English Greek
16
Τρι, Απρ
30 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Νυρεμβέργη Είναι Το Προπύργιο Των Μπυραριών Της Γερμανίας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έρευνα αποκαλύπτει: Η Νυρεμβέργη είναι το προπύργιο των μπυραριών της Γερμανίας. "Υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή εκτός από την μπύρα, αλλά η μπύρα απλώς κάνει αυτά τα άλλα πράγματα πιο ευχάριστα", υποστήριξε κάποτε ο Αμερικανός συγγραφέας Stephen Morris

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια αρκετά συναισθηματική σχέση με την μπύρα σε μεγάλα μέρη του κόσμου, με πρώτη και κύρια, φυσικά, τη Βαυαρία.

Ο νόμος περί καθαρότητας που ψηφίστηκε το 1516 δείχνει επίσης πόσο μεγάλη αξία δίνεται ακόμα στην ανόθευτη γεύση του ζύθου σε αυτή τη χώρα.

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που το προπύργιο των συναθροίσεων είναι πάνω από το ένα ή το άλλο μέτρο σε αυτό το ομοσπονδιακό κρατίδιο. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο ηγέτης των μπυραριών βρίσκεται στη Φραγκονία μπορεί να εξέπληξε κάποιους.

Γερμανία, Βαυαρία, μπύρα: γιατί είναι τόσο δημοφιλές;
Ίσως επειδή η μπύρα μπορεί να αγοραστεί στη Γερμανία από την ηλικία των 16 ετών και η κατανάλωση από το μπουκάλι - σε αντίθεση με το κρασί ή τον αφρώδη οίνο - είναι αρκετά διαδεδομένη κοινωνικά.

Η συγκριτικά μέτρια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και το γεγονός ότι το "υγρό ψωμί" θεωρείται πολύ θρεπτικό κάνουν τα υπόλοιπα για να γίνει κατανοητό γιατί το ποτό απολαμβάνει τόσο μεγάλη δημοτικότητα. Ωστόσο, το αλκοολούχο ποτό κρύβει και κινδύνους, γι' αυτό και συζητείται η αύξηση του ορίου ηλικίας για την αγορά του.

Επιπλέον, υπάρχει βέβαια το γεγονός ότι η μπύρα αποτελείται, μεταξύ άλλων, από λυκίσκο, η καλλιέργεια του οποίου έχει μακρά παράδοση στη Γερμανία - αλλά τώρα πιέζεται από τις κλιματολογικές συνθήκες.

nuremberg1

Προσδιορίστηκαν οι κορυφαίες μπυραρίες στη Γερμανία: Η Νυρεμβέργη στην πρώτη θέση
Το προπύργιο αυτής της πρακτικής, όπως αποκάλυψε πρόσφατη έρευνα του εξαγωγικού εμπόρου Expodo, είναι η Νυρεμβέργη.

Το αποτέλεσμα αυτό βασίζεται σε σύγκριση των 20 πολυπληθέστερων πόλεων της Γερμανίας όσον αφορά τον αριθμό των μπυραριών, τη βαθμολογία τους στο Google και τη μέση τιμή της μπύρας που επικρατεί εκεί.

Όσον αφορά την πυκνότητα των μπυραριών, το Βερολίνο βρίσκεται στην πρώτη θέση με 287 - αλλά υπάρχουν μόνο 8 μπυραρίες ανά 100.000 κατοίκους.

Η κατάσταση δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου στο Μόναχο, το οποίο διαθέτει 134 μπυραρίες και αναλογία 9 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι πρωτοπόροι από αυτή την άποψη είναι η Λειψία (73), η Δρέσδη (69) και η Νυρεμβέργη (62), η καθεμία με 12 μπυραρίες ανά 100.000 κατοίκους, που ξεπερνιούνται μόνο από το Μπίλεφελντ (44), το οποίο έχει 13 μπυραρίες ανά 100.000 κατοίκους.

Οι καλύτερες μέσες βαθμολογίες δόθηκαν στις μπυραρίες του Έσσεν (4,38 στα 5), του Μπίλεφελντ (4,43 στα 5). Το Μόναχο βρίσκεται πίσω από τη Νυρεμβέργη με 4,25 στα 5 (4,35 στα 5), ενώ το Μύνστερ είναι τελευταίο στην κατάταξη με 4,2 στα 5.

nuremberg2

Biegarten Check στη Γερμανία: Η Νυρεμβέργη είναι ο νικητής, το Μόναχο κατατάσσεται τελευταίο
Η υψηλότερη τιμή ανά μισό λίτρο καταβάλλεται στη Φρανκφούρτη, όπου κοστίζει κατά μέσο όρο 5,05 ευρώ.

Το φθηνότερο μέρος για να απολαύσετε μία μπύρα είναι η Νυρεμβέργη, όπου κοστίζει κατά μέσο όρο 3,63 ευρώ ανά μισό λίτρο.

Η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο, χρεώνει λίγο περισσότερο, 4,26 ευρώ για 500ml μπύρας στις εκεί μπυραρίες - ενώ στο Oktoberfest 2022, με τιμή μέτρησης μεταξύ 12,80 και 13,70 ευρώ, το μισό λίτρο αντιστοιχούσε σε 6,40 έως 6,85 ευρώ.

Στη συνολική κατάταξη, η Φρανκφούρτη είναι η χειρότερη με 1 στα 5, ενώ το Μόναχο βρίσκεται στην τέταρτη τελευταία θέση με 2,12 στα 5.

Οι 3 πρώτες θέσεις είναι το Μπίλεφελντ (4,53 στα 5), η Δρέσδη (4,8 στα 5) και η νικήτρια Νυρεμβέργη (5 στα 5).

Δεν πρόκειται για δήλωση σχετικά με την καλύτερη μπύρα, όπως διακηρύσσει το Expodo - αλλά σύμφωνα με τα World Beer Awards 2022, αυτή προέρχεται από τη Βαυαρία, μεταξύ άλλων.

Με βάση αυτό, ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας συνιστούν σίγουρα να σταματήσετε σε μια μπυραρία της Νυρεμβέργης όταν επισκέπτεστε τη Φραγκονία.

πηγή: grland.info

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Pühaste - Nips / Ivory Tower-Citra
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Summit - Triumphant
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Summit Brewing Co.

Midnight Circus - Θείος Αιμίλιος
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Midnight Circus Gypsy Brewing.

Belching Beaver - No Worries
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Belching Beaver Brewery.

Vivant - J'aison
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 10α της γενέθλια γιορτάζει η Brewery Vivant με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

Bell's - BA Arabicadabra
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Bell's Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το