English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οφέλη Από Τα Φυσικά Συστατικά Της Μπύρας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αντιοξειδωτικά στοιχεία
Τα φυσικά αντιοξειδωτικά βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.

Βρίσκονται όμως και στη μπύρα και προέρχονται ως συστατικά από το ζύθο (κριθάρι) και το λυκίσκο.

Η έρευνα έδειξε ότι η περιεκτικότητα του αίματος σε αντιοξειδωτικά, αυξάνεται μετά την κατανάλωση μπύρας, κάτι που σημαίνει ότι τα αντιοξειδωτικά στη μπύρα απορροφώνται εύκολα και ίσως πιο εύκολα από ότι αυτά που προέρχονται από στερεές τροφές.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η επίδραση των αντιοξειδωτικών της μπύρας είναι άμεση και σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου καρδιοαγγειακών παθήσεων. Η σημασία των αντιοξειδωτικών για την υγεία, έγκειται στο ότι πιθανώς παίζουν κάποιο ρόλο στην προστασία κατά του καρκίνου, μέσα από τη δράση τους κατά των ελεύθερων ριζών.

Βιταμίνες
Όπως το ψωμί, το οποίο επίσης παρασκευάζεται από δημητριακά, έτσι και η μπύρα είναι μια καλή πηγή για πολλές ζωτικής σημασίας βιταμίνες. Η μπύρα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, για παράδειγμα τη νιασίνη, τη ριβοφλαβίνη (Β2), την πυριδοξίνη (Β6), το φολικό οξύ (Β9) και την κοβαλαμίνη (Β12).

Μεταλλικά Στοιχεία
Η ισορροπία ζωτικών μεταλλικών στοιχείων στη σύσταση της μπύρας είναι ικανοποιητική. Η περιεκτικότητα σε κάλλιο είναι σχετικά υψηλή, ενώ σε νάτριο χαμηλή. Περιέχει λίγο ασβέστιο και πολύ μαγνήσιο, χρήσιμο στην προστασία κατά της πέτρας στη χολή, της απόφραξης των χοληφόρων οδών του ύπατος.

Η ήπια κατανάλωση μπύρας δεν παχαίνει!
Η μπύρα δεν περιέχει λίπος ή λιποπρωτείνη (χοληστερίνη) και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Οι θερμίδες στη μπύρα προέρχονται κυρίως από την περιεκτικότητα της σε αλκοόλ. Η θερμιδική αξία της μπύρας είναι χαμηλότερη από άλλα ποτά, αλλά έχουμε την τάση να την πίνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Ο όρος «σωσίβιο» (παχάκια γύρω από το στομάχι) συνδέεται με τη μορφή παχυσαρκίας που εμφανίζουν όσοι πίνουν μπύρα σε αρκετά μέρη της Ευρώπης. Όμως, αυτό μπορεί να μην οφείλεται στη μπύρα, αλλά σε άλλα χαρακτηριστικά των καταναλωτών.

Ζήτημα τρόπου ζωής!
Χρειάζεται ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση, μέτρια κατανάλωση ποτών και αποχή από το κάπνισμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής δεν αποκλείει την κατανάλωση μπύρας ή άλλων αλκοολούχων ποτών, αρκεί να γίνεται με μέτρο. Ήδη πραγματοποιούνται μελέτες για να εξεταστεί εάν κάποια από τα πιθανά ευεργετικά συστατικά των τροφών και των ποτών - όπως η μπύρα - μπορούν να είναι χρήσιμα για το σώμα και τον οργανισμό μας και να βοηθήσουν στη πρόληψη ασθενειών.

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Πώς Η Βαυαρική Μπύρα Έγινε Διάσημη Με High-Tech Του 1871
Ρόλαντ Λος, Επιμέλεια: Χρύσα Βαχτσεβάνου

Πριν από 150 χρόνια ο νεαρός μηχανικός Καρλ Λίντε έκανε τη βαυαρική μπύρα γνωστή παγκοσμίως. Κι αυτό γιατί αντικατέστησε τον παραδοσιακό πάγο με έναν ψυκτικό μηχανισμό.

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το