English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωπαϊκές Ζυθοποιίες: Οι Τιμές Μπύρας Ρίχνουν Την Κατανάλωση

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, η Anheuser-Busch InBev ανακοίνωσε σήμερα οικονομικά αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο του 2023, με την εταιρεία να ξεπερνάει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αντίστοιχα μεγάλες ζυθοποιίες όπως η Heineken και η Carlsberg είδαν μεν τις πωλήσεις τους να πέφτουν εξαιτίας των υψηλών τιμών στις μπύρες, αλλά τα κέρδη τους να ανεβαίνουν ελαφρά.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Anheuser-Busch InBev
Αναφορικά με την Anheuser-Busch InBev τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5% και ανήλθαν σε 15,57%, ενώ προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας έκανε λόγο για ανάπτυξη 4,7%. Από την άλλη βέβαια οι πωλήσεις έπεσαν κατά 3,4% με την ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία-Ειρηνικό να αντισταθμίζεται από μια ήπια απόδοση στην Ευρώπη και τις αδύναμες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της εταιρείας που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο στις Βρυξέλλες κέρδισαν 3,5% στις αρχές της διαπραγμάτευσης, καθώς οι επενδυτές επιδοκίμασαν την ανακοίνωση επαναγοράς μετοχών 1 δισ. δολαρίων που θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους 12 μήνες. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι είχε εγκρίνει μια προσφορά σε μετρητά για εκκρεμή ομόλογα έως και 3 δισ. δολαρίων.

Το ομοφοβικό μποϊκοτάζ στη Bud Light κόστισε στις πωλήσεις στις ΗΠΑ
Παρά τις γενικά καλές αποδόσεις της εταιρείας, η Bud Light - που μέσα στο καλοκαίρι έχασε τα πρωτεία ως νούμερο ένα μπύρα σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, εξαιτίας ενός ομοφοβικού μποίκοτάζ, που αφορούσε τη συνεργασία της εταιρείας με τον transgender Ντίλαν Μαλβέινι - μέτρησε αρνητικά στις πωλήσεις στη χώρα, σύμφωνα με τη ζυθοποιία.

Χαρακτηριστικά τα έσοδα στις ΗΠΑ έπεσαν κατά 13,5%, ενώ τα EBITDA «βούτηξαν» κατά 29,3%. Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο τρίμηνο που η εταιρεία ζημιώνεται από το μποϊκοτάζ στις ΗΠΑ.

Πέφτουν οι πωλήσεις, ανεβαίνουν οριακά τα κέρδη λόγω τιμών
Τα προβλήματα πάντως στον κλάδο είναι κοινά, με τους ζυθοποιούς να αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κόστους εισροών και της αυξανόμενης πίεσης στις καταναλωτικές δαπάνες.

Η δανέζικη Carlsberg ανέφερε πτώση 3% στους όγκους πωλήσεων, αλλά αύξηση εσόδων 5,8%, περίπου σύμφωνη με τις προσδοκίες, καθώς προειδοποίησε ότι το καταναλωτικό κλίμα στην Ευρώπη και τη Νοτιοανατολική Ασία θα μπορούσε να μειώσει τις πωλήσεις στην αγορά μπύρας.

Εν τω μεταξύ, η Heineken, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο, είδε τους όγκους πωλήσεών της επίσης να μειώνονται 4,2% σε ετήσια βάση και τα έσοδα να αυξάνονται κατά 2%, καθώς ανέφερε ότι οι πωλήσεις είχαν αρχίσει να επηρεάζονται από τις υψηλότερες τιμές της.

πηγή: powergame.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Heavy Seas - Honey Graham
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Taharka Brothers Ice Cream, κυκλοφόρησε η Heavy Seas Beer.

Heavy Seas - Heavy Seasons Toasted Cranberry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Heavy Seas Beer.

ΕΖΑ: Ολοκλήρωσε Επένδυση 10 Εκατ. Ευρώ Για Νέα Γραμμή Συσκευασίας Φιαλών
capital.gr

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, παρά την πρόσφατη δύσκολη συγκυρία, πιστή στο όραμά της να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται διαρκώς, προχώρησε σε μια σημαντική επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε και έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία τη νέα γραμμή συσκευασίας φιαλών στο εργοστάσιό της στην Αταλάντη, με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του προϊoντικού της χαρτοφυλακίου.

Νέοι Παίκτες Στην Ζυθοποιία Από Το Βόλο
1voice.gr

Τα «φτερά» της πρόκειται να ανοίξει μια νέα μικροζυθοποιία στην αγορά της μπύρας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Alvarado Street - Biggie's Bodacious Bountiful Berry Blast
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Alvarado Street Brewery.

Hudson Valley - The Map / The Territory
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το