English Greek
29
Δευ, Απρ
47 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ουκρανία: Η Μπύρα «Όπλο» Για Την Εδραίωση Της Θέσης Της Στην Παγκόσμια Σκηνή

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η απροθυμία της βιομηχανίας να αναγνωρίσει την ουκρανική χρυσή μπύρα και πώς η Ουκρανία παλεύει να βγει στο προσκήνιο.

Τους μήνες που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, οι αμερικανικές επιχειρήσεις ήταν πρόθυμες να δείξουν υποστήριξη στο πολιορκημένο έθνος υψώνοντας μπλε και χρυσές σημαίες, αναφέρει το Bloomberg.

Λίγες βιομηχανίες ήταν πιο ενθουσιώδεις από τη βιοτεχνική μπύρα. Οι φωτεινές αποχρώσεις ήταν ζωγραφισμένες στις λαβές της βρύσης και μπύρες με τα ονόματα Brew for Ukraine, Resist και Putin Huylo (μια ουκρανική προσβολή) παρασκευάστηκαν για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για τον πόλεμο και τα κεφάλαια ανακούφισης για τα θύματά του. Μερικοί ζυθοποιοί παρήγαγαν ακόμη και την εγγενή ουκρανική χρυσή μπύρα.

Δημιουργία μιας ουκρανικής ταυτότητας ζυθοποιίας
Αλλά όταν οι πότες που ήταν περίεργοι να μάθουν περισσότερα για αυτή τη θολή, βύνη μπύρα σιταριού κοίταξαν τον ενθουσιώδη ιστότοπο Untappd, την Ένωση Ζυθοποιών με έδρα τις ΗΠΑ ή ακόμα και το διεθνές Πρόγραμμα Πιστοποίησης Κριτών Μπύρας, βρήκαν κάτι περίεργο: η ουκρανική χρυσή μπύρα δεν υπήρχε επίσημα.

lana svitankova1

Η Λάνα Σβιτάνκοβα, 41 ετών, έχει περάσει τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθώντας να το αλλάξει αυτό. Συγγραφέας μπύρας και η πρώτη πιστοποιημένη cicerone της Ουκρανίας (σομελιέ μπύρας), συνεργάζεται με Ουκρανούς ζυθοποιούς και επαγγελματίες του κλάδου στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη για να κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση για την ουκρανική χρυσή μπύρα. Καθώς η πατρίδα της υπομένει ένα τρίτο έτος συγκρούσεων, η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ουκρανικής ταυτότητας ζυθοποιίας έχει αποκτήσει νέο νόημα και δυναμική.

Η Svitankova κατανοεί την απροθυμία της βιομηχανίας να αναγνωρίσει την ουκρανική χρυσή μπύρα. Ήταν επίσης σκεπτικίστρια κάποτε.

Η Svitankova διπλασίασε τις προσπάθειές της μετά την εισβολή, συνδέοντας περισσότερες αμερικανικές και ευρωπαϊκές ζυθοποιίες για να φέρει την ουκρανική χρυσή μπύρα μπροστά στους καταναλωτές. Αν και η εκστρατεία αναγνώρισης δεν προορίζεται να είναι μια προσπάθεια που σχετίζεται με τον πόλεμο, έχει «πλήρη επίγνωση» ότι δεν μπορεί να αποφύγει την αντίληψη. «Ξεκίνησα με την πρόθεση να φέρω τη χώρα μου στον χάρτη της σκηνής ζυθοποιίας και φυσικά τώρα το θέλω ακόμα περισσότερο, ό,τι κι αν φέρει αυτή η ανάδειξη», λέει η Svitankova.

