English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τεκίλα Και Μικροζυθοποιίες Θα Είναι Τα Μεγαλύτερα Trends Για Το 2022

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αυτή η στιγμή η βότκα είναι το πιο δημοφιλές ποτό στις ΗΠΑ, κάτι που μάλλον θα ανατραπεί τη χρονιά που έρχεται.

Η ώρα των απολογισμών της χρονιάς που φεύγει και των προβλέψεων για τη χρονιά που έρχεται μόλις ήρθε. Φυσικά ο χώρος του ποτού ως ένας τομέας με αμιγώς πολιτιστικά χαρακτηριστικά δεν θα μπορούσε να μην εξαρτάται από τάσεις και επιρροές. Το Drizly, το μεγαλύτερο αμερικανικό e-shop αλκοολούχων ποτών, μόλις παρουσίασε τα αποτελέσματα της καθιερωμένης ετήσιας έρευνάς του. Η έρευνα έτρεξε ολόκληρο τον Νοέμβριο του 2021 και συμμετείχαν πάνω από 500 καταστήματα λιανικής πώλησης αλκοόλ συμβάλλοντας στα δεδομένα που συνέλεξε το Drizly σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πρώτη εκτίμηση είναι το 2022 θα είναι η χρονιά της τεκίλας. Το 80% των ιδιοκτητών κάβας απάντησε πως σκοπεύει να παραγγείλει περισσότερη τεκίλα το 2022, ένα ποσοστό πολύ κοντά με αυτό του bourbon και σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από το μόλις 40% που σκοπεύει να κάνει μεγαλύτερη παραγγελία βότκας.

Αυτό είναι μια ένδειξη που αντικατοπτρίζει την αύξηση στις πωλήσεις τεκίλας κατά 13% τα τελευταία χρόνια και την ταυτόχρονη μείωση κατά 2% σε αυτές της βότκας. Από την έρευνα όμως εξάγονται και άλλα ενδιαφέροντα συμπεράσματα που αφορούν τις τάσεις στα ποτά.

beer tequila

Η μπύρα είναι το άλλο μεγάλο πεδίο αλλαγών. Αλλαγές τόσο θεμελιώδεις που μάλλον θα είναι μακροπρόθεσμες. Το 66% των πωλητών αλκοόλ δήλωσε πως θα παραγγείλει περισσότερες μπύρες από μικροζυθοποιίες που βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα σε μια προσπάθεια να αποδεσμευτούν από τη μπύρα μαζικής παραγωγής των μεγάλων παικτών της βιομηχανίας. Ένα 57% θα παραγγείλει μπύρες από μικρούς παραγωγούς ακόμα και από μεγαλύτερες αποστάσεις.

Στα εναλλακτικά ποτά υπάρχει μια τάση εξομάλυνσης, αλλά και μια που συνδέεται με έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. Η μεγάλη άνοιξη των αναψυκτικών με αλκοόλ, hard seltzers, μοιάζει να πιάνει ταβάνι και να μην μπορεί να επεκταθεί σε μεγαλύτερο κοινό από αυτό έχει ήδη. Οι μισές κάβες θα αυξήσουν ελαφρά τις παραγγελίες τους σε hard seltzers, όμως το 23% σκοπεύει να τις μειώσει δραστικά για να δημιουργήσει χώρο στα ράφια για μπύρες από μικρούς παραγωγούς.

Το 90% θα ενισχύσει τις παραγγελίες του σε μη αλκοολούχα ποτά. Αυτό περιλαμβάνει μπίρες, κρασί και κάθε είδος ποτού χωρίς αλκοόλ δείχνοντας μια τάση που θέλει το κοινό να απολαμβάνει το ποτό του χωρίς τις βλαβερές συνέπειες της κατάχρησης του αλκοόλ. Συνολικά από το 2020, τα μη αλκοολούχα ποτά έχουν σημειώσει μια αλματώδη αύξηση στις πωλήσεις τους, η οποία φτάνει το 120%.

Το τελευταίο ενδιαφέρον εύρημα της έρευνας είναι η τάση των ποτών με κάνναβη. Τα ποτά με εκχύλισμα CBD θα δουν μια αύξηση κατά 50% στις παραγγελίες τους μέσα στο 2022. Σύμφωνα με όσους παρακολουθούν τις τάσεις του χώρου εκτιμούν ότι θα γίνει κάποιου είδους αντίβαρο αυτό λόγω της δημοφιλίας των μη αλκοολούχων ποτών. Ότι χάνει κάποιος σε κέφι από την έλλειψη αλκοόλ, θα τη βρίσκει στο CBD.

πηγή: ratpack.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Offshoot - The Mighty Hopz
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

Lagunitas - Contents Under Fresher
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lagunitas Brewing Co.

Μπύρα: Ποιες Χώρες Προηγούνται Σε Παραγωγή Και Εξαγωγές Στην Ε.Ε.
thepresident.gr

Πρόσφατα στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης, επισημαίνουν ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ζυθοποιεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μουντιάλ 2022: Ενόχληση Της... Budweiser Για Την Απαγόρευση Της FIFA
zougla.gr

«Λοιπόν, αυτό είναι ενοχλητικό». Με ένα... λακωνικό «tweet» η αμερικανική μπύρα Budweiser αντέδρασε στην ανακοίνωση της FIFA, πως δεν θα πωλείται αλκοολούχα μπύρα στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Founders - Mothership Series #28
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Founders Brewing Co.

Ecliptic / Cloudburst - Witbier With Lemon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Cloudburst Brewing, κυκλοφόρησε η Ecliptic Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το