English Greek
26
Παρ, Απρ
44 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστασίου - Αοτεαρόα

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και η αγάπη μας για την ζυθοποίηση, την ιστορία αλλά και την γεωγραφία μας εμπνέει για νέες συνταγές.

Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την "Αοτεαρόα".

anastasiou aotearoa

Στη Μαορί γλώσσα, "Αοτεαρόα" σημαίνει ή "η γη του μακριού λευκού σύννεφου" και φυσικά αναφερόμαστε στην Νέα Ζηλανδία. Η Νέα Ζηλανδία είναι μία από τις πιο πρόσφατα αποικισμένες περιοχές της γης, αφού ήταν μία από τις τελευταίες περιοχές του πλανήτη που έφτασαν άνθρωποι. Αποτελείται από δύο μεγάλα νησιά (αποκαλούνται απλά Βόρειο και Νότιο Νησί, ή "Te-Ika-a-Maui" και "Te Wai Pounamu" στα Μαορί) και πολλά μικρότερα νησιά στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού ωκεανού.

Πολυνήσιοι άποικοι κατέφθασαν με τα γουάκα (κανό) περίπου το 1250 και 1300 ολοκληρώνοντας σειρά ταξιδιών στον νότιο Ειρηνικό και εγκατέστησαν τον ιθαγενή πολιτισμό Μαορί. Η λέξη "māori" σημαίνει «κανονικός» ή «κοινός» και στη Μάορι γλώσσα διακρίνει τα θνητά όντα από τους θεούς.

Στην ετικέτα μας διακρίνουμε μοτίβα των Μαορί γνωστά ως μοτίβα "Kōwhaiwhai". Είναι μια παραδοσιακή μορφή τέχνης από τη Νέα Ζηλανδία και δημιουργούνται σχεδιάζοντας σχήματα και σύμβολα που επαναλαμβάνονται πολλές φορές, παραδοσιακά χρωματισμένα με κόκκινο, μαύρο και άσπρο. Στο κέντρο το αστέρι που κοσμούσε μια από τις σημαίες της επανάστασης των Μαορί καθώς και το εθνικό σύμβολο την φτέρη.

Η νέα μας συνταγή "Αοτεαρόα" πρόκειται για μια πίλς ελαφριά στο σώμα με 5% ABV και 100% τον νεοζηλανδέζικο λυκίσκους "Rakau". Αφιλτράριστη και έντονα αρωματική εύκολα κάποιος μπορεί να την μπερδέψει με μια ελαφριά I.P.A. ή Ι.P.L. Ο πρωταγωνιστής λυκίσκος "Rakau", που στην Μαορί γλώσσα σημαίνει δέντρο, ραβδί, ξυλεία, ξύλο κτλ, ανακαλύφθηκε και κυκλοφόρησε στην αγορά το 2011 από το πρόγραμμα αναπαραγωγής λυκίσκου της Νέας Ζηλανδίας και ξεχειλίζει από αρώματα και γεύση βερίκοκου, δαμάσκηνου, μάνγκο, αχλαδιού και άλλων πυρηνόκαρπων φρούτων. Διακρίνουμε επίσης μερικές ελαφρύτερες νότες λάιμ και πεύκου.

Αφού λοιπόν σας δώσαμε μια πλήρη εικόνα για την ιστορία, το όνομα και τα γευστικά χαρακτηριστικά πίσω απ' την νέα μας συνταγή, σας περιμένουμε να την ανακαλύψετε...

Είς υγείαν ή αλλιώς Kia ora!!!

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε Η Πρώτη Παμπ Εικονικής Πραγματικότητας Για Την Αντιμετώπιση Της Κοινωνικής Απομόνωσης
psychologynow.gr

Η εικονική παμπ Red (On)Lion δίνει την ευκαιρία σε όσους θέλουν, να πιουν ποτό, να συναντηθούν με φίλους ή αγνώστους και να υποστηρίξουν τις παμπ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

33 - Thria
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 33 Brewing Co.

Mikkeller - Sassy Lassi
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

Gamma - Circumstellar
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Gamma Brewing Co.

3 Floyds - Return Of The Ancients
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 3 Floyds Brewing.

Stone - Cosmic Runestone
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το