Το καλοκαίρι του 2023, η Ευρωπαϊκή Ένωση Καταναλωτών Μπύρας το συμπεριέλαβε στις κατευθυντήριες γραμμές της για το στυλ. Μέχρι το τέλος εκείνου του έτους, τουλάχιστον το 60% των 350 παγκόσμιων συντονιστών του Untappd ψήφισαν να προσθέσουν το στυλ στην εφαρμογή του. Η Ένωση Ζυθοποιών και το Πρόγραμμα Πιστοποίησης Κριτών Μπύρας δεν έχουν ακόμη επηρεαστεί.

«Δεν οδηγούμε στυλ μπύρας, προσπαθούμε να αντικατοπτρίσουμε αυτό που υπάρχει στην αγορά», λέει ο Chuck Skypeck, εκπρόσωπος της Ένωσης Ζυθοποιών και μέλος της επιτροπής που εξετάζει, επιλέγει και επισημοποιεί τις οδηγίες στυλ με προτάσεις από κριτές και ζυθοποιούς. «Η Lana είναι ένα δυναμό όσον αφορά την προώθηση αυτού του στυλ, αλλά απλά δεν το βλέπουμε στις ΗΠΑ».

lana svitankova2

«Έχοντας κάτι δικό μας εδραιώνει τη θέση μας στην παγκόσμια σκηνή»
Η Σβιτάνκοβα παραμένει απτόητη. Συνήθως φέρνει κονσέρβες όπου κι αν ταξιδεύει, ελπίζοντας να προσελκύσει ζυθοποιούς (ένας τέτοιος έλεγχος μπορεί τελικά να φέρει την πρώτη γνωστή ουκρανική χρυσή μπύρα που παρασκευάζεται στην Ιαπωνία). Αυτό το μήνα, σχεδιάζει να παρακολουθήσει το ετήσιο συνέδριο Craft Brewers της BA στο Λας Βέγκας και να πάρει δείγματα στα χέρια χιλιάδων μελών της BA, ζυθοποιών και κριτών.

«Αυτή είναι η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή για να το κάνεις αυτό», λέει. «Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είναι πολιτικό, αλλά δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Θέλω οι άνθρωποι να αναγνωρίσουν το στυλ με βάση την αξία του».

«Η κουλτούρα της craft μπύρας μας είναι νέα. Έχοντας κάτι δικό μας εδραιώνει τη θέση μας στην παγκόσμια σκηνή», συνεχίζει η Svitankova. «Λέμε: "Κοιτάξτε! Μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Μπορούμε να γίνουμε μέρος της παγκόσμιας κουλτούρας". Είναι ένα μικρό κομμάτι της ουκρανικής μας ταυτότητας».

πηγή: ot.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παλαιότερος Νόμος Του Κόσμου: Δωρεάν Μπύρα Στο Μόναχο
Νικόλαος Σκριτλής

Δωρεάν μπύρα στο κέντρο του Μονάχου: Τη Δευτέρα στις 11 π.μ., το σιντριβάνι μπύρας “έτρεξε” αλκοόλ για να γιορτάσει τα γενέθλια του νόμου περί καθαρότητας.

Δύο Διακρίσεις Για Την ΕΖΑ
agronews.gr

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ξεχώρισε για ακόμη μία φορά για την επιχειρηματική της αριστεία, το μεράκι και το πάθος σε κάθε τομέα λειτουργίας της.

Πάνω Από 6.000 Συμμετοχές Στην Κινητή Καντίνα Της Μπύρας Άλφα
marketingweek.gr

Και mobile free εμπειρία σε 600 άτομα από πέντε προορισμούς.

Double Mountain - Sweet Nothings
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Double Mountain Brewery.

Δύο Ακόμη Διεθνή Βραβεία Για Τη Θρακιώτισσα «Βεργίνα»!
xronos.gr

Χρυσό και Αργυρό βραβείο απέσπασαν η Βεργίνα Weiss και Βεργίνα Red αντίστοιχα, στον παγκόσμιο διαγωνισμό Concours International de Lyon 2021, στην κατηγορία της μπύρας.

Perennial - Anniversary Blend 2023
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το