English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλτσχάιμερ: Πώς Το Άρωμα Της Μπύρας Και Του Κρασιού Μπορεί Να Μειώσει Τον Κίνδυνο

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μία νέα μελέτη εστιάζει στο άρωμα της μπύρας και του κρασιού ως «όπλο» κατά του Αλτσχάιμερ.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη τονίζει ότι αν κάποιος μυρίζει την μπύρα, το κρασί ή ώριμα φρούτα, αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να τον βοηθήσει να μειώσει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ ή ακόμα και του καρκίνου.

Το διακετύλιο - μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στα προϊόντα που υπόκεινται σε ζύμωση - όταν εισπνέεται λειτουργεί παρόμοια με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη θεραπεία του καρκίνου, ανακάλυψαν οι ερευνητές.

Αυτή η μυρωδιά άλλαξε το DNA των κυττάρων του ανθρώπου, των ποντικών και των μυγών, με τρόπο που θα μπορούσε να «καθυστερήσει τον νευροεκφυλισμό ή τα κενά μνήμης λόγω κάποιας ασθένειας», δήλωσαν οι ερευνητές.

alzheimer

Ο καθηγητής Anandasankar Ray, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια - Riverside, δήλωσε: «Δείξαμε για πρώτη φορά ότι μερικά από αυτά τα μόρια οσμής στα οποία εκτιθόμαστε απορροφώνται στα κύτταρα του δέρματός μας, της μύτης, των πνευμόνων, ακόμη και πιθανώς στον εγκέφαλο μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και αλλάζουν θεμελιωδώς την έκφραση των γονιδίων. Η συγκεκριμένη μελέτη ανοίγει ένα ολόκληρο πεδίο έρευνας. Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες».

Τί είναι η νόσος του Αλτσχάιμερ
Η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή νευροεκφυλιστικής πάθησης και πιστεύεται ότι προκαλείται από συσσώρευση πρωτεϊνών στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένου του ταυ και του αμυλοειδούς. Επί του παρόντος δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια, αν και πολλά υποσχόμενα φάρμακα για την επιβράδυνση της εξέλιξής της βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι τα φάρμακα που ονομάζονται αναστολείς HDAC μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του καρκίνου και του Αλτσχάιμερ αλλάζοντας τον τρόπο έκφρασης των γονιδίων και μειώνοντας τη φλεγμονή.

smelling beer

Τί είναι το διακετύλιο
Το διακετύλιο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους αρωματικούς παράγοντες στον κόσμο, που βγάζει μια βουτυρώδη γεύση και παράγεται φυσικά κατά τη ζύμωση - τη διαδικασία δηλαδή που κρύβεται πίσω από την παραγωγή μπύρας και κρασιού.

Η συγκεκριμένη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο eLife, εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο το διακετύλιο επηρεάζει τα ένζυμα HDAC στα κύτταρα. Οι ερευνητές βρήκαν ότι το διακετύλιο αναστέλλει τα ένζυμα, πράγμα που σημαίνει ότι το DNA γίνεται λιγότερο σφιχτά τυλιγμένο στα κύτταρα και υπάρχει περισσότερη γονιδιακή έκφραση - όταν τα γονίδια «ενεργοποιούνται» σε ένα κύτταρο για να παράγουν πρωτεΐνες και RNA.

Ο καθηγητής Ray είπε: «Το ότι η έκθεση σε ένα αρωματικό μπορεί να αλλάξει άμεσα την έκφραση των γονιδίων, ακόμη και σε ιστούς που δεν έχουν υποδοχείς οσμής, προκαλεί έκπληξη. Αυτά τα μόρια είναι σε θέση να φτάσουν στον κυτταρικό πυρήνα μέσω της κυτταρικής μεμβράνης».

Παρενέργειες του διακετυλίου
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να μυρίζετε μεγάλες ποσότητες διακετυλίου για να ενισχύσετε την υγεία σας. Το διακετύλιο θεωρείται μη ασφαλές για εισπνοή σε υψηλές συγκεντρώσεις. Η συγκεκριμένη χημική ουσία συνδέεται με μια πάθηση που ονομάζεται πνεύμονας ποπ κορν, κατά την οποία τα όργανα δημιουργούν ουλές.

πηγή: healthstat.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Κάθε Έξτρα Ποτήρι Αλκοόλ Σου Κόβει 15 Λεπτά Από Τη Ζωή Σου
ratpack.gr

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

"Γυαλιά Μπύρας": Πόσο Αλλοιώνεται Η Οπτική Πραγματικότητα Από Το Μεθύσι
cibum.gr

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το