English Greek
21
Παρ, Ιουν
21 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Στα 686 Εκατ. Ευρώ (0,4% Του Ελληνικού ΑΕΠ) Η Συνεισφορά Της

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της εταιρείας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 6,52 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία - Οι φορολογικές εισφορές της εταιρείας αποτελούν το 1% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας

Τα αποτελέσματα της Μελέτης Κοινωνικού και Οικονομικού Αποτυπώματος για το 2021 παρουσίασε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα ευρήματα της Μελέτης, η οποία εκπονείται για τέταρτη φορά, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αύξησε κατά 66 εκατ. ευρώ τη συνολική συνεισφορά της στο ΑΕΠ, σε σύγκριση με την προηγούμενη μελέτη του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική προστιθέμενη αξία των δραστηριοτήτων της εταιρείας ανέρχεται στα 686 εκατ. ευρώ, η οποία αντιστοιχεί στο 0,4% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα εκτιμάται στα 505 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αποτελεί το 1% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους για το 2021. Παράλληλα, 26.468 θέσεις εργασίας υποστηρίζονται άμεσα, έμμεσα και επαγόμενα από την εταιρεία, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,7% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας. Από αυτές, οι 20.505 αφορούν στον κλάδο της εστίασης.

athenian infographic

Όπως υπογράμμισε ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας: «Εδώ και εξήντα χρόνια η Αθηναϊκή Ζυθοποιία επιδιώκει να έχει θετική επίδραση στην εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Αισθανόμαστε υπερήφανοι με τα αποτελέσματα της Μελέτης Κοινωνικού & Οικονομικού Αντικτύπου για το 2021, διότι επιβεβαιώνουν ότι οι δραστηριότητές μας συνεχίζουν να προσφέρουν πολλαπλασιαστική αξία στη χώρα. Αυτή άλλωστε είναι και η φιλοσοφία μας. Η θετική εξέλιξη των μεγεθών μας να συνδυάζεται με πρωτοποριακά προγράμματα κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, όπως ο εκσυγχρονισμός των μονάδων παραγωγής μας για να πετύχουμε τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει,  το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού και οι πρωτοβουλίες για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ. Έτσι παράγουμε ένα καλύτερο αύριο».

Η Μελέτη των Κοινωνικών και Οικονομικών Επιδράσεων των δραστηριοτήτων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας εκπονήθηκε από την ΕΥ Ελλάδος και καλύπτει το χρονικό διάστημα από 1/1/2021 έως 31/12/2021. Ο υπολογισμός της κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης της εταιρείας βασίστηκε στο μοντέλο “εισροών-εκροών”. Στρατηγικός στόχος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αποτελεί η εδραίωση ενός πρότυπου επιχειρηματικού μοντέλου που υπηρετεί τη βιωσιμότητα σε όλες τις εκφάνσεις της και επιδρά θετικά στην κοινωνία και την εθνική οικονομία. Διαβάστε αναλυτικά όλη τη μελέτη εδώ.

πηγή: newmoney.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Behemoth - I'm Mr Meeseeks! Look At Me! / Joe's Exotic / Chocolate Fish / Pineapple Lump
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Night Shift - Slow Drip
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Night Shift Brewing.

KCBC - Gulp Fiction / Green On Top / La Puerta De La Discoteca / Viking Tango
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέα ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Η Υπεύθυνη Κατανάλωση Και Η Διεύρυνση Των No/Low Alcohol Προϊόντων
cnn.gr

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, προχωρώντας στη δημοσίευση του ESG Απολογισμού της για το 2023, παρουσίασε την στρατηγική, τους πυλώνες δράσεων, τους στόχους και τις ενέργειές της για τη χρονιά που μας πέρασε, στο πλαίσιο εξέλιξης του σχετικού της πλάνου.

Stella Artois - Unfiltered
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stella Artois.

«Πράσινο Φως» Για Το Πρώτο Ζυθοποιείο Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
tourismtoday.gr

Το πρώτο ζυθοποιείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) πρόκειται να ανοίξει στο Άμπου Ντάμπι μετά από μια αλλαγή στη νομοθεσία που επιτρέπει την παραγωγή αλκοόλ και την πώληση στην χώρα.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το