English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Carlsberg: Άλμα 5% Η Μετοχή Μετά Την Ανακοίνωση Φιλόδοξων Σχεδίων Ανάπτυξης

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Άνοδο 5% κατέγραψαν οι μετοχές της Carlsberg σήμερα Τετάρτη, καθώς η αγορά χαιρέτισε το φιλόδοξο στόχο για την ανάπτυξη της Δανέζικης ζυθοποιίας έως το 2027, συμπεριλαμβανομένων υψηλότερων δαπανών σε βασικές χώρες όπως την Κίνα, στην οποία αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά.

Η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο και κατασκευαστής (σ.σ. παρασκευαστής) εμπορικών σημάτων όπως της Kronenbourg 1664, ανέφερε ότι τα έσοδα του 2023 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, αν και οι προσδοκίες της για την αύξηση των λειτουργικών κερδών το 2024 δεν ταυτίστηκαν με τις προσδοκίες πολλών αναλυτών.

Η εταιρεία ανέφερε αύξηση 4,7% στα έσοδα του 2023 στα 73,59 δισεκατομμύρια κορώνες, ξεπερνώντας οριακά τα 73,31 δισεκατομμύρια που αναμένονται από τους αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, η Carlsberg αύξησε τους στόχους της για το 2027 για αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Jacob Aarup-Andersen επανεξέτασε τη στρατηγική του προκατόχου του, αλλά έδωσε λίγες λεπτομέρειες για το πώς θα επιτύχει τους πιο φιλόδοξους στόχους της.

Ο Aarup-Andersen ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών με τις προκλήσεις της πανδημίας Covid-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Carlsberg κράτησε μία αμυντική στάση.

"Τώρα όμως", συμπλήρωσε ο Aarup-Andersen "θα μπορούσε να επιταχύνει τα μακροπρόθεσμα σχέδιά της".

"Βλέπουμε ξεκάθαρες επενδυτικές ευκαιρίες και στοχεύουμε στην επιτάχυνση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξής μας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

jacob aarup andersen

Σύμφωνα με τον CEO, οι εν λόγω επενδύσεις περιλαμβάνουν περισσότερες δαπάνες για το μάρκετινγκ του χαρτοφυλακίου που αφορά τις premium μπύρες και την περαιτέρω ώθηση των προϊόντων άλλων κατηγοριών όπως τους μηλίτες και τα ανθρακούχα.

Παράλληλα, σχεδιάζει να διπλασιάσει το αποτύπωμά της στην Ασία, ιδίως στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά της.

Μόνο το 2024, η Carlsberg αναμένει να αυξήσει τις πωλήσεις και τις επενδύσεις μάρκετινγκ κατά πάνω από 10%, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών να αφιερώνεται στην Κίνα και το Βιετνάμ, σε κορυφαίες μάρκες και ψηφιακά έργα.

Ωστόσο, το 2024, αναμένει αύξηση των οργανικών λειτουργικών κερδών μεταξύ 1% και 5% το 2024, πολύ κάτω από τις προσδοκίες ορισμένων αναλυτών.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Barclays, Laurence Whyatt, η εταιρεία έθεσε ένα πιο συντηρητικό guidance στην αρχή του έτους και το αναβάθμισε αργότερα, ωστόσο, το τρέχον guidance της εταιρείας, υποδηλώνει ότι η Carlsberg θα μπορούσε να δυσκολευτεί να φτάσει τους στόχους των εκτιμήσεών της.

«Ίσως είμαστε πολύ αισιόδοξοι», ανέφερε ο Whyatt σχετικά με την πρόβλεψη της εταιρείας για αύξηση των λειτουργικών κερδών στο 12%.

Εξήγησε δε ότι οι στόχοι ανάπτυξης της Carlsberg για το 2027 ήταν πιο φιλόδοξοι, όμως φάνηκε να στηρίζονται σε αδιευκρίνιστους ακόμη παράγοντες, όπως την ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας.

πηγή: mononews.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γίνετε Και Εσείς Μέλος Στο Νέο Draught Club!
Σταύρος Δοβιστινός

Το νέο πρόγραμμα επιβράβευσης της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Equilibrium / Great Notion - Macademics
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας κυκλοφόρησαν Equilibrium Brewery και Great Notion Brewing.

Surly - Shutter Shades
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Oskar Blues - Thick Haze
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Oskar Blues Brewery.

Funky Buddha - Morning Wood
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Funky Buddha Brewery.

J. Wakefield / Trillium - Don't Skip Leg Day
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Trillium Brewing Co., κυκλοφορεί η J. Wakefield Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το