English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έτος Ανάπτυξης Για Την Αγορά Μπύρας Το 2023 - Η Εικόνα Διεθνώς

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ισχυρή αναμένεται να διατηρηθεί η παγκόσμια αγορά μπύρας το 2023, με τις μέσες προβλέψεις να κάνουν λόγο για ανάπτυξη σε όγκο της τάξης του 1-2%.

Σύμφωνα με νέα μελέτη της βρετανικής εταιρείας ερευνών IWSR που παρακολουθεί τη βιομηχανία αλκοολούχων ποτών σε περισσότερες από 160 χώρες στον κόσμο, παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα τόσο στο μακροοικονομικό όσο και στο γεωπολιτικό πεδίο, η παγκόσμια αγορά μπύρας εξακολουθεί να γεννά ευκαιρίες. Την ώρα μάλιστα που το κόστος ζωής αυξάνεται σε πολλές χώρες του πλανήτη, η μπύρα δείχνει να επιδεικνύει εξαιρετικές αντοχές ως μια «προσιτή πολυτέλεια» την ώρα που οι καταναλωτές περιορίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έξοδά τους.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μελέτης, οι πωλήσεις μπύρας στον κλάδο εστίασης και ψυχαγωγίας - εστιατόρια, μπαρ κλπ - αναμένεται να επανέλθουν στα προ της πανδημικής κρίσης επίπεδα έως το 2025, την ώρα που το εύθραυστο διεθνές οικονομικό περιβάλλον εκτιμάται πως θα καθυστερήσει την επούλωση των πληγών για το σύνολο της βιομηχανίας αλκοολούχων ποτών. Ταυτόχρονα όμως σημαντικό έδαφος δείχνουν να κερδίζουν και τα άλλα κανάλια διανομής, όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οι τρεις μεγάλοι «πρωταγωνιστές» στην αγορά μπύρας
Σημαντικές είναι, την ίδια ώρα, οι ενδείξεις ισχυροποίησης του κλάδου της μπύρας και στις τρεις κυρίαρχες αγορές της διεθνώς.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά μπύρας παγκοσμίως, τα δύσκολα φαίνεται πως έχουν περάσει. Και αυτό γιατί τα αυστηρά lockdowns του 2022 δεν δείχνουν να επαναλαμβάνονται. Η έλευση της νέας χρονιάς έφερε άνοιγμα συνόρων για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια σημαντικών ταξιδιωτικών περιορισμών στην Κίνα, γεγονός που αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στον κλάδο της εστίασης στη χώρα, τονώνοντας όπως είναι φυσικό και τις πωλήσεις μπύρας. Ήδη αρκετοί ζυθοποιοί από τις ασιατικές χώρες - Βιετνάμ, Μαλαισία, Ινδονησία - κάνουν λόγο για σημαντική ανάκαμψη του κλάδου τώρα που έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα.

Στις ΗΠΑ, τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πορεία του κλάδου το 2022 επιβεβαιώνουν πως συνεχίζεται η ανάκαμψη της αγοράς μπύρας από τις ζημιές που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, στη δεύτερη ισχυρότερη αγορά μπύρας διεθνώς, ολοένα και περισσότερο έδαφος συνεχίζουν να κερδίζουν οι εισαγωγές. Για το 2022, οι εισαγωγές μεξικανικής μπύρας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4% σε όγκο.

Αισιοδοξία για την αγορά μπύρας το 2023 επικρατεί και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και δη σε Βραζιλία και Μεξικό. Σε αυτές άλλωστε τις αγορές επικεντρώνονται τα τελευταία χρόνια οι ζυθοποιοί που αναζητούν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Και τις βρίσκουν... Για αυτό το λόγο η IWSR προβλέπει συνεχή ανάκαμψη της αγοράς μπύρας σε Βραζιλία και Μεξικό τα επόμενα χρόνια.

