English Greek
05
Τετ, Αυγ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κατάρ: Στο Μουντιάλ Θα Χρειάζεσαι Καταναλωτικό Δάνειο Για Να Πιείς Μπύρες

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αν νομίζεις ότι η φάση είναι μπύρα από το περίπτερο, πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Εντάξει είπαμε υπάρχει πληθωρισμός και ακρίβεια αλλά αυτό τώρα είναι ακραίο. Στο Qatar θα χρεώνουν λέει το ποτήρι τη μπύρα στις 80 λίρες. Τώρα αυτό πως να το πάρουμε; Μήπως απλά δεν θέλουν να πατήσει άνθρωπος; Δεν ξέρω. Οι πληροφορίες λένε πως στις καλές παμπ του Qatar τόσο θα έχει ένα pint. Τί να πει κανείς; Μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως δεν είμαστε όλοι πάμπλουτοι πετρελαιάδες. Εδώ μιλάμε για σκληρή εργατική τάξη Αγγλίας ρε παιδιά, τι 80 λίρες. Ας σοβαρευτούμε λιγάκι. Δεν ξέρουμε βέβαια αν όλο αυτό είναι απλά μία υπόγεια προειδοποίηση για αυτούς που σκοπεύουν να πιουν τον άμπακο στο μουντιάλ. Όλοι γνωρίζουμε τους σκληρούς νόμους του Αραβικού κόσμου για το αλκοόλ. Οπότε εμείς αμέσως σκεφτήκαμε πως ίσως αυτή η τιμή να είναι κάτι σαν αποτρεπτικό μέσο για να μην πιούνε τόσο οι φίλαθλοι.

qatar beer

Επίσης για να μπεις σε κάποιο sport bar στην Doha θα πρέπει να πληρώσεις είσοδο όπως λένε οι φήμες. Άλλο πάλι κι αυτό. Τι σημαίνει ρε παιδιά είσοδος; Είναι σαν να λέμε πως πας με τον κολλητό σου για καφέ στην καφετέρια για να δεις αγώνα και σου ζητάνε 20 ευρώ για να μπεις μέσα. Τρελά πράγματα. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι αν κάποιος θέλει να δει αγώνα στο Marriott Hotel's Champions Sports Bar θα πρέπει να πληρώσει είσοδο του ύψους των 45 λιρών. Μιλάμε τώρα για την απόλυτη τρέλα. Κάτι μου λέει πως δεν θα πάει καλά αυτό. Η είσοδος θα περιλαμβάνει και τρία ποτά όπως λέει η ανακοίνωση. Αλλά τι να τους κάνουν τώρα τρία ποτά; Εδώ μιλάμε για πηγάδια απύθμενα, ιδιαίτερα Άγγλοι και Γερμανοί. Για να δούμε.

Όσο θα προχωράει ο θεσμός και φτάνουμε στους ημιτελικούς φυσικά οι τιμές πάνε στα ύψη και τελικά θα καταλήξεις να πληρώνεις την μπυρίτσα σου 80 λίρες. Δηλαδή αν πληρώσεις 240 λίρες για την είσοδο τότε δια τρία το κάθε ποτό βγαίνει τόσο. Κόλαση. Και όλα αυτά, όπως μάθαμε από τις πηγές μας, συμβαίνουν γιατί οι Μουσουλμάνοι έχουν βάλει σε ενέργεια έναν νόμο, τον λεγόμενο Sin Tax οποίος τριπλασιάζει τις τιμές των αλκοολούχων λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Έξυπνοι οι Άραβες όπως και να το κάνουμε... εσείς τι λέτε;

πηγή: ratpack.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

DuClaw - Sour Me Double Triple Berry / Hop Tarts Vanilla / The PastryArchy Three Scoops
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co.

AleSmith - Party Tricks: Cheap Trick Edition
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Party Tricks", προς τιμήν του θρυλικού συγκροτήματος των  Cheap Trick, κυκλοφορεί η AleSmith Brewing Co.

Bottle Logic - Ghost Proton (2022)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

The Bruery Terreux - Récolte
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η The Bruery Terreux.

Δημήτρης Πολιτόπουλος: Ο Game Changer Του Ελληνικού Επιχειρείν
Χρήστος Στρατηγάκης

Ένα πρόσωπο του ελληνικού επιχειρείν που κατάφερε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, είναι ο Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Gold Βραβείο Στην Κατηγορία Trends & Innovation Για Την Μπύρα Λέων
nomisma.com.cy

Η πρώτη ιστορικά κυπριακή μπύρα Λέων, ξεχώρισε στη φετινή τελετή απονομής των Cyprus Estia Awards 2021, κατακτώντας δύο σημαντικά βραβεία - το Gold βραβείο στην κατηγορία Trends & Innovation με την καλλιέργεια λυκίσκου στην Κυπερούντα, καθώς και το Silver στο Best Locally Brewed Beer.

Άλλα Άρθρα