English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με 60.000 Τόνους Κριθαριού Και Συμβόλαια 20 Λεπτά Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Το 2024

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ανάλογες ποσότητες κριθαριού με αυτές της φετινής χρονιάς θα παραλάβει το 2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που τρέχει η εταιρεία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αγοράσει περί τους 60.000 τόνους πρώτης ύλης που θα βυνοποιήσει στη συνέχεια με περίπου το 75% των ποσοτήτων αυτών να καλύπτει τις δικές της ανάγκες παραγωγής μπύρας και το υπόλοιπο 25% να εξάγεται σε χώρες όπως η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Αλβανία και το Ισραήλ. Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης για την παρουσίαση της Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda, αναφέρεται πως η τιμή για το βυνοποιίσιμο κριθάρι θα είναι στα 20 λεπτά το κιλό έναντι των 24 λεπτών πέρυσι.

Βελτίωση των αποδόσεων κατά 15% μέσω της συνεργασίας με το Γεωπονικό
Η εφαρμογή του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού ξεκίνησε το 2008. Έως και το 2022 το 80% των ποσοτήτων είχαν πιστοποιηθεί ως προϊόν βιώσιμης καλλιεργητικής πρακτικής και στο τέλος της φετινής χρονιάς το συγκεκριμένο ποσοστό θα αγγίξει το 100%. Επί του παρόντος υφίστανται συνεργασίες με περίπου 2.000 παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, τρέχει συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου έχουν αναπτυχθεί και πειραματικοί αγροί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και να βελτιωθούν η ποσότητα και η ποιότητα του παραγόμενου κριθαριού. Μέσω των προγραμμάτων βελτίωσης της καλλιέργειας που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι αποδόσεις έχουν αυξηθεί κατά 15%.

greek barley

Ήδη για φέτος έχει ξεκινήσει η σπορά και η διαδικασία καλλιέργειας εξελίσσεται απρόσκοπτα. Το 2022 διατέθηκαν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά κριθαριού. «Οι ποσότητες που θα παραλάβουμε κάθε χρόνο σχετίζονται με τα συμβόλαια που υπογράφουμε αλλά και με τις ευκαιρίες να βρούμε για διάθεση ποσοτήτων στο εξωτερικό», εξήγησε ο κύριος Δανιηλίδης.

Επενδύσεις 65 εκατομμυρίων ευρώ - Στα επίπεδα του 2022 φέτος η αγορά μπύρας
Την ίδια στιγμή η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει προγραμματίσει πλάνο επενδύσεων που ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ για τα έτη 2024-2026. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν τομείς της δραστηριότητας της εταιρείας όπως είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις και η παραγωγική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά την αγορά της μπύρας, το 2023 θα κλείσει με μικρή μονοψήφια άνοδο πωλήσεων σε όγκο σε σύγκριση με το 2022, σε ποσότητες που θα αγγίξουν τα 4 εκατομμύρια εκατόλιτρα όπως προκύπτει από τις εκτιμήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Σημειώνεται ότι το 60% της αγοράς δεν αποτυπώνεται με σαφή στοιχεία, δεδομένου ότι οι πωλήσεις μπύρας που αντιστοιχούν σε αυτό το ποσοστό πραγματοποιούνται στην αγορά εστίασης και ξενοδοχείων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρο Δανιηλίδη, στη διάρκεια του 2023 υπήρξαν αντιφατικές τάσεις στην αγορά, που σχετίστηκαν με τον καιρό, ο οποίος ευνόησε την κατανάλωση στο διάστημα Ιανουαρίου Μαρτίου, κάτι που δεν συνέβη τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, όταν οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς για την κατανάλωση μπύρας. Σημειώνεται ότι η κατανάλωση κινήθηκε ιδιαίτερα ικανοποιητικά κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2023 με τον Οκτώβριο να εμφανίζει ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σημάδια από πλευράς πωλήσεων.

«Δεν μας ενδιαφέρει η εξαγορά του εργοστασίου της ΕΖΑ»
Ο κύριος Δανιηλίδης απάντησε και για το ενδεχόμενο εξαγοράς του εργοστασίου της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι υφίσταται περιθώριο από πλευράς δυναμικότητας παραγωγής στα εργοστάσια της δικής του εταιρείας και επομένως δεν κρίνεται απαραίτητη κάποια εξαγορά.

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Beer Baroness - Light My Fire
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Baroness Brewing Co.

Tröegs - #455
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Hudson Valley - Bespoke / Confetti Grapefruit Lime
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Marz Community - Marzarita / Le Bruit De Dérision / Chug Life Lime
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Marz Community Brewing Co.

Three Taverns - La Madrina
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Three Taverns Brewery.

Almanac - Distance To The Sun / Heather / Your Hazy Soul / Luminous Quasar
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το