English Greek
27
Πεμ, Μαρ
2 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλβανία: Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης Καταστρέφει Τις Ζυθοποιίες - Οι Ντόπιοι Παραγωγοί Μετατρέπονται Σε Εισαγωγείς

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η ενοποίηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, που επιβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2023, έχει φέρει τους εγχώριους παραγωγούς μπύρας σε δεινή θέση, με δραματικές συνέπειες.

Η παραγωγή έχει μειωθεί κατά 20%, θέσεις εργασίας έχουν χαθεί και οι τιμές έχουν εκτοξευθεί, πλήττοντας τόσο τους καταναλωτές όσο και την οικονομία. Η έλλειψη επενδύσεων, αναπόφευκτη συνέπεια του αυξημένου κόστους παραγωγής, θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του κλάδου.

Απογοητευμένοι, οι παραγωγοί βλέπουν την εισαγόμενη μπύρα να κυριαρχεί στην αγορά, με μερίδιο 59%. Αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στο ανελέητο ανταγωνιστικό τοπίο, αναγκάζονται να υπογράψουν συμβόλαια με ξένους παραγωγούς, όπως Ισπανούς και Σέρβους, και να πωλούν μπύρες με ετικέτες αλβανικών εταιρειών.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν τον κλάδο, έχουν προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση του νόμου που επιβάρυνε με φόρο την παραγωγή. Η ελπίδα τους εναποτίθεται σε μια δίκαιη απόφαση που θα τους δώσει μια ανάσα ζωής.

Παράλληλα, προτείνουν εναλλακτικές λύσεις, όπως σταδιακή αύξηση του φόρου και διαχωρισμός σε στάδια, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γερμανίας.

Η μοίρα της αλβανικής βιομηχανίας μπύρας κρέμεται από μια κλωστή. Η άμεση λήψη μέτρων, όπως η ακύρωση του νόμου ή η σταδιακή αύξηση του φόρου, είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η οριστική εξαφάνιση ενός κλάδου με μακρά παράδοση και σημαντική συμβολή στην αλβανική οικονομία.

πηγή: himara.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Beer Zombies - Hazy Birthday To Me
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Beer Zombies Brewing Co.

Apex - Barren Magick
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Apex Brewing Co.

Hudson Valley - Amorphia
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Το Κρασί Ο Μεγάλος Νικητής Στην Αγορά Του 1 Δισ. Ευρώ
Δανάη Αλεξάκη

Αύξηση έως 15% στον όγκο κατανάλωσης των αλκοολούχων το 2023.

Η Απογείωση Του Marketing: Τι Έγινε Μετά Από Χτύπημα Της Διαφήμισης Μπύρας Από Τη Μπάλα Σε Αγώνα Μπέιζμπολ
cibum.gr

Τι συνέβη όταν η διαφημιστική πινακίδα της μπύρας Coors Light καταστράφηκε από δυνατό χτύπημα σε αγώνα μπέιζμπολ.

Πώς Οι Σερβιτόροι Του Oktoberfest Αποκομίζουν Κέρδη Χιλιάδων Ευρώ;
Κατερίνα Ηλιάδου

Το Oktoberfest στο Μόναχο έφτασε στο τέλος του και οι σερβιτόροι που εργάστηκαν για 16 συνεχόμενες μέρες με εντατικούς ρυθμούς, καλούνται να κάνουν τον απολογισμό τους...

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το