English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλκοολούχα Ποτά Που Θα Σας Κάνουν Να Μην Ξυπνήσετε Το Πρωί Με Πονοκέφαλο - Ποια Να Αποφύγετε

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μελέτη αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα αλκοολούχα ποτά για να αποφύγουμε το hangover.

Η κύρια συνέπεια της κατανάλωσης αλκοόλ είναι ο πονοκέφαλος την επόμενη ημέρα. Πρόκειται για το σύνολο των συμπτωμάτων που βιώνει ένα άτομο μετά την κατανάλωση αλκοόλ, όπως ναυτία και πονοκέφαλος.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για πάρτι, αξίζει να γνωρίζετε ότι ορισμένα αλκοολούχα ποτά προκαλούν λιγότερο hangover από άλλα. Η μελέτη «Το αλκοολικό hangover - ένα αινιγματικό φαινόμενο» έχει τα βασικά στοιχεία.

Τί κάνει ένα αλκοολούχο ποτό να προκαλεί περισσότερο ή λιγότερο hangover; Σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό εξαρτάται από τις συγγενείς ουσίες. Πρόκειται για βιολογικά δραστικές ουσίες που παράγονται κατά τη διαδικασία απόσταξης αλκοόλ και υπάρχουν σε ορισμένη αναλογία σε κάθε ποτό. Βασικά εξαρτώνται από τις ζύμες και τα ζυμωμένα σάκχαρα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους και ο γενικός κανόνας είναι να αποφεύγετε τα ποτά των οποίων το χρώμα είναι πιο σκούρο επειδή το ποσοστό των συγγενών τους είναι υψηλότερο από τα υπόλοιπα.

hangover wake up

Αλκοολούχα ποτά που προκαλούν περισσότερο και λιγότερο hangover
Από όλα τα αλκοολούχα ποτά, το κονιάκ έχει το υψηλότερο ποσοστό συγγενών ουσιών. Πίνοντας απλώς ένα ποτήρι κονιάκ, ένα άτομο μπορεί να βιώσει το χειρότερο hangover της ζωής του την επόμενη μέρα.

Το δεύτερο πιο συγγενές αλκοολούχο ποτό είναι το κόκκινο κρασί, και παρόλο που η ποσότητα κρασιού που χρειάζεται ένα άτομο για να αρχίσει να αισθάνεται αδιαθεσία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το κονιάκ, τα συμπτώματα είναι ηπιότερα.

Ποιο αλκοολούχο ποτό προκαλεί το λιγότερο hangover; Η μπύρα. Ναι, μπορείτε να πιείτε πολλή μπύρα και να μην αισθάνεστε σχεδόν καθόλου άρρωστοι την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η κατάταξη από το περισσότερο προς το λιγότερο hangover έχει ως εξής:

  • Κονιάκ
  • Κόκκινο κρασί
  • Ρούμι
  • Ουίσκι
  • Λευκό κρασί
  • Τζιν
  • Βότκα
  • Μπύρα

πηγή: healthstat.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;
el.gr

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Το #1 Φρούτο Για Την Υγεία Του Ήπατος, Σύμφωνα Με Διατροφολόγο
Μιχάλης Θερμόπουλος

Το ήπαρ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του σώματος (μετά το δέρμα). Η κύρια λειτουργία του είναι να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Μπύρα: Πόσο Ευεργετική Είναι Για Τα Μαλλιά Σας
newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το