ευπρόσδεκτη ξεκούραση για αυτούς δεδομένου ότι όλη την Πέμπτη το απόγευμα την είχαν περάσει προετοιμάζοντας την αίθουσα του Martin Sports Hall για την «εισβολή» των συλλεκτών και του υπόλοιπου κοινού.

Σε αυτήν την συνάντηση του Οκτωβρίου συμμετείχαν 4 Σλοβάκικες μικροζυθοποιιες οι: «Kaltenecker», «Sessler», «Belveder» και «Golem» οι οποίες πρόσφεραν μια ευρεία ποικιλία των κλασικών μπυρών τους καθώς επίσης και μια επιλογή από winter beers και μπύρες φρούτων.

Σε εμένα προσωπικά αλλά και στους περισσότερους συναδέλφους μου άρεσε παρά πολύ η Cherry Βeer από την Kaltenecker οι όποιοι παρασκευάζουν συνολικά 12 διαφορετικές μπύρες για να ταιριάζουν σε όλες τις προτιμήσεις.

Μετά την επίσημη έναρξη του φεστιβάλ άρχισε η πραγματική διασκέδαση με όλους τους συνηθισμένους διαγωνισμούς μπύρας όπως τις δοκιμές της δύναμης για τους άνδρες και τις γυναίκες κρατώντας ένα γεμάτο ποτήρι μπύρας, την πιο γρήγορη κατανάλωση μπύρας για τους άνδρες και τις γυναίκες αλλά και το καλύτερο διακοσμημένο τραπέζι συλλέκτη.

Επίσης συνάντησα μερικούς κάλους μου φίλους τους οποίους είχα να τους δω αρκετούς μήνες όπως οι Ursula & Hartmut Getting από τη Γερμανία, τοn Enzo Magnanai από την Ιταλία, τον Peter Koverninsky από την Ουκρανία, τον Andrej Tkach από τη Ρωσία, τον Pavel Rozhon από τη Δημοκρατία της Τσεχίας, τον Krzysztof Lisowiec, Kamil Bielawski και Adam Barczvk από την Πολωνία αλλά και τον Robert Toth από την Ουγγαρία. Επίσης γνώρισα για πρώτη φορά τον Ruslan Lovtsyuk από την Ουκρανία.

Το επόμενο πρωί, Σάββατο 10 Οκτωβρίου η εκδήλωση ξανάρχισε στις 07:00 και πάλι χάρη στην εξαιρετική δημοσιότητα του γεγονότος υπήρξε αθρόα προσέλευση κοινού που περίμεναν να μπουν στην αίθουσα. Εκεί τους περίμενε η Dana Knappova και η ομάδα της η όποια είχε το τιτάνιο έργο της διαπίστευσης όλων αυτών των ανθρώπων, μια δουλεία που κάνει με εξαιρετική επιτυχία κάθε χρόνο. Ποτέ δεν είχα ξαναδεί τόσους πολλούς ανθρώπους σε συνάντηση στο Martin.

Κάθε χρόνο χάρη στην αλάνθαστη διοργάνωση από τους Pokrievkas και τον ενθουσιασμό των μελών του Martin Porter Club, η συνάντηση φαίνεται να γίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη με περισσότερες συμμετοχές συλλεκτών από όλον τον κόσμο αλλά και περισσότερο κοινό για να δουν τι είναι ένα beer meeting.

Φέτος έμεινα κατάπληκτος από τον μεγάλο αριθμό νέων ανθρώπων που παρευρεθήκαν. Ενδεχομένως όλοι αυτοί να γίνουν νέοι συλλέκτες και να φέρουν τη νέα πνοή και νέο αίμα στο χόμπι μας.

Σε αυτήν την συνάντηση ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής που συναντήθηκα πάλι με τον πολύ καλό  Σλοβάκο φίλο μου Jozef Dzimko και τον γιο του Jakub που παρευρέθηκαν στην συνάντηση του Martin για πρώτη φορά.

Ο Jozef Dzimko είναι η προσωποποίηση της ευγένειας και έκανε ότι ήταν δυνατόν ώστε η συνάντηση του Martin θα ήταν επιτυχής και ευχάριστη για μένα, όχι μόνο βοηθώντας με να οργανώσω τα 3 τραπέζια με τα πράγματα που είχα για ανταλλαγή, αλλά επίσης έγινε ο οδηγός και η παρέα μου κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στη Σλοβακία και επίσης κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου στο ζυθοποιείο «Urpiner» στην υπέροχη πόλη της Banska Bystrica. Θερμές ευχαριστίες Jozef και Jakub!!!

Όπως συνήθως, στην επικοινωνία μεταξύ των συλλεκτών δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα επειδή τα Αγγλικά και Γερμανικά μιλιούνται ευρέως και για να μιλήσουμε στους Ρώσους και Ουκρανούς φίλους μας μπορούσαμε πάντα να στηριχθούμε στη βοήθεια των φίλων μας από την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Λιθουανία, αν και αυτή τη φορά οι Ρωσικές και Ουκρανικές αντιπροσωπείες είχαν φέρει μερικούς διερμηνείς μαζί τους. Έτσι μπορούσαμε όλοι να μιλήσουμε ελεύθερα με όλους χρησιμοποιώντας τους διερμηνείς μόνο σε περίπτωση ανάγκης.

Σε αυτό το σημείο αναφορά πρέπει να γίνει στη τεράστια δουλεία που χρειάζεται για την οργάνωση ενός τέτοιου τεράστιου και δημοφιλούς γεγονότος.

Όχι μόνο η ίδια η συνεδρίαση αλλά και τα άλλα συναφή γεγονότα όπως οι διαγωνισμοί, τα βραβεία, η τόμπολα κ.λπ. αλλά επίσης και η ενοικίαση της αίθουσας, η τοποθέτηση των συμμετεχόντων, η στέγαση όλων των ξένων επισκεπτών σε 3 διαφορετικά ξενοδοχεία, τη σύνηθες «μπύρα πάρτι», το κολοσσιαίο καθάρισμα του Martin Sports Hall μετά από τη συνεδρίαση και το συνηθισμένο «αποχαιρετιστήριο πάρτι» στο «Penzion Ciema Pani».

Αρκετοί έπαινοι πρέπει να δοθούν για την αλάνθαστη οργάνωση αυτής της εκδήλωσης στους Jan & Miroslav Pokrievka και ένα «σας ευχαριστούμε πάρα πολύ» δεν είναι απλά αρκετό σε όλα τα άλλα μέλη του Martin Porter Club και στις οικογένειες τους για τη τρομερή και σκληρή δουλειά που κατέβαλαν.

Η ανταμοιβή τους έρχεται από όλους εμάς που επιστρέφουμε στο Martin κάθε χρόνο για να απολαύσουμε τη θερμή, ευχάριστη, ευτυχή και εξαιρετική Σλοβάκικη φιλοξενία αλλά και την τέλεια οργάνωση στο Martin International Collectors Exchange Meeting.

Ο συγγραφέας του παρόντος άρθρου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Martin Porter Club για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το