English Greek
27
Σαβ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Συμβάλει Στη Διατήρηση Της Καλής Χοληστερίνης!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μερικά πολύ καλά νέα προέκυψαν για τους λάτρεις της μπύρας μετά από μια μελέτη που παρουσιάστηκε στη Νέα Ορλεάνη στο πλαίσιο των επιστημονικών συνεδρίων της Αμερικάνικης Καρδιολογικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με αυτή την μελέτη, η ήπια κατανάλωση μπύρας επιβραδύνει την μείωση της καλής χοληστερίνης και συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας (ή HDL) ανήκουν σε μια κατηγορία ουσιών που δημιουργούνται από τον οργανισμό μας, για να μεταφέρουν λιπαρές ουσίες σε διάφορα μέρη του σώματος. Η HDL-χοληστερίνη λέγεται συχνά και «καλή» χοληστερίνη, γιατί απομακρύνει τη χοληστερίνη από τις αρτηρίες, επαναφέροντάς την στο συκώτι από όπου και αποβάλλεται.

Δεν πρέπει να συγχέετε την HDL-χοληστερίνη με την LDL-χοληστερίνη (Χαμηλής Πυκνότητας Λιποπρωτεΐνη ή «κακή» χοληστερίνη), η οποία έχει το αντίθετο αποτέλεσμα: συσσωρεύει τη χοληστερίνη στις φλέβες και τις αρτηρίες.

ldl hdl

Σύμφωνα με την μελέτη που διεξήχθη υπό την υποψήφια διδάκτωρ στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, Σου Χανγκ και για τα αποτελέσματα της οποίας παρατηρήθηκαν 80.000 Κινέζοι ενήλικες, τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης μειώνονται πολύ πιο αργά σε όσους πίνουν αλκοόλ με λογικούς ρυθμούς σε σχέση με όσους δεν πίνουν καθόλου.

Η μελέτη μάλιστα, ανέλυσε και το είδος του ποτού με το οποίο συμβαίνει πιο έντονα αυτό και προέκυψε πως η αργή μείωση της καλής χοληστερίνης συμβαίνει περισσότερο στους καταναλωτές της μπύρας σε σχέση με όσους προτιμούν άλλα είδη ποτών.

Φυσικά, όλα αυτά αφορούν περιπτώσεις ήπιας κατανάλωσης μπύρας και όχι μεγάλης ποσότητας. Τί σημαίνει ακριβώς ήπια κατανάλωση μπύρας; Για τις γυναίκες είναι το μισό με ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα. Για τους άντρες το ένα με δύο ποτήρια.

Για όσους και όσες πίνουν παραπάνω από αυτή την ποσότητα, παρατηρήθηκε πως τα προαναφερθέντα οφέλη δεν υφίστανται.

beer running

Μπύρα και όχι νερό μετά από άσκηση
Αν και απαιτούνται κι άλλες μελέτες για να διαπιστωθεί αν αυτά τα συμπεράσματα αφορούν και ανθρώπους και από άλλες περιοχές του πλανήτη εκτός Κίνας, η συγκεκριμένη μελέτη έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες που μιλάνε για τις ευεργετικές δυνατότητες της μπύρας. Μια πρόσφατη μίνι έρευνα από την Ισπανία κατέληγε στο συμπέρασμα πως μετά την προπόνηση πρέπει να πίνουμε μπύρα και όχι νερό! Πρόσφατα επίσης, το περιοδικό «Συνείδηση και Νόηση» δημοσίευσε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία η μπύρα ενισχύει την δημιουργικότητα.

Όπως και να έχει πάντως και όσο ελκυστικό και αν ακούγονται τα παραπάνω πρέπει να θυμόμαστε πως κανένα ποτό δεν είναι καλό όταν καταναλώνεται σε μεγάλες δόσεις. Το «μέτρο» είναι η λέξη-κλειδί για όλες αυτές τις περιπτώσεις.

πηγή: runnfun.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Ποια Είδη Μπύρας Συμβάλλουν Στην Πρόληψη Της Άνοιας
onmed.gr

Οι μπύρες με πικρή γεύση και φρουτώδες άρωμα μπορεί να μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Τι Να Κάνεις Όταν Έχεις Hangover
Μαρία Παπαδοδημητράκη

Όπως φαίνεται, τα περισσότερα διαδεδομένα γιατροσόφια δεν μας θεραπεύουν από το περίφημο hangover. Υπάρχουν, όμως, κάποια που ίσως βοηθήσουν.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το