English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Carlsberg: Αύξηση Των Τιμών Της Μπύρας Και Ενίσχυση Επενδύσεων

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg A/S δήλωσε ότι θα δαπανήσει περισσότερα για να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ασία και θα συνεχίσει να αυξάνει τις τιμές της μπύρας, καθώς η δανέζικη ζυθοποιία προσπαθεί να αντισταθμίσει την απώλεια των βασικών δραστηριοτήτων της Ρωσίας που κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Ο Jacob Aarup-Andersen, ο πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs που διευθύνει τώρα την ζυθοποιία, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι προορίζει τις ταχέως αναπτυσσόμενες ασιατικές αγορές όπως η Κίνα, το Βιετνάμ και η Ινδία για αυξημένες επενδύσεις μετά από αρκετά χρόνια προκλήσεων που σχετίζονται με την πανδημία και το συμμάζεμα της ζώνης υπό τον προκάτοχό του Cees 't Hart.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του 't Hart, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της Carlsberg μειώθηκαν σε περίπου 4 δισεκατομμύρια κορώνες (578 εκατομμύρια δολάρια) το 2022 από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια κορώνες το 2019.

Η ενίσχυση των δαπανών για την προώθηση της ανάπτυξης έρχεται μετά την κατάσχεση της ρωσικής επιχείρησης Baltika της Carlsberg, η οποία απασχολούσε περίπου 8.400 εργαζόμενους και αντιπροσώπευε περίπου το 13% των εσόδων του ομίλου Carlsberg και το 9% των λειτουργικών κερδών του 2021, από Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους τον Ιούλιο.

Ο 46χρονος διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος έχει συμπληρώσει περίπου 100 ημέρες στη θητεία του για τη διοίκηση της κατασκευάστριας εταιρείας των μπυρών Carlsberg και Tuborg, δήλωσε επίσης ότι θέλει η εταιρεία να προωθήσει περισσότερο τις ψηφιακές δραστηριότητες και τις δραστηριότητες που βασίζονται στα δεδομένα, καθώς η τάση της συνολικής μείωσης του όγκου της μπύρας συνεχίζεται.

jacob aarup andersen

Τα μελλοντικά σχέδια της ζυθοποιίας θα είναι «επικεντρωμένα στην ανάπτυξη», δήλωσε ο Aarup-Andersen στην Κοπεγχάγη, όπου εδρεύει η εταιρεία. Αλλά ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος διαδέχθηκε ένα στέλεχος περίπου 20 χρόνια μεγαλύτερό του, δήλωσε ότι η αλλαγή στις επενδύσεις δεν θα είναι υπερβολικά δραματική.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε ισχυρή οικονομική πειθαρχία, αλλά θα ομαλοποιήσουμε τις επενδύσεις σε βασικούς τομείς όπως το μάρκετινγκ και το branding», δήλωσε ο Aarup-Andersen. «Υπάρχουν ορισμένοι τομείς και γεωγραφικές περιοχές όπου θα πιέσουμε περισσότερο».

Ο Aarup-Andersen δήλωσε ότι θα προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες στρατηγικής τον Φεβρουάριο, καθώς ετοιμάζεται να «ανανεώσει» και όχι να αντικαταστήσει το σχέδιο «Sail'27» της 176χρονης εταιρείας που καταρτίστηκε υπό τον 't Hart.

«Θα ήταν πολύ αφύσικο αν ο νέος διευθύνων σύμβουλος δεν ερχόταν με μια νέα προοπτική στρατηγικής», δήλωσε ο Aarup-Andersen, σημειώνοντας ότι το «Sail’27» χρονολογείται πριν από την κατάληψη της Baltika.

Αυξήσεις τιμών
«Συν τοις άλλοις, είχαμε σημαντικό πληθωρισμό, είχαμε έναν καταναλωτή που αγωνίζεται παγκοσμίως», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Ωστόσο, ο Aarup-Andersen δήλωσε ότι αναμένει ότι οι τιμές της μπύρας θα συνεχίσουν να αυξάνονται για να αντισταθμίσουν το συνεχώς αυξανόμενο κόστος εισροών, αν και με βραδύτερο ρυθμό από τις πρωτοφανείς αυξήσεις που παρατηρήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

«Δεν νομίζω ότι κανείς στον κλάδο θα μπορέσει να διατηρήσει αυτό το επίπεδο τα επόμενα χρόνια, αλλά θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τιμές», δήλωσε ο Aarup-Andersen.

Η συνολική βάση κόστους της Carlsberg θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2024 και αυτό σημαίνει ότι «θα δείτε και πάλι αυξήσεις τιμών από εμάς το επόμενο έτος», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

πηγή: powergame.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασίου / Πηνειός - Ντούνκελ
Σταύρος Δοβιστινός

Συνεχίζοντας την δημιουργική τους συνεργασία, η Ζυθοποιία Αναστασίου με την Ζυθοποιία Πηνειού ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν την νέα τους συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπύρα, την "Ντούνκελ".

Δύο Πελοποννήσιοι Στο Κλειστό Κλαμπ Παραγωγής Λυκίσκου
Γιώργος Λαμπίρης

Οι Μάριος Πουλημάς και Δημήτρη Μανάβης πιάνουν αποδόσεις ανά στρέμμα 10.660 ευρώ με δέκα ποικιλίες.

Firestone Walker - Luponic Distortion: IPA Series No.016
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Firestone Walker Brewing Co.

Σεξισμός Και Κακοποιήσεις Στα Φεστιβάλ Μπύρας Και Αλκοόλ Ανά Τον Κόσμο
cibum.gr

Υποτίμηση, κακοποίηση και ανασφάλεια αισθάνονται οι γυναίκες που εργάζονται και επισκέπτονται φεστιβάλ μπύρας και αλκοόλ παγκοσμίως.

BrewDog - Future Proof / Stratospheric
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η BrewDog.

Σύντομα Νέα Digital Και Outdoor Καμπάνια Για Την Carlsberg, Από Την Cambo
Γιώργος Ιορδανίδης

Το brand πραγματοποίησε χθες εκδήλωση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το