English Greek
20
Σαβ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκ Τιμών Στο Oktoberfest; Η Πόλη Του Μονάχου Αντιδρά

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οργή μεταξύ των ιδιοκτητών εστίασης: Επειδή μια πρωτοβουλία ζητά ένα Oktoberfest μόνο με βιολογικά τρόφιμα, οι εστιάτορες βάλλουν κατά της υποτιθέμενης "σχεδιασμένης οικονομίας".

Ο σύλλογος γαστρονομίας Dehoga απέρριψε σθεναρά το αίτημα για ένα εντελώς βιολογικό Wiesn. "Είναι απλώς μη ρεαλιστικό", γράφει η Dehoga σε δελτίο τύπου.

"Οι όροι δίκαιο, βιολογικό, περιφερειακό και δίκαιο εμπόριο ακούγονται ωραίοι, αλλά η βιωσιμότητα περιλαμβάνει επίσης την έννοια της οικονομίας", απαντά ο επικεφαλής της βαυαρικής Dehoga Thomas Geppert στα αιτήματα μιας πρωτοβουλίας του Μονάχου.

Η πρωτοβουλία αυτή θέλει μόνο βιολογικά παραγόμενα τρόφιμα στο Oktoberfest του Μονάχου μέχρι το 2035. Αλλά δεν είναι μόνο ότι τα αγαθά που απαιτούνται για αυτό δεν θα είναι διαθέσιμα.

"Μια επίσκεψη στο Oktoberfest θα ήταν τότε απρόσιτη για τους περισσότερους ανθρώπους", λέει ο Geppert.

Το αφεντικό του Oktoberfest, ο Clemens Baumgärtner, είχε επίσης ήδη μιλήσει ξεκάθαρα κατά της απαίτησης. Η δεύτερη δήμαρχος του Μονάχου Katrin Habenschaden θέλει να συζητήσει το θέμα.

Τί θα κόστιζε μια βιολογική μπύρα στο Oktoberfest
Η εφημερίδα "Bild" επικαλείται έναν υπεύθυνο μπυραρίας ο οποίος υπολογίζει ότι μισή βιολογική μπύρα θα κόστιζε 28 ευρώ, διπλάσια από ό,τι πριν.

Η Maß θα ήταν περίπου 20 αντί για 13 ευρώ. "Αν αυτό εφαρμοστεί, θα έχουμε ξανά ένα Oktoberfest όπως μετά τον πόλεμο", λέει.

"Οι οικογένειες μοιράζονται μισό κοτόπουλο. Ο πατέρας παίρνει το μπούτι, η μητέρα το στήθος και τα παιδιά τη φτερούγα".

oktoberfest

Η πρωτοβουλία δικαιολογεί το αίτημά της λέγοντας ότι "ο πόνος των ζώων, η εξαφάνιση των ειδών και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, για παράδειγμα στη βιομηχανία κρέατος δεν είναι βιώσιμες".

Ως εκ τούτου, ακόμη και ένα μεγάλο γεγονός όπως το Oktoberfest πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό - η πρωτοβουλία βασίζεται, μεταξύ άλλων, στην ετικέτα βιολογικών προϊόντων.

Στον Dehoga, ωστόσο, αυτό δεν αρέσει καθόλου - και έχει ξεκινήσει μια θεμελιώδη κριτική.

Υποτιθέμενη σχεδιασμένη οικονομία λόγω των βιολογικών τροφίμων στο Oktoberfest
"Τι είναι δίκαιο σε αυτό; Θέλουμε να είμαστε εκεί για όλους, άλλωστε το Wiesn είναι μια λαϊκή γιορτή", λέει ο Geppert. "Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν είναι το σύνθημα".

Τα απαιτούμενα πράγματα υπάρχουν στο Wiesn εδώ και πολύ καιρό, αλλά μόνο ως ένα συστατικό στοιχείο. Αλλά οι επισκέπτες είναι αυτοί που αποφασίζουν για την κατανάλωση.

"Και δεν νομίζω ότι κανείς θέλει πραγματικά μια σχεδιασμένη οικονομία στην οποία μια μικρή ομάδα αποφασίζει τι είναι καλό για τους ανθρώπους και τί όχι", λέει ο Geppert.

Στη Γερμανία, λέει, ο καθένας είναι αρκετά ώριμος για να αποφασίσει μόνος του τι θέλει. “Δεν χρειάζονται κανονισμοί τρίτων για το τι πρέπει να τρώει κανείς και τι όχι”.

πηγή: grland.info

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Renaissance - 4
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Renaissance Brewing Co.

Odd Side Ales - Hazel's Nuts Chocolate And Banana / Hazel's Nuts Toasted Marshmallow And Coconut
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Odd Side Ales.

Οι Μεγαλύτεροι Παραγωγοί Μπύρας Στην ΕΕ
Γιώργος Πατέλης

Το 2020, η συνολική παραγωγή μπύρας στην ΕΕ ήταν ισοδύναμη με περίπου 74 λίτρα ανά κάτοικο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Hi-Wire - King Cake 10W-40
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Hi-Wire Brewing.

Σοφοκλής Παναγιώτου (Septem): Το Σχέδιο Για Την Ανάπτυξη Της Delphi Beer
Γιώργος Μανέττας

Για την απόφαση εξαγοράς της Έλιξις με έδρα την Χαλκίδα που παράγει τις μπύρες Delphi και Marea μιλά στον «ΟΤ» ο ιδιοκτήτης της Septem.

Vivant - Saison Wut / Jam Jar
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Brewery Vivant.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το