English Greek
28
Κυρ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναστασίου / Santorini - Salty Donkey

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την έκτη κατά σειρά συνεργατική συνταγή για τον εορτασμό των πέντε ετών της μικρής μας ζυθοποιίας.

Αυτή τη φορά ταξιδέψαμε σε ένα από τα ομορφότερα κυκλαδίτικα νησιά μας, εκεί όπου βρίσκεται μια απ' τις πρώτες νησιώτικες μικροζυθοποιίες. Ο λόγος για την πανέμορφη Σαντορίνη, έναν από τους διασημότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς του κόσμου και έδρα της μικροζυθοποιία Σαντορίνης, Santorini Brewing Company.

Η ιστορία της ξεκινάει το 2011, στην τότε ομολογουμένως βαρετή ελληνική σκηνή ζύθου, όταν ο Σέρβος ζυθοποιός Boban Κrunic, ο Άγγλος οινέμπορος και οικοζυθοποιός Steve Daniel, η πολυτάλαντη Αμερικανίδα Majda Anderson και ο διάσημος οινολόγος, οινοπαραγωγός Γιάννης Παρασκευόπουλος, αποφασίζουν να ξεκινήσουν την μικροζυθοποιία Σαντορίνης στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνίας η οποία αποτελεί πλέον και σημείο αναφοράς του νησιού.

Σήμα τους, το σήμα κατατεθέν του νησιού, το γαϊδουράκι. Τα γαϊδουράκια έχουν διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία του νησιού, αφού έχουν αποδειχθεί αξιόπιστοι συνεργάτες για τη μεταφορά εμπορευμάτων, καθώς και μέσο προσωπικής μεταφοράς στο νησί εδώ και αιώνες.

Η πιο διάσημη συνταγή τους δεν είναι άλλη από την "Crazy Donkey". Η "Crazy Donkey" είναι ιστορικά η πρώτη εμφιαλωμένη ΙΡΑ που παράχθηκε στην Ελλάδα και έγινε ανάρπαστη.

Με την ομάδα της μικροζυθοποιίας Σαντορίνης ζυθοποιήσαμε ένα όχι και τόσο γνωστό είδος ζύθου στη χώρα μας, αλλά ένα είδος που αξίζει να δοκιμάσετε. Ο λόγος για το είδος "Gose". Πρόκειται για μια αφροζύμωτη συνταγή ζύθου που έχει τις ρίζες τις στο Goslar της Γερμανίας. Χαρακτηρίζεται από τη χρήση κόλιανδρου και αλατιού κατά την παραγωγή της και αποκτά τον ξινό της χαρακτήρα από καλλιέργεια Lactobacillus, πριν την ζύμωση με κανονική μαγιά ζυθοποιίας.

Το όνομα αυτής "Salty Donkey" και πρόκειται για μια απολαυστική "Gose" με χρήση αλατιού και 4,6% ABV.

Μια νέα συνεργατική συνταγή λοιπόν με την ιστορική μικροζυθοποιία της Σαντορίνης και άφθονο μεράκι και αγάπη, η "Salty Donkey", σας περιμένει να την ανακαλύψετε... Είς υγείαν!!!

anastasiou santorini salty donkey

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

P.I.G.S. - Vexovoid
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η P.I.G.S. Brewery.

Tröegs - #450
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Odell - Imperial Mountain Standard
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Odell Brewing Co.

Boring Phone: HMD Global Και Heineken Δημιουργούν Το "Αντίπαλο Δέος" Των Smartphone
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Η Heineken και η δημιουργική εταιρεία Bodega συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν το Boring Phone, μια συσκευή που κατασκευάζεται από την HMD και περιορίζεται σε μόλις 5.000 μονάδες.

Great Notion - Squatch Tracks
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Great Notion Brewing.

Midnight Sun - Alcanamex / Le Dubb
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Midnight Sun Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το