20
Πεμ, Φεβ
66 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κύπρος: Αποσύρονται Φιάλες Μπύρας-Ίσως Περιέχουν Θραύσματα Γυαλιού

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Senaga Trading Ltd, επίσημος εμπορικός αντιπρόσωπος της μπύρας Stella Artois της ζυθοποιίας AB InBev στην Κύπρο, ανακοίνωσε την εκούσια απόσυρση γυάλινων φιαλών Stella Artois 330ml, οι οποίες ενδέχεται να περιέχουν θραύσματα γυαλιού.

Δεδομένου ότι η ποιότητα είναι προτεραιότητα μας και σαν προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των καταναλωτών μας, η εν λόγω εκούσια απόσυρση αφορά μονάχα γυάλινες φιάλες Stella Artois 330ml και η εμβέλεια τους περιορίζεται στις φιάλες που προέρχονται από τρίτο προμηθευτή γυάλινων φιαλών, ο οποίος παράγει ένα μικρό μέρος των μη-επιστρεφόμενων γυάλινων φιαλών της Stella Artois. Η απόσυρση αυτή επηρεάζει λιγότερο από το 4,77% του συνόλου των γυάλινων φιαλών που πωλούνται στην Κύπρο ετησίως και το ποσοστό των προσβεβλημένων φιαλών είναι κατά πολύ μικρότερο.

Αυτή η απόσυρση είναι επακόλουθο εντοπισμού ελαττώματος σε γυάλινες φιάλες των 330ml, το οποίο ενδεχομένως να έχει προκαλέσει το σπάσιμο κάποιου μικρού κομματιού γυαλιού και  τη διοχέτευση του μέσα στη φιάλη. Οι πιθανώς επηρεασμένες φιάλες έχουν κατασκευαστεί από τρίτο, ο οποίος είναι ένας από τους πολλούς προμηθευτές μη-επιστρεφόμενων φιαλών της AB InBev.

Η μπύρα προς απόσυρση περιλαμβάνει όλες τις πράσινες φιάλες Stella Artois με σήμανση «Ανάλωση Κατά Προτίμηση»  που κυμαίνεται στο ημερολογιακό φάσμα, το οποίο αναφέρεται παρακάτω.

Οι κωδικοί αναγράφονται στην ετικέτα στο πίσω μέρος των πράσινων φιαλών Stella Artois 330ml.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες, που δείχνουν την ακριβή τοποθεσία στη φιάλη, των σχετικών κωδικών παραγωγής.

Στην Ε.Ε, η απόφαση για εκούσια απόσυρση περιορισμένου αριθμού γυάλινων φιαλών 330ml, οι οποίες έχουν εξαχθεί από το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία, όπου ο διανομέας της Stella Artois, ΑΒ ΙnBev, διατηρεί κέντρα των επιχειρήσεων της.

Παρόλο που το επηρεασμένο απόθεμα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, η παρτίδα που έχει υποστεί βλάβη έχει διανεμηθεί σε όλη την Ευρώπη, και τα πιθανώς επηρεασμένα κράτη-μέλη της Ε.Ε. είναι τα ακόλουθα: Κύπρος, Ελλάδα, Ρεϋνιόν, Μάλτα, Πολωνία και Πορτογαλία. Έχουν ήδη γίνει επαφές με τους εισαγωγείς των χωρών αυτών, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.

«Η ασφάλεια των καταναλωτών μας είναι για εμάς προτεραιότητα. Ενώ ο αριθμός των πιθανώς επηρεασμένων γυάλινων φιαλών είναι πολύ μικρός, αποσύρουμε τις συγκεκριμένες φιάλες Stella Artois ως προληπτικό μέτρο», ανέφερε η Christina Choi, AB InBev Global Brand VP, Stella Artois. «Η ομάδα των τεχνικών μας δουλεύουν με τον εν λόγω προμηθευτή γυάλινων φιαλών ώστε να διασφαλίσουν τη διευθέτηση του ελαττώματος που προέκυψε».

Καταναλωτές και πελάτες, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τις export φιάλες 330ml Stella Artois με σήμανση κωδικών παραγωγής, που αναφέρονται παρακάτω, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Εξυπηρέτησης Πελατών της Senaga Trading Ltd στο τηλέφωνο: +357 22029660 για περισσότερες πληροφορίες.

Καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους πιθανώς επηρεασμένες γυάλινες φιάλες Stella Artois, που κυμαίνονται στην εμβέλεια της συγκεκριμένης απόσυρσης, δικαιούνται αντικατάστασης. Συνίσταται, οι καταναλωτές να μην καταναλώσουν ή να επιτρέψουν σε άλλους να καταναλώσουν το πιθανώς επηρεασμένο προϊόν.

