English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Κέρδη Για Το «Δύσκολο» 2020-Επιστροφή Στην Κανονικότητα Το 2022

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Παρά τη σημαντική κάμψη σε πωλήσεις τόσο σε αξία όσο και σε όγκο, το 2020 έκλεισε με κέρδη για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, που ελπίζει σε επιστροφή στην κανονικότητα το 2022.

Ισχυρό ήταν το αποτύπωμα της πανδημίας στα αποτελέσματα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που είδε ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, τα κέρδη της να αυξάνονται και μάλιστα σε μια εξαιρετικά παράδοξη χρονιά.

Κέρδη παρά τις απώλειες
Ο κορονοϊός έπληξε το κανάλι του HoReCa, με αποτέλεσμα, το 2020, η εταιρία να ανακοινώνει μειωμένο τζίρο κατά 18%, στα 274,4 εκατ. ευρώ από 334,51 εκατ. το 2019, ενώ χωρίς την προσμέτρηση του ΕΦΚ οι καθαρές πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 179,1 εκατ. ευρώ έναντι 216,8 εκατ. ευρώ το 2019.

Μεγαλύτερες ήταν οι απώλειες στην κερδοφορία της εταιρείας, η οποία όμως κατάφερε να διατηρηθεί σε θετικό έδαφος. Σε προ φόρων επίπεδα, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 69,5% στα 8,85 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα 6,05 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξεως του 75,6% (24,63 εκατ. ευρώ το 2019).

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί, πως στις οικονομικές καταστάσεις καταγράφηκε η είσπραξη ποσού 4,5 εκατ. ευρώ, που προήρθε από φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες η Αθηναϊκή Ζυθοποιία είχε κινηθεί δικαστικά και είχε αναγνωρίσει ως απαίτηση στην κατάσταση οικονομικής θέσης. Πέραν αυτών, στα αποτελέσματα καταγράφεται και η είσπραξη δανείου ύψους 23 εκατ. ευρώ που είχε δώσει σε συγγενή εταιρία του ομίλου.

Το προτεινόμενο μέρισμα και για τη χρήση του 2020 διατηρήθηκε στα επίπεδα που ήταν και το 2019, δηλαδή στα 16,01 εκατ. ευρώ.

Ελπιδοφόρο το 2022
Για την χρήση του 2021, που ήδη εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, η διοίκηση εκτιμά πως θα εμφανίσει σημαντική βελτίωση με δεδομένο και τον εμβολιασμό σημαντικού ποσοστού του εγχώριου πληθυσμού, αναμένοντας ωστόσο επιστροφή στην κανονικότητα από την επόμενη χρονιά.

Την αισιοδοξία αυτή για επιστροφή της αγοράς στην κανονικότητα, εκφράζει και το σχόλιο της διοίκησης της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που αναφέρεται στις φετινές προοπτικές: «Δεδομένων των συνθηκών και της κήρυξης της πανδημίας για το 2020 η εταιρεία έχει εντείνει τα μέτρα ανάκτησης των εμπορικών απαιτήσεων για την ελαχιστοποίηση του ρίσκου, ενώ παράλληλα η στρατηγική της αναφορικά με την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς ζύθου παραμένει αμετάβλητη. Η διοίκηση προτίθεται να εφαρμόσει μέτρα ώστε η εταιρεία να συνεχίσει τη θετική της πορεία, με βασικό άξονα δράσης την προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση που ξέσπασε με την πανδημία με τον πιο ανώδυνο και ομαλό τρόπο κατά το 2021, έτσι ώστε η εταιρεία να είναι σε θέση το 2022 να επιστρέψει στην κανονικότητα».

πηγή: businessnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Two Roads - Twobular
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Two Roads Brewing Co.

Anchorage - Looking Out For You
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Anchorage Brewing Co.

KCBC - Octocycle / Creature Teacher / Blocktopus / Beasts Of Paradise
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Modern Times - Coffee Cake: Macadamia Coconut Vanilla Latte
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Modern Times Beer.

Κλείνει Γερμανική Παραδοσιακή Ζυθοποιία Μετά Από 330 Χρόνια
grland.info

Η ζυθοποιία του Koblenz, η οποία υφίσταται από το 1689, αναγκάστηκε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης αυτή την εβδομάδα. Ο λόγος επηρεάζει και άλλες εταιρείες...

New Holland - Coastal Dreams 2021
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η New Holland Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το