Ο ρόλος του ηλεκτρονικού εμπορίου στην αγορά μπύρας
Ο κλάδος της μπύρας συνεχίζει, ταυτόχρονα, να δρέπει τα οφέλη που του προσφέρει το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μαζί με τον μηλίτη και τα έτοιμα προς κατανάλωση κοκτέιλ (ready to drink - RTDs), η μπύρα θα αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο των online πωλήσεων - σε αξία - έως το 2026, καθώς μια μετά την άλλη οι ισχυρότερες ζυθοποιίες του κόσμου αντιλαμβάνονται πλήρως τα πλεονεκτήματα που δύναται να προσφέρει το ηλεκτρονικό κανάλι αγορών. Αυτός είναι και ο λόγος που ενισχύονται κατακόρυφα οι επενδύσεις τους στο online κανάλι.

Ξεχωρίζουν οι αγορές premium προϊόντων παρά τη συμπίεση των εισοδημάτων
Στο ηλεκτρονικό εμπόριο ξεχωρίζουν οι πωλήσεις των πιο premium προϊόντων από την αγορά μπύρας, παρά την ασφυκτική πίεση που δέχονται τα εισοδήματα των καταναλωτών ανά τον κόσμο στη σκιά της πληθωριστικής κρίσης. Αυτή είναι μια τάση που έγινε μεν ορατή το 2022 ωστόσο οι γνωρίζοντες τα της αγοράς προβλέπουν διατήρησή της και φέτος και όχι μόνο στην Κίνα και τις άλλες ασιατικές χώρες, αλλά σε πολλές αγορές διεθνώς.

Αυξάνει τα μερίδια αγοράς η μπύρα χωρίς αλκοόλ
Τη δική της θέση στο επιχειρηματικό τοπίο συνεχίζει να διεκδικεί με αξιώσεις και η μπύρα χωρίς αλκοόλ. Διατίθεται πλέον παντού, υποστηρίζεται από μεγάλες καμπάνιες μάρκετινγκ, ταυτίζεται με την καινοτομία και έχει απαράμιλλη γεύση. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές στρέφονται ολοένα και περισσότερο στη μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Τί επιφυλάσσει το μέλλον
Συμπερασματικά, μπορεί το 2023 να μην εξαλείφονται οι προκλήσεις για τον κλάδο της μπύρας παγκοσμίως ωστόσο όλες οι ενδείξεις κάνουν λόγο για περισσότερες θετικές ειδήσεις έναντι των αρνητικών. Σε ορίζοντα 12 μηνών αναμένεται ανάπτυξη, ενώ όσο αυξάνονται οι πιθανότητες για αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων και/ή τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, τόσο θα ενισχύονται οι προοπτικές για την παγκόσμια αγορά μπύρας.

πηγή: insider.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

P.I.G.S. - Hello Again
Γιώργος Ιορδανίδης

Τη δεύτερη της ετικέτα κυκλοφορεί η P.I.G.S. Brewery.

Η Team Candi Αυτοματοποιεί Τη Διαδικασία Διαχείρισης Εξοδολογίων Για Την Αθηναϊκή Ζυθοποιία
ictplus.gr

Η Team Candi, 100% θυγατρική της Info Quest Technologies και κορυφαίος συνεργάτης της Microsoft στον τομέα του "Modern Workplace", υλοποίησε για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία μια καινοτόμο λύση ψηφιοποίησης της διαδικασίας υποβολής και διαχείρισης των εξοδολογίων για τους εργαζόμενους του οργανισμού.

Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης: Εστιάζει Στη Βύνη
businessnews.gr

Με προσεκτικά βήματα κινείται το 2020 η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης (Βεργίνα).

UEFA: Champions League Και Heineken Μαζί Και Στο Νέο Κύκλο 2024-27
amna.gr

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (19/9) ότι ανανέωσε τη μακροχρόνια συνεργασία της στο Champions League με την ολλανδική εταιρεία ζυθοποιίας, Heineken μέχρι το τέλος του κύκλου των διασυλλογικών διοργανώσεων 2024-27.

Oskar Blues - Home Skillet
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, στη μνήμη του ζυθοποιού Jason Buehler, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο, κυκλοφορεί η Oskar Blues Brewery.

The Wild - Double Deka
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 10α της γενέθλια γιορτάζει η The Wild Beer Co. με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το