English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Β.Σ. Καρούλιας: Πώς Θα Καλύψει Ο Χρ. Αργυρού Το Κενό Της AB InBev

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μπορεί από τον Ιανουάριο του 2023 η Β.Σ. Καρούλιας να μην περιλαμβάνει πλέον στο χαρτοφυλάκιό της τα προϊόντα της AB InBev, του μεγαλύτερου «παίκτη» στην παγκόσμια αγορά μπύρας ωστόσο η διοίκηση της εταιρείας είναι αισιόδοξη ότι αυτό δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στην πορεία της.

Και αυτό γιατί η εταιρεία του Χρήστου Αργυρού «τρέχει» με δυνατό ρυθμό ανάπτυξης που προσεγγίζει το 30% στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2022/23 και παράλληλα έχει προχωρήσει σε νέες συνεργασίες, όπως αυτή για τη διανομή της βότκας Beluga στην ελληνική αγορά και του λικέρ και των σιροπιών Marie Brizard της γαλλικής εταιρείας αλκοολούχων ποτών με ιστορία 2,5 αιώνων. Επιπλέον διαθέτει μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων της AB InBev.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διοίκηση στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, αλλά και σε επιστολή που εστάλη στους συνεργάτες και δημοσίευσε το mononews.gr, η αιτία της διακοπής της συνεργασίας με την πολυεθνική δεν οφείλεται στη στάση της Καρούλιας, η οποία υπερκάλυψε όλους τους στόχους που είχαν τεθεί. Αντίθετα, «οφείλεται στην άρνησή της τελευταίας στα αιτήματά της ζυθοποιίας AB InBev που αφορούσαν την εξαγορά της Εταιρεία μας και την διακοπή της διανομής άλλων μπυρών (Paulaner, Estrella, κλπ.)» επισημαίνεται από διοίκηση.

argyrou

Οι νέες συνεργασίες και η ισχυρή κερδοφορία
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τις συνέπειες της λήξης της συνεργασίας με την εταιρεία που έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα δημοφιλή σήματα Corona, Stella Artois, Bud, Beck's κ.ά. τονίζει:

«Η τρέχουσα χρήση ελάχιστα θα επηρεασθεί από το παραπάνω γεγονός αφ' ενός λόγω του γεγονότος της προσθήκης των προϊόντων της Marie Brizard και της Beluga και της περαιτέρω ανάπτυξης των υπαρχόντων εμπορευμάτων και αφ' ετέρου λόγω της ύπαρξης ικανών ποσοτήτων εμπορευμάτων του παραπάνω οίκου. Να σημειωθεί ότι, οι πωλήσεις μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου παρουσιάζουν αύξηση 28% σε σχέση με την περυσινή περίοδο.

Η εταιρεία παρακολουθεί στενά την τρέχουσα ενεργειακή κρίση καθώς και τις συνεπακόλουθες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, κυρίως προς την εφοδιαστική αλυσίδα».

Η Β.Σ. Καρούλιας ανέλαβε τη διανομή στην εγχώρια αγορά εκτός από τα λικέρ Marie Brizard Βότκα Beluga, δύο σήματα που θα αυξήσουν τη διεισδυτικότητά της στα καταστήματα επιτόπιας κατανάλωσης, τη σειρά βιταμινούχων νερών, CoolVit, προϊόντα της Coral Innovations, εταιρείας του ομίλου Βαρδινογιάννη και τη διανομή του Ούζου Μυτιλήνης Veto από την ποτοποιία Σπέντζα.

Στη χρήση που έκλεισε τον Μάρτιο 2022 οι καθαρές πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 42,66% και διαμορφώθηκαν στα 70,3 εκατ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη σημείωσαν αύξηση κατά 59,5% και διαμορφώθηκαν στα 20 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων της εταιρείας ανήλθαν σε 5.58 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση 2021-2022 έναντι 2,87 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας αύξηση κατά 93,79%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 3.8 εκατ. ευρώ έναντι 440.507 ευρώ την προηγούμενη χρήση. Η Β.Σ. Καρούλιας εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 3.31 εκατ. ευρώ έναντι 325.085 για την προηγούμενη χρήση.

Εξοικονόμηση ενέργειας και net metering
Κατά τη διάρκεια της διαχειριστικής περιόδου 01/04/2022-31/03/2023 η Εταιρεία, έχει θέσει ως στόχο της την εγκατάσταση καθώς και ολοκλήρωση συστημάτων netmetering για εξοικονόμηση ενέργειας. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από ηλεκτρικά και υβριδικά μεταφορικά μέσα ιδιωτικής χρήσης.

Έχουν ληφθεί άδειες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων, που θα καλύψουν το 92% των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας. Αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας από καυστήρα πετρελαίου σε αντλίες θερμότητας. Διαχείριση απαξιωμένων ή ακατάλληλων εμπορευμάτων ή προϊόντων ή πρώτων υλών, δίνοντας προτεραιότητα στην χωριστή συλλογή τους και την ανακύκλωση.

Η Εταιρεία καταναλώνει ενέργεια μόνο από πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της διαχειριστικής περιόδου 01/04/2022-31/03/2023 η Εταιρεία, έχει θέσει ως στόχο της την εγκατάσταση καθώς και ολοκλήρωση συστημάτων netmetering για εξοικονόμηση ενέργειας.

πηγή: mononews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Creative Creature - Kung Fruit / Ole Merica Beer
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing.

Range - Pep Talk / Walking On Water
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Range Brewing από την Αυστραλία.

Black Raven - Alternate Dimensions Cherry
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Black Raven Brewing.

Almanac - Oslo Hot Chicken / 510
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες συνεργασίας κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Beer Baroness - Green With Envy
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Baroness Brewing Co.

Βραβείο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Για Τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης
Σταύρος Δοβιστινός

Η εταιρεία μας, Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης AE, πρόσθεσε χτες, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ένα ακόμη βραβείο στη συλλογή της στα 3α Βραβεία Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας με τίτλο #InnovateGreece που απένειμε το Ίδρυμα Friedrich Naumann Foundation for Freedom Greece / Ελλάς.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το