English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ρωσία: Σε Ανιψιό Του Καντίροφ Η Θυγατρική Της Danone - Σε «Άνθρωπο Του Προέδρου» Η Carlsberg

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τόσο η εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού όσο και η ζυθοποιία είχαν προσπαθήσει να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία.

Η Μόσχα διόρισε τον ανιψιό του ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και σύμμαχο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να ηγηθεί των κατασχεθέντων τοπικών περιουσιακών στοιχείων της γαλλικής Danone και της δανικής Carlsberg.

Ο Γιακούμπ Ζακρίεφ, 32 ετών, ο οποίος είναι υπουργός Γεωργίας της Τσετσενίας, αναφέρεται τώρα ως γενικός διευθυντής της Danone Ρωσίας, σύμφωνα με τη ρωσική Spark-Interfax. Είναι ανιψιός του Καντίροφ, του Τσετσένου ηγέτη που είναι προστατευόμενος του Πούτιν και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Περιουσίας διόρισε επίσης τον Ταϊμουράζ Μπόλογεφ για να αναλάβει επικεφαλής της ρωσικής θυγατρικής της Carlsberg Baltika Brewing, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας. Οι ρωσικές εφημερίδες RBC και Vedomosti έγραψαν επίσης για τους διορισμούς.

carlsberg baltika

Η αλλαγή στη διοίκηση της Baltika Breweries «έγινε εν αγνοία ή χωρίς την έγκριση του ομίλου Carlsberg», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω email Τετάρτη. «Δεν είναι σαφές στον Όμιλο Carlsberg τι επιπτώσεις θα έχει αυτή η εξέλιξη στις τρέχουσες δραστηριότητες της Baltika Breweries στη Ρωσία, καθώς και στην τρέχουσα διαδικασία πώλησης».

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τόσο η εταιρεία παραγωγής γιαουρτιού όσο και η ζυθοποιία είχαν προσπαθήσει να εγκαταλείψουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία. Η Ρωσία την Κυριακή κατέλαβε τον έλεγχο των τοπικών θυγατρικών της Danone και της Carlsberg βάσει διατάγματος που υπέγραψε ο Πούτιν τον Απρίλιο. Το διάταγμα επέτρεπε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων εταιρειών ή προσώπων από «μη φιλικά» κράτη από το ρωσικός κράτος ως απάντηση σε παρόμοιες κινήσεις ή την απειλή τους από τις χώρες αυτές.

Ο 70χρονος Μπολόγεφ, ο οποίος είχε διατελέσει επικεφαλής της Baltika από το 1991 έως το 2004, είναι πρόεδρος μιας εταιρείας ρούχων που έγινε ο αποκλειστικός προμηθευτής του ρωσικού στρατού το 2012, ανέφερε την Τρίτη η Vedomosti. Ο Πούτιν τον διόρισε επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Olimpstroy που κατασκεύασε αθλητικές εγκαταστάσεις για τους εμβληματικούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι. Ο Μπολόγεφ ήταν επίσης εκπρόσωπος του Πούτιν στην προεκλογική εκστρατεία του 2000 και του 2004 στις προεδρικές εκλογές.

Προηγουμένως, η Ρωσία πήρε τον έλεγχο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας που ανήκουν στη φινλανδική Fortum Oyj και τη γερμανική Uniper τον Απρίλιο. Λίγες ημέρες αργότερα, αξιωματούχοι που είχαν εργαστεί στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft, της οποίας ηγείται ο σύμμαχος του Πούτιν Ιγκόρ Σέτσιν, διορίστηκαν για να διοικήσουν και τις δύο μονάδες.

πηγή: newmoney.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

903 Brewers - Candy Bar
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 903 Brewers.

Κι Όμως Γίνεται: Η Πιο Δημοφιλής Μπύρα Δεν Έχει Ίχνος Αλκοόλ!
intronews.gr

H Athletic κερδίζει το στοίχημα επειδή είναι μπύρα με ωραία γεύση, όχι διότι δεν έχει αλκοόλ.

Siren - One In A Million / Christmas In Cali
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Black Raven - Alternate Dimensions Cherry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Raven Brewing.

Γερμανία: Πελαργοί Σταμάτησαν Την Παραγωγή Μπύρας - Έφτιαξαν Φωλιά Σε Καμινάδα Ζυθοποιείου
lifo.gr

Ένα ζυθοποιείο στη Γερμανία αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή μπύρας, επειδή οικογένεια πελαργών έφτιαξε τη φωλιά της σε μία από τις καμινάδες.

Ζωντανεύει Η Ζυθοποιία Φιξ Στη Θεσσαλονίκη
Νικόλας Ζώης

Προχωράει το σύνθετο έργο της «αναγέννησης» της πρώην Ζυθοποιίας Φιξ στη Θεσσαλονίκη και της μεταμόρφωσής της σε πολυχρηστικό χώρο

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το