English Greek
16
Τρι, Απρ
31 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πού Θα Πιείτε Μπύρα Φθηνά Και Άφοβα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η παραγωγή της μπύρας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες στον κόσμο, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες  του κλάδου -Anheuser-Busch InBev, SABMiller, Heineken International, Carlsberg Group- κατέχουν μόνο το 50% της παγκόσμιας αγοράς. Το συγκεκριμένο ποτό είναι νούμερο ένα στη λίστα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στον κόσμο, ενώ θεωρείται το τρίτο πιο δημοφιλές μετά το νερό και το τσάι.

Η Κρακοβία και το Κίεβο είναι οι πιο φθηνές πόλεις για να αγοράσει κανείς μπύρα με τη μέση τιμή του μπουκαλιού να διαμορφώνεται στις 1,07 λίρες. Υψηλά στη λίστα με τις πιο οικονομικές περιοχές βρίσκεται η Ουκρανία αλλά και η Πολωνία, ενώ το top 3 συμπληρώνει η Μπρατισλάβα. Στην κατάταξη ακολουθούν το Βελιγράδι, η Βαρσοβία και η Βουδαπέστη.

cheapest beer

Εάν θέλετε να απολαύσετε ένα κρύο ποτήρι μπύρα χωρίς να πληρώσετε πολλά χρήματα μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε στις ασιατικές χώρες. Το Μπαλί, το Δελχί, η Μανίλα και η Μπανγκόγκ βρίσκονται στο top 20 με τις φθηνότερες περιοχές, καθώς η μέση τιμή του μπουκαλιού διαμορφώνεται στις λιγότερες από 1,50 λίρες.

Ιδανική για τους λάτρεις της μπύρας είναι επίσης η ισπανική Μάλαγα. Η πιο ακριβή, από την άλλη πλευρά, πόλη για αγορά μπύρας είναι η Γενεύη. Ένα μπουκάλι 330 ml κοστίζει γύρω στις 4,08 λίρες. Το Χονγκ Κονγκ, το Τελ Αβίβ, το Όσλο και η Νέα Υόρκη κλείνουν τη λίστα με τις πιο ακριβές πόλεις. Το Λονδίνο βρίσκεται στην 63η θέση, με το μπουκάλι να κοστίζει περίπου 2,92 λίρες.

Εάν κάποιος θέλει να αγοράσει ένα μπουκάλι μπύρα από σουπερμάρκετ, τότε η πιο φθηνή περιοχή για να το κάνει είναι το Βελιγράδι, ενώ η πιο ακριβή το Όσλο. Ο βρετανικός λαός καταναλώνει 79 λίτρα μπύρας ετησίως, οι Πολωνοί 127, ενώ οι Ινδοί μόλις έξι.

πηγή: penna.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Thornbridge / Salt Beer Factory - Tupelo
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Salt Beer Factory, κυκλοφόρησε η Thornbridge Brewery.

Leviathan - Kiss From A Rose / Frankincensed
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Leviathan Brewing.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Στηρίζει Την Ανάπλαση Του Πάρκου ΦΙΞ
ypaithros.gr

Ένα ιστορικό πάρκο της Αθήνας, το Πάρκο Κλωναρίδη-ΦΙΞ, αλλάζει ριζικά και αποκτά ξανά ζωή, με την υποστήριξη της Ολυμπιακή Ζυθοποιίας και της Fix Hellas. Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», που υλοποιείται από το Athens Partnership, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στηρίζει το έργο του Δήμου Αθηναίων, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αειφόρου αστικού πάρκου, που θα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Jester King / Lupinus Artisan Ales - Borgberg
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Lupinus Artisan Ales, κυκλοφόρησε η Jester King Brewery.

Offshoot - Marine Layer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Offshoot Beer Co.

Stone - Xocoveza Tres Leches
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Xocoveza" κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το