English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Έχει Αντιικές Ιδιότητες!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μπύρα έχει αντιϊκές ιδιότητες; Κι όμως ναι, ισχυρίζεται μία νέα μελέτη η οποία χρηματοδοτήθηκε από την ιαπωνική ζυθοποιία «Sapporo Breweries».

Σύμφωνα με τη μελέτη, το πιο δημοφιλές αλκοολούχο ποτό στον κόσμο περιέχει ένα «βασικό συστατικό», το οποίο μπορεί κάλλιστα να κρατήσει το χειμωνιάτικο συνάχι μακριά μας.

Συγκεκριμένα, ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σαπόρο διαπίστωσαν ότι η χουμουλόνη, μία οργανική χημική ένωση που βρίσκεται στα κλωνάρια του φυτού λυκίσκος, είχε αποτελεσματική δράση κατά του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV). Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η χουμουλόνη έχει, επίσης, αντι-φλεγμονώδη δράση.

«Ο ιός RSV μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία και αναπνευστικές δυσκολίες στα βρέφη και τα μικρά παιδιά, ωστόσο δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα κάποιο εμβόλιο για την καταπολέμησή του», είπε ο Γιουν Φουτσιμότο, ερευνητής της ιαπωνικής εταιρείας μπύρας.

Ο ιός RSV, ο οποίος φέρεται να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορεί, επίσης, να προκαλέσει συμπτώματα παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος στους ενήλικες.

Προτού, ωστόσο, καταφύγετε στη λύση του αγαπημένου σας ποτού, φιλοδοξώντας να ξορκίσετε τις χειμωνιάτικες αρρώστιες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι, δεδομένου ότι σε κάθε μπύρα περιέχονται μικρές μόνο ποσότητες χουμουλόνης, ένας άνθρωπος θα έπρεπε να πίνει περίπου 30 κουτάκια του αλκοολούχου ποτού προκειμένου να επωφεληθεί από την αντιική του επίδραση.

Σύμφωνα, πάντως, με το ιαπωνικό τηλεοπτικό Shimbun News, η ζυθοποιία Sapporo φιλοδοξεί να δημιουργήσει τροφές και μη αλκοολούχα ποτά που να περιέχουν χουμουλόνη και τα οποία θα μπορούν να καταναλώνονται άφοβα τόσο από τους ενήλικες όσο και από τα παιδιά.

πηγή: directnews.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Πονοκέφαλος: Πώς Περνάει Με Μια Παγωμένη Μπύρα
healthview.gr

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο διάσημα αλκοολούχα ποτά στο κόσμο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα όντως μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο στο ανθρώπινο σώμα και να κάνει να περάσει ο πονοκέφαλος. Πώς όμως είναι δυνατόν η μπύρα να λειτουργήσει σαν παυσίπονο;

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά
kipos.firenews.video

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Οι Καλύτερες Θεραπείες Για Το Hangover
Θοδωρής Διάκος

Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως... Πώς θα συνέλθουμε;

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το