English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Χημική Σύσταση Της Μπύρας Μπορεί Να Προλάβει Τον Καρκίνο Του Προστάτη

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι άντρες μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη με κάθε πίντα μπύρας που καταναλώνουν, απέδειξαν δοκιμές που έγιναν από επιστήμονες.

Πειράματα έδειξαν ότι το xanthohumol, ένα σύνολο των ποσών αυτών που προέρχονται από το λυκίσκο στη μπύρα, εμποδίζουν τη χημική αντίδραση η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη του καρκίνου.

Η νόσος αντιμετωπίζεται συνήθως με φάρμακα που δρα με παρόμοιο τρόπο. Μελέτη της Δρ Clarissa Gerhausa, από το Γερμανικό Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στη Χαϊδελβέργη, δήλωσε: "Ελπίζουμε ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι το xanthohumol εμποδίζει την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη, αρχικά στα ζώα και στη συνέχεια σε ανθρώπους, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή".

Το xanthohumol είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που είναι γνωστό ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Βρίσκεται επίσης στα φρούτα και στα μπαχαρικά.

Είχε ειπωθεί και παλιότερα ότι η ένωση του θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες της εμφάνισης του καρκίνου του μαστού. Οι επιστήμονες θεωρούν τώρα μια παρόμοια αντίδραση θα μπορούσε να επηρεάσει και τους άνδρες.

Περαιτέρω έρευνες σε αρουραίους έδειξαν ότι με το xanthohumol μειώνονται οι επιπτώσεις της ορμόνης σηματοδότησης στο ιστό του προστάτη.

πηγή: Sky News

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Μπύρα: Πόσο Ευεργετική Είναι Για Τα Μαλλιά Σας
newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Διαβήτης Και Αλκοόλ: Φίλοι Ή Άσπονδοι Εχθροί;
cibum.gr

Ποιες είναι οι συνιστώμενες οδηγίες για το αλκοόλ για άτομα με διαβήτη;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το