English Greek
14
Τρι, Ιαν
4 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Βρετανικές Παμπ Θύματα Του Πληθωρισμού

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής δεν επιτρέπει στους Βρετανούς να πηγαίνουν στο αγαπημένο τους στέκι με αποτέλεσμα ο αριθμός των παμπ να φτάσει σε ιστορικό χαμηλό.

Χειμώνα ή καλοκαίρι, ήλιο ή βροχή. Η εικόνα των Βρετανών, με όποιον καιρό, με μια μπύρα στο χέρι καθισμένοι στις ξύλινες καρέκλες των παμπ, όρθιοι γύρω από ένα τροποποιημένο βαρέλι μπύρας για τραπέζι, είναι το τέλειο καρτ ποστάλ για τη χώρα.

Απειλούνται οι παμπ; Η απάντηση είναι ναι! Σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Altus Group ο αριθμός των παμπ σε Αγγλία και Ουαλία συνεχίζει να μειώνεται, φτάνοντας φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν ότι τον φετινό Ιούνιο μετρήθηκαν 39.970 παμπ στη Βρετανία, 7.000 λιγότερες δηλαδή από όσες υπήρχαν πριν από μία δεκαετία, την χρονιά του 2012. Μάλιστα, 400 παμπ σε Αγγλία και Ουαλία έκλεισαν τον τελευταίο χρόνο και περίπου 200 μόλις στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς.

Στις 4 λίρες το γνωστό σε όλους pint της μπύρας
Οι λόγοι; Πολλοί. Ο κλάδος αντιμετώπισε δυο χρόνια υπολειτουργίας λόγω της πανδημίας, τώρα έχει να παλέψει με το αυξανόμενο κόστος των τιμών και την ενεργειακή κρίση και βέβαια ο κόσμος που εξυπηρετεί, δηλαδή οι πελάτες, δεν έχουν λεφτά να ξοδέψουν καθώς αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Ο κλάδος επιπρόσθετα υποστηρίζει ότι εκτός του κόσμου που στρέφεται στην φθηνή επιλογή της αγοράς αλκοόλ από τα σουπερμάρκετ, έχει να "παλέψει" και με την υψηλή φορολογία που τους επιβάλλει η βρετανική κυβέρνηση.

pub

Εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης όμως επιμένει ότι "δεν είναι στο χέρι της να ελέγξει τους διεθνείς παράγοντες που πιέζουν τον πληθωρισμό" αλλά κάνει ότι μπορεί δίνοντας για παράδειγμα τα μέτρα που πήρε για "μείωση στις εργοδοτικές εισφορές και στον φόρο καυσίμων".

Το 37% των επιχειρήσεων εστίασης βγάζει κέρδος
Η Έμμα ΜακΚλάρκιν, επικεφαλής της Ένωσης των Βρετανικών Παμπ (BBPA) από την άλλη υπογραμμίζει ότι "το κλείσιμο των παμπ είναι τεράστια απώλεια για τις τοπικές κοινότητες" τονίζοντας πως "χωρίς την απαραίτητη ελάφρυνση θα εξαφανιστούν και άλλες μπυραρίες μέσα στον χρόνο".

Σε όλη αυτή την κατάσταση όμως ποιος όμως μπορεί να αδικήσει τον κόσμο; Το κόστος της μπύρας, της δημοφιλέστερης επιλογής των Βρετανών, έχει αυξηθεί τα τελευταία 15 χρόνια κατά 70%. Για να πιει κάποιος πια κάτι περισσότερο από 500 ml ζύθου, συγκεκριμένα 568 ml που ισούνται με 1 pint, θα πρέπει να δώσει κατά μέσο όρο 3,95 λίρες από 2,30 που έδινε το 2008. Τα στοιχεία, από την εταιρεία ερευνών CGA που άντλησε πληροφορίες από 5.500 βρετανικά μπαρ και παμπ, δείχνουν μάλιστα ότι οι τιμές στο Λονδίνο είναι προφανώς πιο "τσιμπημένες", με την πιο ακριβή τιμή μπύρας να αγγίζει τις 8,06 λίρες.

Δυστυχώς το μέλλον δεν προβλέπεται καλύτερο... Το Βρετανικό Ινστιτούτο Εστίασης (British Institute of Innkeeping and UK Hospitality) υποδεικνύει ότι μόλις το 37% των επιχειρήσεων εστίασης καταφέρνει να βγάλει κάποιο κέρδος, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές ακόμα επιχειρήσεις βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός του κλάδου.

πηγή: capital.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dry & Bitter - Chaos Equilibrium / Florescent / Nectaplasm
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Dry & Bitter Brewing Co.

Uiltje - Lekker Bakske Kobi!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Gigantic / Double Mountain - Super Friends
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Double Mountain Brewery, κυκλοφόρησε η Gigantic Brewing Co.

Photos Photiades: Ο Κυπριακός Όμιλος Των 400 Εκατομμυρίων Που Κλείνει Deals Και Κάνει Real Estate Στην Ελλάδα
Γιώργος Λαμπίρης

Με αθόρυβο πλην όμως μεθοδικό τρόπο ο κυπριακός όμιλος Photos Photiades, έχει τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά ποικιλοτρόπως. Επενδύοντας τόσο στον τομέα των ποτών και του καφέ, όσο και στο real estate με συγκεκριμένες κινήσεις κατά κύριο λόγο στα νότια προάστια.

Πεδίο Δόξης Η Μπύρα Θρέφει Τις Επενδύσεις Ο Καιρός
Γιάννης Πανάγος

Τη... συμμαχία της μπύρας φαίνεται να επιλέγει χρόνο με το χρόνο ο καιρός σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας κινείται παράλληλα με την προτίμηση των καταναλωτών στο συγκεκριμένο ελαφρύ οινοπνευματώδες, οι όλο και περισσότερες παραλλαγές του οποίου έρχονται να ικανοποιήσουν όλο και μεγαλύτερη γκάμα απαιτήσεων της κατανάλωσης διεθνώς.

Birbant - Every Day / Fruity
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Birbant Craft Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το