English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα... Κάνει Καλό Στην Καρδιά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ - ένα ποτήρι μπύρα ή δύο μεζούρες αλκοόλ - έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Καλά νέα για όσους πίνουν μπύρα ή κάποιο άλλο ποτό - με μέτρο. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου σύμφωνα με νέα, μεγάλη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι.

Άνδρες και γυναίκες που έπιναν μέχρι 14 μονάδες αλκοόλ ανά εβδομάδα, είχαν μικρότερη πιθανότητα να πάθουν κάποιο από τα κοινά καρδιακά προβλήματα σε σχέση με εκείνους που απείχαν τελείως από την κατανάλωση αλκοόλ.

Πόσο είναι το «14 μονάδες»; Μην χαίρεστε, δεν είναι (πάρα) πολύ. Ένα pint (500ml) μπύρας την ημέρα, ή ένα ποτήρι κρασί ή δύο μεζούρες ποτού. Μάλιστα όσοι υπερβαίνουν αυτό το όριο - και άρα θεωρούνται «πότες» - είχαν αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών επιπλοκών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge θεωρούν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης στο αίμα και άρα μπορεί να προστατέψει από συγκεκριμένες καρδιακές παθήσεις όπως εμφράγματα, ανακοπές, στηθάγχη και καρδιακή ανεπάρκεια.

Παρ' όλα αυτά, απευθύνουν έκκληση στους ενήλικες να μην ξεκινήσουν τις... μπαρότσαρκες για να προστατέψουν την καρδιά τους και αντ' αυτού να γυμνάζονται συστηματικά.

Επίσης, τόνισαν πως μπορεί οι μικρές ποσότητες αλκοόλ να προστατεύουν την καρδιά, όμως αυξάνουν τις πιθανότητες καρκίνου και βλάβης στο συκώτι.

πηγή: in2life.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Πόσο Πειράζει Μια Μπύρα Μετά Την Άσκηση; Δύο Ειδικοί Απαντούν
Μαρία Κοτοπούλη

Θα μπορούσε μια μπύρα μετά την προπόνηση να μας βλάψει ή μήπως υπερβάλουμε; Δύο ειδικοί διερευνούν τα υπέρ και τα κατά της μπύρας ως επιλογή μετά την προπόνηση και δίνουν ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

Πόσο Αλκοόλ Επιτρέπεται Να Πίνουμε Κάθε Μέρα Για Να Παραμείνουμε Υγιείς;
sigmalive.com

Δεν είναι ανάγκη να σας το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι μια πολύ κακή συνήθεια με ολέθριες συνέπειες στην υγεία σας, αλλά ειδικά τώρα που όλοι βρισκόμαστε σε καραντίνα, πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και από... βαρεμάρα, πίνουν σχεδόν καθημερινά αλκοόλ. Πόσο όμως αλκοόλ επιτρέπεται να καταναλώνει κανείς κάθε μέρα;

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά
kipos.firenews.video

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Μπύρα: Θερμίδες & 5 Οφέλη Για Την Υγεία
onmed.gr

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές κάθε φορά που ενδίδετε σε ένα ποτήρι.

Μόλις Ανακαλύψαμε Τί Προκαλεί Μισή Μπύρα Στο Μυαλό Μας
Νίκη Κοντομηνά

Έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις καλοκαιρινές μας μπύρες.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το