English Greek
17
Τετ, Απρ
36 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Διεθνείς Διακρίσεις Για Τον Γιώργο Ντάνο Και Τις De'KA 5 Και Ammousa Στα Great Taste 2018

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετά τις βραβεύσεις στην Ελλάδα, οι συνταγές του Πατρινού Ντάνου Γεώργιου, διακρίθηκαν στο παγκόσμιο διαγωνισμό γευσιγνωσίας "Great Taste 2018".

great taste 2018

Συγκεκριμένα η "De'KA 5" κατηγορίας Tropical Stout απέσπασε δύο αστέρια & η "Ammousa" κατηγορίας English IPA πήρε ένα αστέρι. Σημειώνεται ότι οι παραπάνω μπύρες κατάφεραν να διακριθούν ανάμεσα σε 12.600 περίπου προϊόντα από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν και ελάχιστες ελληνικές μπύρες έχουν βραβευτεί σε αυτόν τον θεσμό. Ο θεσμός Great Taste Awards είναι ένας ιδιαίτερα απαιτητικός διαγωνισμός, όπου 500 έμπειροι και καταξιωμένοι  κριτές στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών αξιολογούν τα προϊόντα.

«Νοιώθω μεγάλη τιμή για την διάκριση σε αυτό το διαγωνισμό της γευσιγνωσίας. Αποτελεί μεγάλη αξία για μένα και μόνο ότι τις συνταγές μου τις γεύτηκαν και τις αξιολόγησαν διακεκριμένοι άνθρωποι στο χώρο της γευσιγνωσίας. Η βράβευση αυτή επιβεβαιώνει, ότι μπορείς να καταφέρεις αυτό που στοχεύεις και αυτό που ονειρεύεσαι, αρκεί να είσαι προσηλωμένος, συνεπής γεμάτος όρεξη για μάθηση και όρεξη για δημιουργία».

H "De'KA 5" κατηγορίας Tropical Stout, είναι μια σκούρα μπύρα. Το χρώμα της είναι μαύρο με πυκνό καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Νερό, μαγιά, έξι διαφορετικά είδη κριθαριού και έξι από τους καλύτερους παγκοσμίως λυκίσκους κάνουν έναν μοναδικό συνδυασμό. Διακρίνονται απαλά αρώματα ψημένης βύνης, με νότες λυκίσκου. Το σώμα της είναι γεμάτο και η γεύση της μεστή, απαλή, γλυκιά, με χαμηλή ενανθράκωση, νότες σοκολάτας, καφέ και αποξηραμένων φρούτων. Η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή και ευχάριστα όξινη.

Συνοδεύει το κόκκινο κρέας με γλυκιά ή πικάντικη σάλτσα και μπορεί επίσης να συνοδέψει άψογα πλατό  τυριών ή ποικιλία με όστρακα.

Εναλλακτικά θα μπορούσε κάλλιστα να συνδυαστεί και με λιωμένο κέικ ή σουφλέ σοκολάτας.

Η "Ammousa" κατηγορίας English IPA, έχει κεχριμπαρένιο θολό χρώμα, με πυκνό λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Έχουν χρησιμοποιηθεί δύο λυκίσκοι σε μεγάλες ποσότητες ώστε να προσδίδουν πικράδα και ταυτόχρονα έντονα ανθικά αρώματα και αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονιού, γκρέιπφρουτ, κίτρου και νεραντζιού. Το σώμα της είναι γεμάτο και η γεύση της μεστή, γλυκόπικρη με μέτρια ενανθράκωση και νότες καραμέλας. Η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή, ιδιαίτερη και ευχάριστη.

Συνδυάζεται απόλυτα με ψητό κρέας και γενικά με αλμυρές και πικάντικες γεύσεις φαγητών πλουσίων σε καρυκεύματα και μπαχαρικά.

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Beer Baroness - Joint Forces
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Baroness Brewing Co.

Brewers Association: Οι Κορυφαίες Ζυθοποιίες Των ΗΠΑ Για Το 2020
Γιώργος Ιορδανίδης

Τις ετήσιες λίστες με τις κορυφαίες ζυθοποιίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον όγκο παραγωγής-πωλήσεων για το 2020, κοινοποίησε η Brewers Association.

Tröegs - #460
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Behemoth - Captain Juice-Tice / F##k Yeah! / Ted Danson
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Ommegang - Everything Nice
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Brewery Ommegang.

Έρχεται Το «Chef's Choice», Εμπνευσμένο Από Την Μπύρα Estrella
sigmalive.com

Η Estrella Damm σας συστήνει τους ανθρώπους που διαμορφώνουν τη νέα εικόνα της κυπριακής κουζίνας, αλλάζοντας τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού μέσα από καινοτόμους και δημιουργικούς τρόπους.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το