English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Carlsberg: Η Κίνηση Που Θα Αλλάξει Το Τοπίο Στην Παγκόσμια Βιομηχανία Μπύρας

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η παγκόσμια μάρκα μπύρας προχωρά σε μία πρωτοπόρα στροφή προς την αναγεννητική γεωργία με τρεις πρωτοπόρες μάρκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία και τη Γαλλία.

Ο γίγαντας της μπύρας έχει δεσμευτεί να προμηθεύεται το 30% όλων των γεωργικών πρώτων υλών από αναγεννητικές πρακτικές και βιώσιμες πηγές παγκοσμίως έως το 2030, φτάνοντας το 100% έως το 2040.

Με στόχο την προώθηση της βιοποικιλότητας, την αποκατάσταση της υγείας του εδάφους και τη στήριξη της δέσμευσης φυσικού άνθρακα, η αναγεννητική γεωργία είναι σημαντικό μέρος της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας.

  • Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Carlsberg Marston's Brewing Company (CMBC) έχει δεσμευτεί για 100% αναγεννητικό κριθάρι για την Carlsberg Danish Pilsner έως το 2027 και για όλες τις μάρκες του Ηνωμένου Βασιλείου έως το 2031.
  • Στη Φινλανδία, οι συνεργάτες αγρότες προμηθεύουν κριθάρι στην Sinebrychoff, μια εταιρεία του Ομίλου Carlsberg, για την ετήσια χριστουγεννιάτικη μπύρα KOFF, ενώ προωθούν ενεργά την αναγεννητική καλλιέργεια μεταξύ των Φινλανδών αγροτών κριθαριού.
  • Στη Γαλλία, η Kronenbourg SAS έχει ήδη 45 συνεργάτες αγρότες που προμηθεύουν ανιχνεύσιμο «Responsible Barley» και η μάρκα 1664 έχει δεσμευτεί να το χρησιμοποιεί για το 100% του κριθαριού στις μπύρες Blonde μέχρι το 2026.

simon boas hoffmeyer

Ο Simon Boas Hoffmeyer, Senior Director of Sustainability & ESG για τον Όμιλο Carlsberg, λέει: "Δεν μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας μόνοι. Οι συνεργασίες είναι ζωτικής σημασίας σε όλη την αλυσίδα αξίας, γι' αυτό συνεργαζόμαστε στενά με τοπικούς αγρότες, εμπόρους, βυνοποιούς, γεωπόνους και ΜΚΟ που παρέχουν τεχνογνωσία στη μετάβαση στο αναγεννώμενο κριθάρι. Με την πάροδο του χρόνου αυτό θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους καταναλωτές και τους πελάτες μας μπύρες χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα και να συμβάλουμε στη βελτίωση των οικοσυστημάτων στα οποία βασιζόμαστε. Θα συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς για να διασφαλίσουμε ότι εμείς ως Η εταιρεία και ο κλάδος μας στο σύνολό της, αγωνίζονται για ένα Μηδενικό Αγροτικό Αποτύπωμα".

Ο Όμιλος Carlsberg δεσμεύεται ενεργά στην παγκόσμια συνεργασία μέσω της νέας του συμμετοχής στην Πλατφόρμα Πρωτοβουλίας Αειφόρου Γεωργίας (SAI Platform) - που δημιουργήθηκε για την ενεργή προώθηση και υποστήριξη της παγκόσμιας ανάπτυξης της βιώσιμης γεωργίας.

πηγή: cibum.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για Μειωμένο ΦΠΑ Στη Μπύρα, Στη Μετά-Covid Εποχή, Πιέζουν Οι Ζυθοποιοί
Πέτρος Γκόγκος

Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για το αλκοόλ σε όλη την Ευρώπη θα βοηθούσε σημαντικά τις προσπάθειες που γίνονται στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, να ανατραπεί η καταστροφική πορεία που ακολουθείται τελευταία και να οδηγηθούν τελικά οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν προς την ανάκαμψη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το λόμπι των ευρωπαίων ζυθοποιών, Brewers Of Europe.

Στις Αγορές Της Ασίας Στρέφεται Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία
Δανάη Αλεξάκη

Σε συζητήσεις με τον μητρικό όμιλο της Heineken βρίσκεται η Αθηναϊκή Ζυθοποιία με στόχο να αρχίσει εξαγωγές στις αγορές της Ασίας. Ήδη εξάγεται το 10% της εγχώριας παραγωγής.

Έλληνες Επιστήμονες Παρασκεύασαν Μπύρα... Super Food
Βασιλική Μιχοπούλου

Οι επιστήμονες συνέλεξαν καρπούς από χαρουπιές μέσα στην πανεπιστημιούπολη του Αιγάλεω και εμπλούτισαν με το σιρόπι τους την ale μαύρη μπύρα για να της προσδώσουν ισχυρά αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά.

Επένδυση 4 Εκατ. Ευρώ Για Νέο Ζυθοποιείο Στην Κόρινθο Από Τη Νήσος
Τάνια Γεωργιοπούλου

Στα 4 εκατ. ευρώ η επένδυση, προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση της ζήτησης.

Bottle Logic - Details & Dialects
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Bottle Logic Brewing.

Siren - Swither / Half Mast
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το