Συγκεκριμένοι Κωδικοί Παραγωγής Για Πιθανώς Επηρεασμένες Φιάλες Stella Artois
Καταναλωτές & πελάτες λιανικής πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα ώστε να αξιολογήσουν εάν οι φιάλες 330ml είναι επηρεασμένες, και ως εκ τούτου υπόκεινται στην εκούσια απόσυρση.

  1. Αναγράφονται στις φιάλες μια από τις παρακάτω «Ανάλωση Κατά Προτίμηση» ημερομηνίες; (δείτε το συνημμένο αρχείο για περαιτέρω οδηγίες).

  1. Εάν ναι, έχουν το αντίστοιχο Κωδικό Συσκευασίας;
  2. Εάν ναι, έχουν την αντίστοιχη Ώρα Συσκευασίας;

 

Πώς να διαβάσετε την ετικέτα
Η ετικέτα έχει δύο γραμμές.

Η πρώτη γραμμή είναι η ημερομηνία «Ανάλωση Κατά Προτίμηση», η οποία διαβάζεται ημέρα /μήνας/έτος.
01/02/2019 = 1 Φεβρουαρίου 2019

 

 

Η δεύτερη γραμμή αφορά τον Κωδικό Συσκευασίας και την Ώρα Συσκευασίας.

Ο Κωδικός Συσκευασίας περιλαμβάνει τους αριθμούς 49, 52 ή 55.

Τα επόμενα 4 ψηφία είναι η Ώρα συσκευασίας και διαβάζεται ώρα:λεπτά.

 Έχετε μόνο το χάρτινο κιβώτιο; Πώς να διαβάσετε τον Κωδικό Συσκευασίας Κιβωτίου
Εάν έχετε κιβώτια των 12, 18 ή 24 φιαλών, αυτό που κοιτάτε στο πλαϊνό μέρος των κιβωτίων είναι:

Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου έχει δύο γραμμές:

Η πρώτη γραμμή είναι η ημερομηνία «Ανάλωση Κατά Προτίμηση», η οποία διαβάζεται μέρα/μήνας/έτος.
01/02/2019 = 1 Φεβρουαρίου 2019

Η δεύτερη γραμμή είναι ο κωδικός κιβωτίου. Ο Κωδικός Συσκευασίας Κιβωτίου περιλαμβάνει τους αριθμούς 49, 52 ή 55. Τα επόμενα τέσσερα ψηφία είναι η Ώρα Συσκευασίας, και διαβάζεται ώρα:λεπτά.

πηγή: offsite.com.cy

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Strongbow «Ξαφνιάζει Τις Μέρες Μας»!
Γιώργος Ιορδανίδης

Με τα Strongbow Rooftop Concerts, η φύση έρχεται στην πόλη, στις πιο απρόσμενες ταράτσες!

Siren - Castilian Lemon Cheesecake / Guava Script / Oats On Oats
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Siren Craft Brew.

Πρώτη Επένδυση Για Το Virtus Fund Στην Ελλάδα
euro2day.gr

Η Αστήρ ειδικεύεται στην κατασκευή μεταλλικών πωμάτων για τις γυάλινες φιάλες μπύρας, αναψυκτικών και άλλων ποτών. Το 2016 η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών στα 21,0 εκατ. ευρώ, ενώ ο προσανατολισμός της είναι εξωστρεφής.

Οι Τρείς Λευκωσιάτες Που Θέλουν Να Σε Κάνουν Να Πίνεις Μπύρα Και Να Παίζεις Wonder Boy (Βίντεο)
tothemaonline.com

Στο Indiegogo για χρηματοδότηση τρείς Λευκωσιάτες που θέλουν να φτιάξουν Arcade Bar στην Κύπρο.

Στα 220 Ευρώ/Τόνος Θέλουν Οι Ιρλανδοί Το Κριθάρι Βυνοποίησης
Φανή Γιαννακοπούλου

Αίτημα ώστε η φετινή τιμή για το κριθάρι βυνοποίησης να αγγίξει τα 220 ευρώ ο τόνος, έναντι των 154-155 ευρώ ο τόνος που αγοράζουν τώρα οι βιομηχανίες απεύθυνε η Ιρλανδική Ένωση Καλλιεργητών Δημητριακών (IGCA) και η Ιρλανδική Ένωση κριθαριού βυνοποίησης.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Τέτοια Πρόκληση Δεν Ξανάγινε
Νίκος Μανεσιώτης

Μαθήματα δημοσιογραφίας στην fmvoice.gr δεν δεχόμαστε από κανέναν. Πολύ περισσότερο, δεν δεχόμαστε μαθήματα σεβασμού της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από την Amstel, την εταιρεία-μονοπώλιο στην αγορά της μπύρας, όπως όχι εμείς, αλλά η Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει αποφανθεί.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το