English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ζυθοποιεία Μονάχου: Πιθανές Αυξήσεις Στη Μπύρα Έως 30%

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πολλά πράγματα γίνονται πιο ακριβά - και οι τιμές της μπύρας αναμένεται επίσης να αυξηθούν. Ρωτήσαμε τις ζυθοποιίες του Μονάχου αν και πόσο περισσότερο θα πρέπει να ξοδεύει κανείς για ένα ποτήρι στο μέλλον. Ηλιέλαιο, λαχανικά, αλεύρι: πολλά τρόφιμα έχουν ακριβύνει φέτος.

Ανεβαίνουν τώρα και οι τιμές της μπύρας στο Μόναχο;
Ναι, δήλωσε πρόσφατα στην εφημερίδα "Bild" ο Holger Eichele, γενικός διευθυντής της Γερμανικής Ένωσης Ζυθοποιών. "Οι αυξήσεις του κόστους ξεπερνούν κάθε διάσταση. Οι τιμές είναι στα ύψη. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο", δήλωσε.

Η τιμή της μπύρας θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 30 τοις εκατό, πρόσθεσε ο Stefan Fritsche, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Βερολίνου-Βρανδεμβούργου.

Τι λένε τα ζυθοποιεία του Μονάχου; Πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση;
Οι ζυθοποιοί αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις. "Εμείς ως ζυθοποιοί βλέπουμε μια τεράστια αύξηση του κόστους, αφενός στον τομέα των πρώτων υλών, αλλά και στον τομέα της ενέργειας", εξηγεί ο Fried-Heye Allers για τον όμιλο Spaten-Löwenbräu.

Η αύξηση αυτή δεν έχει ακόμη τελειώσει και θα συνεχιστεί: "Αυτό θέτει μεγάλες προκλήσεις για εμάς τους ζυθοποιούς στο σύνολό μας". Το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις τιμές της μπύρας δεν μπορεί να απαντηθεί.

Η Paulaner δηλώνει επίσης:"Ολόκληρος ο κλάδος της ζυθοποιίας επηρεάζεται από μια μαζική αύξηση των τιμών σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού".

Είναι αλήθεια ότι οι πρώτες ύλες προέρχονται κυρίως από τη Βαυαρία και ότι "έχουμε μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας με τους συνεργάτες μας.

Αλλά φυσικά πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην αγορά λόγω της τρέχουσας κατάστασης". Η Paulaner δεν θέλει να σχολιάσει πιθανές αυξήσεις στις τιμές της μπύρας.

german beer prices

Αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και της ενέργειας
Η Hofbräu περιγράφει την κατάσταση με παρόμοιο τρόπο. Οι τιμές του λυκίσκου και της βύνης έχουν αυξηθεί απότομα, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επηρεάσει καθόλου τις συμβάσεις προμήθειας - αυτές θα γίνουν αισθητές με τον καιρό.

Εκτός από το κόστος των πρώτων υλών, "θα πρέπει επίσης να αναφερθεί το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Επιπλέον, η μεταφορά με φορτηγό αυξάνει το κόστος προμήθειας όλων των απαιτούμενων πρώτων υλών καθώς και όλα τα έξοδα παράδοσης", λέει ο εκπρόσωπος της Hofbräu Stefan Hempel.

Και: "Στον τομέα των δοχείων και των συσκευασιών, οι τιμές των βαρελιών και των γυάλινων φιαλών έχουν αυξηθεί απότομα, επειδή η παραγωγή τους είναι επίσης πολύ ενεργοβόρα.

Ειδικά στην περίπτωση των γυάλινων φιαλών, το σημαντικά αυξημένο κόστος έχει άμεσο αντίκτυπο. Για τις ετικέτες, τα διαφημιστικά υλικά και τις συσκευασίες, όπως τα χαρτοκιβώτια, η έλλειψη και οι αυξήσεις των τιμών του χαρτιού μας επηρεάζουν επίσης άμεσα".

Ένας άλλος παράγοντας κόστους για τα ζυθοποιεία είναι οι μισθοί και τα ημερομίσθια, τα οποία αυξάνονται λόγω των συλλογικών μισθολογικών αυξήσεων, καθώς και το αυξημένο κόστος για τα μέσα καθαρισμού και απολύμανσης.

Η Hofbräu έχει ήδη αυξήσει τις τιμές για τις επιχειρήσεις εστίασης και το εμπόριο από την 1η Φεβρουαρίου 2022. “Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ληφθούν πλήρως υπόψη όλες οι προαναφερθείσες αυξήσεις των τιμών, καθώς δεν ήταν γνωστές κατά τη στιγμή του υπολογισμού”, συνεχίζει ο Hempl. Αυτό σημαίνει ότι αναμένονται περαιτέρω αυξήσεις.

Η Giesinger Bräu θα αυξήσει τις τιμές φέτος
Η Giesinger Bräu γίνεται πιο συγκεκριμένη και δίνει την προοπτική αύξησης της τιμής της μπύρας για τους καταναλωτές στο εγγύς μέλλον.

"Δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε την αύξηση των τιμών κατά τη διάρκεια του έτους»ζ, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Steffen Marx. "Δεν μπορούμε να οριστικοποιήσουμε ακόμη το πλαίσιο. Πιθανώς θα πρέπει να αντισταθμίσουμε το αυξημένο κόστος μας".

Ως αιτία αναφέρει επίσης την αύξηση των τιμών των σιτηρών και της ενέργειας. "Από τους 76 προμηθευτές στον τομέα της παραγωγής μπύρας, οι 69 αύξησαν τις τιμές. Είναι ακόμη χειρότερα στον κλάδο της εστίασης, όπου οι τιμές αγοράς αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω σχεδόν εβδομαδιαίως στη χονδρική αγορά".

πηγή: grland.info

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Stu Mostów / Maltgarden - Art+57
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Browar Maltgarden, κυκλοφόρησε η Browar Stu Mostów.

Fonta Flora - Decoy [Maple // Fenugreek]
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Fonta Flora Brewery.

Η Μικροζυθοποιία Σερρών Στηρίζει Την Πνευμονολογική Κλινική Και Το Νοσοκομείο Σερρών
serraikanea.gr

Διαβάστε την κίνηση στην οποία προχώρησε ο επιτυχημένος Σερραίος επιχειρηματίας μέσα από τη δημοσίευσή του στο Facebook και την ευχαριστήρια ανακοίνωση του επικεφαλής της, Αντώνη Αντωνιάδη.

Pravda - JohnsonUK
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Pravda Beer Theatre.

Black Raven - Perplexor
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Raven Brewing.

DuClaw - Call Me Maurice
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το