English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μόλις Ανακαλύψαμε Τί Προκαλεί Μισή Μπύρα Στο Μυαλό Μας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις καλοκαιρινές μας μπύρες.

Από ότι φαίνεται ούτε το πλάνο "για μια μπύρα θα βγω και γυρίζω" είναι τελικά 100% υγιές, αφού μισή μπύρα την ημέρα είναι ικανή να μειώσει τον όγκο του εγκεφάλου μας και να καταπονήσει τις γνωστικές μας ικανότητες, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison και του Πανεπιστημίου της Pennsylvania.

Τα καλά νέα για όλους τους λάτρεις της μπύρας όμως έχονται από πιο επίσημα χείλη και αυτό γιατί σύμφωνα με τη σύσταση του Αμερικανικού Ινστιτούτου Υγείας δύο ποτά την ημέρα θεωρούνται ασφαλή για τους άνδρες. Ωστόσο, λέει ο συν-συγγραφέας της μελέτης Remi Daviet, Ph.D., οι επιπτώσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο αυξάνονται εκθετικά με κάθε επιπλέον ποτό.

beer brain

Πώς διεξήχθη η μελέτη για τη μπύρα
"Δεν είναι γραμμικό", σύμφωνα με τον Daviet. "Χειροτερεύει όσο περισσότερο πίνεις". Για τη διεξαγωγή της μελέτης τους, οι ερευνητές ανέλυσαν μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου για περισσότερα από 36.000 άτομα και τις συνέκριναν με έρευνες που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες σχετικά με τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο όγκος του εγκεφάλου συρρικνωνόταν με κάθε αυξανόμενο ποτό, σε σημείο που τέσσερα ποτά την ημέρα ισοδυναμούσαν με γήρανση του εγκεφάλου κατά 10 χρόνια.

Ανησυχείς, αλλά δεν είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις το βραδινό σου ποτό σύντομα; Αξίζει να σημειωθεί, λέει ο Daviet, ότι οι αλλαγές στον εγκέφαλο μετά από μόλις μία μονάδα αλκοόλ είναι μικρές - όταν αρχίζετε να πίνετε το ένα κοκτέιλ μετά το άλλο είναι που αρχίζει η πραγματική ζημιά.

πηγή: esquire.com.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Είδος Της Μπύρας Που Κάνει Καλό Μετά Την Άσκηση
Νίκη Μπάκουλη

Όταν ασκούμαστε, ο οργανισμός καταναλώνει στοιχεία που έχει ανάγκη για την ομαλή λειτουργία του. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, υπάρχει ένα είδος μπύρας που μπορεί να τα αναπληρώσει.

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία
newsbreak.gr

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά
kipos.firenews.video

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το