English Greek
26
Παρ, Απρ
46 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Κοιτάζει Και Πέρα Από Τη Μπύρα

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Σε αλλαγή του καταστατικού της προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, θυγατρική του ομίλου Carlsberg στην Ελλάδα, αλλαγή που σηματοδοτεί την δραστηριοποίηση της εταιρείας σε ποτά πέραν της μπύρας, ακολουθώντας στην πραγματικότητα τα βήματα των ανταγωνιστών της.

Έτσι, πλέον στους σκοπούς της εταιρείας προστέθηκε η παραγωγή, εμφιάλωση, εισαγωγή, εξαγωγή, αντιπροσώπευση, διανομή διάθεση εμπορία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αποσταγμάτων, ηδύποτων, άλλων οινοπνευματωδών ποτών, σύνθετων αλκοολούχων παρασκευασμάτων για την παραγωγή ποτών.

Πρόσφατα, άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Ντέγιαν Μπέκο σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» είχε δηλώσει, ερωτηθείς σχετικά: «Ως ένας οργανισμός με ισχυρά τόσο εγχώρια όσο και διεθνή brands, στις κατηγορίες της μπίρας, των mixers και του μηλίτη, παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση, όντας ανοιχτοί και δεκτικοί να εξετάζουμε κάθε ενδιαφέρουσα πρόταση. Σκοπός μας, βέβαια, είναι η οποιαδήποτε ανάλογη απόφαση να συνεπάγεται σε βάθος χρόνου τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και να αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τους καταναλωτές». Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία άλλωστε έχει ήδη συνεργασία με μία εκ των κορυφαίων εταιρειών αλκοολούχων ποτών, τη Diageo, συνεργασία που για την ώρα περιορίζεται στη μπύρα Guinness.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο χρόνια, από τον Απρίλιο του 2021, ο βασικός ανταγωνιστής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία (θυγατρική του ομίλου Heineken στην Ελλάδα) έχει αναλάβει τη διανομή των premium προϊόντων της Bacardi, συμφωνία η οποία ήδη έχει αποφέρει σημαντικά οφέλη σε τζίρο και κέρδη στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Ιδιαίτερη σημασία στα αλκοολούχα ποτά, έχοντας ενισχύσει σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της τα τελευταία χρόνια δίνει και η Coca Cola 3Ε, ακολουθώντας τη στρατηγική 24/7, δηλαδή της διάθεσης προϊόντων για όλες τις ώρες της ημέρας. Πλέον, η εταιρεία έχει αναλάβει τη διανομή σημαντικών σημάτων ουίσκι, βότκας και πολλών άλλων δημοφιλών ποτών.

Μέσα από την δραστηριότητα αυτή οι εταιρείες ενισχύουν σημαντικά την κερδοφορία τους, δεδομένου ότι τα αλκοολούχα ποτά έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους από τα αναψυκτικά και τις μπύρες σε όλα τα κανάλια. Το γεγονός δε ότι κατευθύνονται κατά κύριο λόγο στο κανάλι της εστίασης, όπου το περιθώριο κέρδους είναι υψηλότερο για όλα τα προϊόντα σε σύγκριση με το περιθώριο κέρδους στη λιανική (σούπερ μάρκετ) αποτελεί αν μη τι άλλο ισχυρό κίνητρο.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών διαμορφώθηκαν το 2021 σε 3,8 εκατομμύρια 9λιτρα κιβώτια, έναντι 3 εκατ. 9λιτρων κιβωτίων το 2020 και 4,1 εκατ. 9λιτρων κιβωτίων το 2019, τελευταία χρονιά πριν από την πανδημία. Σημειώνεται, βεβαίως, ότι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης καταγράφηκε σημαντική μείωση των πωλήσεων αλκοολούχων ποτών. Το 2009 ο όγκος πωλήσεων ανερχόταν σε 7,7 εκατ. 9λιτρα κιβώτια.

πηγή: moneyreview.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Στοχεύει Στο Μηδέν Για Ένα Καλύτερο Σήμερα Και Αύριο
businessnews.gr

Πιστή στον εταιρικό Σκοπό της, «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει τον πρώτο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης, στον οποίο αποτυπώνονται οι στόχοι, οι πολιτικές και οι ενέργειες της εταιρείας, καθώς και η σημαντική πρόοδος που έχει σημειώσει στο συνεκτικό πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθεί.

Pühaste - Dekadents: Haiti
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

8 Wired - Thunder Valley
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η 8 Wired Brewing.

Μπλόκο Στις Ρώσικες Μπύρες Απ' Την Wetherspoon
Γιώργος Ιορδανίδης

Σε απομάκρυνση όλων των κωδικών της Baltika προχώρησε η J.D. Wetherspoon.

Κι Αν Η Μπύρα Καταστρέφει Τον Πλανήτη;
Νίκη Κοντομηνά

Το "μέτρον άριστον" ισχύει κυριολεκτικά παντού.

Dunham - Opora
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Brasserie Dunham.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το