English Greek
21
Κυρ, Ιουν
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τί Συμβαίνει Στην Παγκόσμια Αγορά Κριθαριού;

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η συγκομιδή κριθαριού το 2024 εξακολουθεί να παρουσιάζει ποικίλα αποτελέσματα στο βόρειο ημισφαίριο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Καναδά, και πολύ θετικές εξελίξεις στο νότιο ημισφαίριο, με επικεφαλής την Αργεντινή και την Αυστραλία, σύμφωνα με έκθεση της RMI Analytics που δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα πιο πρόσφατα νέα ήρθαν από τον Καναδά, όπου η εξέλιξη της συγκομιδής επιβεβαίωσε τους φόβους για την ακραία ζέστη του καλοκαιριού που μείωσε τις αποδόσεις και οδήγησε σε ποιοτικές αλλαγές.

Λόγω αυτών των ειδήσεων από τον Καναδά, η πρόβλεψη της RMI για την παγκόσμια παραγωγή κριθαριού μειώθηκε κατά 800.000 τόνους σε 143,7 εκατομμύρια τόνους.

Έτσι, η παγκόσμια παραγωγή για τη σοδειά του 2024 είναι μόλις 1,1 εκατ. τόνους πάνω από το αποτέλεσμα του 2023, γεγονός που αποτελεί σημαντική μείωση της προσφοράς και της ζήτησης σε σχέση με τις προβλέψεις που είχαν γίνει πριν από λίγους μήνες.

Κατά συνέπεια, η συνολική ζήτηση και το εξαγωγικό εμπόριο κριθαριού συρρικνώνεται μαζί με τη μειωμένη προσφορά.

barley field

Η παραγωγή κριθαριού στη Ρωσία μειώθηκε κατά 4,1 εκατ. τόνους σε σχέση με τη σοδειά του 2023 σε 17,3 εκατ. τόνους λόγω διαφόρων καιρικών συνθηκών (παγετοί, ξηρασία και πλημμύρες).

Παρά το γεγονός ότι τα τελικά αποτελέσματα απέχουν ακόμη τρεις μήνες, μπορούμε ήδη να μιλάμε για ένα δυσκολότερο σενάριο για το 2025.

Η βελτιωμένη ευρωπαϊκή επιλογή βύνης στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία παρέχει σημαντική σταθερότητα στην παγκόσμια εικόνα, καθώς η ζήτηση βύνης παραμένει αδύναμη.

Οι τιμές σταθεροποιούνται, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των τιμών του σιταριού παγκοσμίως και μόνο εν μέρει λόγω των θεμελιωδών στοιχείων του κριθαριού, όπως τα ανησυχητικά νέα από τον Καναδά.

Η Αυστραλία παραμένει ο πιο ανταγωνιστικός παραγωγός βυνοποιήσιμου κριθαριού στον κόσμο και η Αργεντινή φαίνεται ότι θα έχει μια καλής ποιότητας σοδειά.

Η Μαύρη Θάλασσα εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην ανταγωνιστικότητα των τιμών για το κριθάρι ζωοτροφών, αλλά οι τιμές έχουν αυξηθεί.

Με την παγκόσμια συγκομιδή κριθαριού να έχει μειωθεί, η αγορά είναι αρκετά ήσυχη μέχρι στιγμής. Όσον αφορά τις εξαγωγές βύνης από την Ευρώπη, τα στοιχεία είναι συγκρατημένα θετικά και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες οι εγχώριες αγορές παρουσιάζουν καλές επιδόσεις (π.χ. Κεντρική Ευρώπη).

πηγή: agrocapital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Behemoth - Stay Of Hopsecution / Chase The Sun
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Ο Παγκόσμιος Οικονομικός Αντίκτυπος Της Μπύρας Στο Παγκόσμιο ΑΕΠ, Τις Θέσεις Εργασίας Και Τους Φόρους
cibum.gr

1 στις 110 θέσεις εργασίας στον κόσμο συνδέεται -μέσω άμεσων, έμμεσων ή επαγόμενων δράσεων- με τον τομέα της μπύρας ο οποίος, υποστήριξε με 555 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (GVA) το παγκόσμιο ΑΕΠ το 2019, σύμφωνα με την πρώτη παγκόσμια έκθεση για την αξιολόγηση του οικονομικού αντίκτυπου της βιομηχανίας μπύρας.

AleSmith - Party Tricks: Cheap Trick Edition
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Party Tricks", προς τιμήν του θρυλικού συγκροτήματος των  Cheap Trick, κυκλοφορεί η AleSmith Brewing Co.

Το Deal Της Μπύρας «Νήσος» Με Την Carlsberg Και Το «Παράθυρο» Για Τις Διεθνείς Αγορές (Βίντεο)
naftemporiki.gr

Ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Νήσος, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Burial - Things We See In The Darkness Dwell In The Damnation Of The Unforgiven / In Between The Madness And Mortality / The Innate Pattern Of What Was And What Will Be
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Hudson Valley - Pink Lemonade Silhouette / Peach Silhouette
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Άλλα Άρθρα