English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οργή Για Τις Συνθετικές Και Πληθωρικές Στολές Στο Oktoberfest: «Το Φεστιβάλ Έχει Μετατραπεί Σε Καρναβάλι»

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι συνθετικές, αποκαλυπτικές στολές που πωλούνται κατά τη διάρκεια του Oktoberfest στους τουρίστες, υποβαθμίζουν την πολιτιστική αξία του φεστιβάλ, ισχυρίζεται ένας Βαυαρός πρίγκιπας.

Ο 72χρονος πρίγκιπας της Βαυαρίας Λουιτπόλντ Ρούπρεχτ Χάινριχ, του οποίου ο προπάππους ήταν ο τελευταίος βασιλιάς της Βαυαρίας, δήλωσε ότι οι φθηνές στολές μετατρέπουν το ιστορικό φεστιβάλ σε «καρναβάλι».

«Όταν βλέπω κινεζικής κατασκευής λαϊκές στολές από πλαστικό, ψεύτικα, στενά κοστούμια dirndl, τότε το όλο πράγμα μετατρέπεται σε καρναβάλι» δήλωσε ο Χάινριχ σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Όλοι μιλάμε σήμερα για πολιτισμική οικειοποίηση. Εδώ συμβαίνει σε εμάς τους Βαυαρούς! Αν το όλο θέμα είναι απλώς να φορέσεις μια στολή για να μεθύσεις... χάνεις πολλά από τον πολιτισμό και την παράδοση στην πορεία».

oktoberfest munich

Αντιδρούν και οι παραδοσιακοί του Oktoberfest
Στο Oktoberfest, οι άνδρες φορούν lederhosen ενώ οι κυρίες dirndl, ένα παραδοσιακό φόρεμα που αποτελείται από χαμηλό ντεκολτέ, ένα γιλέκο και μία ψηλόμεση φούστα.

Οι παραδοσιακοί έχουν υποστηρίξει ότι τα τελευταία χρόνια το Oktoberfest, το οποίο διοργανώνεται στο Μόναχο εδώ και 213 χρόνια, έχει γίνει λιγότερο μια γιορτή του βαυαρικού πολιτισμού και περισσότερο μια ευκαιρία για τον κόσμο να πίνει τεράστιες ποσότητες μπύρας και να φορούν αποκαλυπτικές και φτηνές φανταχτερές στολές.

Την ίδια ώρα, και η τιμή της μπύρας σε όλες σχεδόν τις σκηνές του φεστιβάλ κατά 6% στα 14,5 ευρώ κατά μέσο όρο, σύμφωνα με έρευνα της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο Oktoberfest ξεκίνησε ως εορτασμός του γάμου του πρίγκιπα αντιβασιλέα Λουδοβίκου της Βαυαρίας, του μετέπειτα βασιλιά Λουδοβίκου Α', και της πριγκίπισσας Τερέζας της Σαξονίας Χίλντμπουργκχάουζεν το 1810.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για το γάμο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σχεδόν ακριβώς πριν από 213 χρόνια, συνοδευόταν από μια τεράστια ιπποδρομία. Η κούρσα άρεσε τόσο πολύ στον πληθυσμό της πόλης, ώστε αποφάσισαν να διοργανώσουν άλλη μία κάθε χρόνο μετά από αυτό, με τη γιορτή να εξελίσσεται και να περιλαμβάνει βόλτες σε πανηγύρια και αξιοθέατα τα επόμενα χρόνια.

πηγή: iefimerida.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Epic - Mayz
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Κέρδη Για Το «Δύσκολο» 2020-Επιστροφή Στην Κανονικότητα Το 2022
businessnews.gr

Παρά τη σημαντική κάμψη σε πωλήσεις τόσο σε αξία όσο και σε όγκο, το 2020 έκλεισε με κέρδη για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που ελπίζει σε επιστροφή στην κανονικότητα το 2022.

Siren / Varvar - Mavka
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Varvar Brew, κυκλοφορεί η Siren Craft Brew.

Karl Strauss / Harland - Brisky Business
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Harland Brewing Co., κυκλοφόρησε η Karl Strauss Brewing Co.

DuClaw - Sweet Baby Banana!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η DuClaw Brewing Co. Πρόκειται για την "Sweet Baby Banana!", μια Porter με 6,2% ABV και 33 IBU, ζυθοποιημένη με σκούρες βύνες και λυκίσκο Chinook. Η μπύρα διατίθεται σε κουτάκι των 330ml, καθώς και σε βαρέλι.        

Equilibrium - Cotton Candy Skies / Roowaka / Fulcrum / dHop30
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το