English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εξαγωγή Κριθαριού Για Βύνη Στο Εμπορικό Πλάνο Της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Εξαγωγικό άνοιγμα και στην αγορά της Ιταλίας προβλέπει το εμπορικό πλάνο της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», για ένα μέρος από την παραγωγή βυνοποιήσιμης κριθής, που συγκέντρωσε και φέτος από το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας, το οποίο εφαρμόζει µε 2.500 παραγωγούς εδώ και 11 χρόνια σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Αξιοποιώντας ως «όχημα» το δίκτυο της μητρικής Heineken, ο «leader» της εγχώριας αγοράς µπύρας ετοιμάζεται να προμηθεύσει, µε κάποιους σημαντικούς όγκους από το πλεονάζων βυνοποιήσιμο κριθάρι της, ένα ζυθοποιείο που διαθέτει ο πολυεθνικός κολοσσός στην Ιταλία.

«Είναι µια πρακτική που ακολουθήθηκε και πέρυσι από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, όταν γύρω στους 10.000 τόνους πλεονάζουσας παραγωγής τους διοχέτευσε αρχικά σε ένα ζυθοποιείο της στην Αυστρία και κατόπιν και σε µια συνεργαζόμενη ζυθοποιία στο Ισραήλ», ανέφερε στην Agrenda ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλέξανδρος Δανιηλίδης, τον οποίο συναντήσαμε στο περιθώριο της παρουσίας του στην 84η ΔΕΘ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται πως οι εξαγωγές προς τις τρεις συγκεκριμένες αγορές θα ανέλθουν φέτος σε περίπου 20.000-23.000 τόνους βυνοποιήσιμου κριθαριού, καθώς τόσο εκτιμάται ότι θα είναι οι ποσότητες που θα περισσέψουν μετά και την κάλυψη των αναγκών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, η οποία έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί µόνο ελληνική βύνη στις μπύρες που παράγει στην Ελλάδα. «Εμείς παράγουμε και διαθέτουμε µπύρα. Παρόλα αυτά, μέσα από πολύ καλό πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας που έχουμε και παράγουμε υψηλής ποιότητας κριθάρι το οποίο μπορεί να σταθεί επάξια και σε πολύ απαιτητικές αγορές, όταν η παραγωγή είναι πλεονάζουσα, βρήκαμε αυτή τη διέξοδο να το πουλάμε στην Ευρώπη, αξιοποιώντας τις συνέργειες µε τη μητρική µας εταιρεία» τόνισε και πρόσθεσε πως µε τον τρόπο αυτό δίδεται, κατ' επέκταση, µια διέξοδος και στους Έλληνες αγρότες για το προϊόν τους.

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Stone - Enjoy By 09.06.21
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Νέες Τουριστικές Υπηρεσίες Εστίασης Και Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σε Ζυθοποιεία, Ελαιοτριβεία Και Τυροκομεία
capital.gr

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη συμπληρώνεται και βελτιώνεται η νομοθεσία του υπουργείου Τουρισμού για τα σήματα επισκέψιμων εγκαταστάσεων και τουριστικών προορισμών, που περιλαμβάνει τόσο επισκέψιμες εγκαταστάσεις όπως τα επισκέψιμα οινοποιεία, ζυθοποιεία, ελαιοτριβεία και τυροκομεία, όσο και προσβάσιμους προορισμούς, όπως σήμα προσβάσιμου τουριστικού προορισμού, αλλά και επιχειρήσεις, όπως το σήμα προσβάσιμης τουριστικής επιχείρησης και σήμα τουριστικού καταλύματος φιλικού προς  [ ... ]

Ninkasi - Galaxy Trippin'
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Ninkasi Brewing Co.

ΕΤ3: Μα Πώς Φτιάχνεται (Βίντεο)
Σταύρος Δοβιστινός

Ο Γιώργος Βαγιάτας στην εκπομπή του «Μα πώς φτιάχνεται» αναζητά πώς φτιάχνονται τα κουτάκια αναψυκτικών και μπύρας και επισκέπτεται ένα κέντρο ανακύκλωσης, όπου μαθαίνει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τον κύκλο ζωής του εν λόγω προϊόντος.

Τα Περί Μπύρας... ΝΑΤΟ: Φινλανδική Η Πρώτη Μπύρα Με Το Λογότυπο Της Συμμαχίας
skai.gr

Η μπύρα παρασκευάζεται από την Olaf Brewing - Γιατί η τοποθεσία του ζυθοποιείου διαδραμάτισε ρόλο στη «γένεση» της μπύρας με το σήμα του NATO.

Bridge Road - NEeD Vol.4
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το