English Greek
19
Παρ, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νιγηρία: Η Αστυνομία Κατέστρεψε Σχεδόν 4 Εκατομμύρια Φιάλες Μπύρας Στο Βόρειο Τμήμα Της Χώρας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Εκατομμύρια φιάλες μπύρες κατέστρεψαν οι Αρχές στο μουσουλμανικό κατά βάση βορρά της Νιγηρίας, όπου απαγορεύεται η πώληση και κατανάλωση αλκοόλ.

Πάνω από 3,8 εκατ. φιάλες μπύρας καταστράφηκαν από την ισλαμική αστυνομία του Κάνο, πολιτείας στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας που είναι κατά πλειονότητα μουσουλμανική και όπου η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται.

Τους τελευταίους μήνες, η θρησκευτική αστυνομία, η Χισμπάχ, αυστηροποίησε τα μέτρα καταστολής για τα ναρκωτικά και το αλκοόλ σε αυτή την πολιτεία όπου εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος.

Χθες, Τετάρτη, εκατοντάδες αστυνομικοί της Χισμπάχ μετέφεραν στο χωριό Τούντουν Καλεμπάουα 3.873.163 φιάλες αλκοόλ. Οι φιάλες αυτές είχαν κατασχεθεί τους τελευταίους μήνες από φορτηγά που προέρχονταν από το νότιο τμήμα της χώρας, κατά πλειονότητα χριστιανικό, όπου δεν εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος.

nigeria

Στη συνέχεια μπουλντόζες κατέστρεψαν τις φιάλες καθώς το πλήθος φώναζε «Allahu Akbar» ("ο Θεός είναι μεγάλος"), ενώ μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χισμπάχ και της τοπικής κυβέρνησης. Η θρησκευτική αστυνομία έβαλε στο τέλος φωτιά σε ό,τι είχε απομείνει από τις φιάλες και το αλκοόλ, η οποία έκαιγε όλη τη νύχτα, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού.

«Το Κάνο είναι μία πολιτεία όπου εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος και απαγορεύεται η πώληση, κατανάλωση και κατοχή αλκοολούχων ουσιών», δήλωσε ο επικεφαλής της Χισμπάχ, ο Χαρούνα Ιμπν Σίνα, κατά τη διάρκεια της τελετής. «Τα φορτία της μπύρας καταστράφηκαν ύστερα από απόφαση δικαστηρίου», διευκρίνισε.

Το Κάνο είναι μία από πολιτείες στο βόρειο τμήμα της χώρας, κατά πλειονότητα μουσουλμανικές, που επανεισήγαγαν μια αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Νιγηρία το 1999 ύστερα από 15 χρόνια στρατιωτικής δικτατορίας. Η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύονται εκεί και όσοι παραβιάζουν τον νόμο κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με 80 βουρδουλιές.

πηγή: newsbomb.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεκτείνει Τη Μονάδα Παραγωγής Η Ζυθοποιία Πηνειού
thessaliaeconomy.gr

Την επέκτασή της στη λιανική ετοιμάζει στις αρχές του καλοκαιρού η θεσσαλική Ζυθοποιία Πηνειού, καθώς θα ανέβει στα ράφια της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος. Παράλληλα, σε επίπεδο εγκαταστάσεων, η εταιρεία θα προχωρήσει σε ανανέωση μέρους του μηχανολογικού της εξοπλισμού εντός Ιουνίου, ενώ το 2022 προγραμματίζει επέκταση 250 τμ στο εργοστάσιό της στη Λάρισα.

Surly - Grapefruit Supreme / Garden Variety
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Leviathan - Black Days
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Leviathan Brewing.

NOLA - Inappropriate But True
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η NOLA Brewing Co.

Founders - Blushing Claus
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Founders Brewing Co.

Westbrook / Evil Twin - Do You Like Spicy Nachos?
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Evil Twin Brewing NYC, κυκλοφόρησε η Westbrook Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το