English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Χάος Στο Κατάρ: Σπρώχνονται Για Μια Μπύρα Οι Ποδοσφαιρόφιλοι

Διαφορα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η αστυνομία απωθεί τα πλήθη που συρρέουν μαζικά στην ειδική ζώνη οπαδών, για να δουν ματς στη μεγάλη οθόνη και να πιουν μια... δυσεύρετη μπύρα. Μαρτυρίες για κίνδυνο ποδοπατήματος.

Χαοτική ήταν η κατάσταση στην ειδική ζώνη για οπαδούς που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της Ντόχα του Κατάρ την πρώτη μέρα του Μουντιάλ, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πίεζαν και έσπρωχναν τους αστυνομικούς για να εισέλθουν στον χώρο.

Οι οπαδοί προσπαθούσαν να εισέλθουν στον κλειστό χώρο που έχει μια τηλεόραση με μεγάλη οθόνη για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, να πάρουν μια μπύρα και κάποιο σνακ, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Αστυνομικοί με ρόπαλα και ασπίδες στάθηκαν φρουροί στην είσοδο και δεν άκουγαν τίποτα. Μόνο ελάχιστες έγκυοι και κάποιοι φίλαθλοι με ειδικές ανάγκες επιτράπηκε να εισέλθουν κατά προτεραιότητα, λίγο μετά την έναρξη του πρώτου αγώνα της διοργάνωσης, μεταξύ του Κατάρ και του Ισημερινού σε μια άλλη πόλη του Κατάρ, την Αλ Χορ.

«Είναι πολύ επικίνδυνο. Μπορεί να πεθάνει κόσμος», είπε ο Χατέμ Ελ Μπεράρι, Ιρακινός που δήλωσε ότι εργάζεται στο γειτονικό Ντουμπάι. «Γέροι, γυναίκες... δεν μπορούν να χειριστούν τέτοιο πλήθος. Δόξα τω Θεώ, είμαι ψηλός και μπορώ να αναπνεύσω. Αλλά είδα παιδιά και φώναξα "πάρτε τα αγκαλιά, δεν μπορούν να αναπνεύσουν"».

Είπε ότι είδε ανθρώπους να σπρώχνουν και γυναίκες να κλαίνε. «Η οικογένειά μου είναι μέσα. Δεν μπορώ να μπω να τους βρω. Δεν ξέρω τι να κάνω», είπε.

Ο Λουίς Ρέγιες, Μεξικανοαμερικανός που ζει στο Λος Άντζελες, παρομοίασε την κατάσταση με τις συνθήκες που επικράτησαν πριν το ποδοπάτημα σε νυχτερινό κέντρο της Νότιας Κορέας προ εβδομάδων, όπου βρήκαν τον θάνατο πάνω από 150 άνθρωποι. «Δεν μπορείς να πας ούτε μπρος ούτε πίσω».

Δεν έγινε γνωστό εάν υπήρξαν τραυματισμοί η συλλήψεις.

Η αστυνομία αναπτύχθηκε σε τέτοια έκταση καθώς το βράδυ του Σαββάτου, σε μια συναυλία πριν την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολύς κόσμος προσπάθησε να εισβάλει στην ειδική ζώνη για οπαδούς, στο Al Bidda Park της Ντόχα.

πηγή: euro2day.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Stone - Imperial Star Fawker
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Bottle Logic / Tripping Animals - Natural Selection (2022)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Tripping Animals Brewing Co., κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Beer Zombies - Hopped Alive
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Zombies Brewing Co.

Founders - All Day Crimson Sky / All Day West Coast
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες εποχιακές ετικέτες κυκλοφορεί η Founders Brewing Co.

«Ποντάρουν» Στις Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ
kathimerini.gr

Μεγάλες εταιρείες ζυθοποιίας, όπως η ΑΒ InBev αλλά και η Heineken, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους σε νέες μπύρες χωρίς αλκοόλ προκειμένου να αντισταθμίσουν απώλειες που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να ανταποκριθούν στην ανάγκη πολλών καταναλωτών για την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

AleBrowar - Miss Grätzer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η AleBrowar.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το