English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα.

Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Helios Wuppertal στη Γερμανία, η σειρά με την οποία καταναλώνουμε το αλκοόλ δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς το μεταβολίζει το σώμα μας και μας 'προσφέρει' τις συγκινήσεις που βιώνουμε την επόμενη ημέρα.

Αυτό που μας αρρωσταίνει είναι η ανάμειξη διαφορετικών ειδών αλκοόλ και όχι η σειρά με την οποία τα καταναλώνουμε. Το πώς αισθανόμαστε το επόμενο πρωί το κρίνει και η ποσότητα.

Κατά τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal Of Clinical Nutrition οι παραδοσιακοί μύθοι για τη σειρά των ποτών μας (και το πού δίνουμε προτεραιότητα) δεν ισχύουν.

Η διερεύνηση της επίδρασης του συνδυασμού και της σειράς κατανάλωσης μπύρας και κρασιού στην ένταση του hangover, έδειξε ότι η παραγγελία αλκοόλ δεν είχε σημαντική επίδραση στη σοβαρότητα του hangover, η οποία επηρεάστηκε περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα τους επεξεργαζόταν το αλκοόλ.

hangover

Οι ερευνητές στρατολόγησαν 90 φοιτητές ηλικίας 19 και 40 ετών από ένα γερμανικό πανεπιστήμιο. Τους χώρισαν σε 3 ομάδες.

  • Την πρώτη μέρα, η πρώτη ομάδα ήπιε μπύρα έως ότου το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα να φτάσει στο 0.05%. Μετά άρχισαν να πίνουν κρασί έως το 0.11%.
  • Η δεύτερη ομάδα έφτασε στα ίδια ποσοστά, πίνοντας ανάποδα τα ποτά.
  • Η τρίτη ομάδα ήπιε μόνο μπύρα ή μόνο κρασί.

Μετά από κάθε συνεδρία, οι συμμετέχοντες απαντούσαν επί της ευημερίας και του αντιληπτού επιπέδου μέθης. Το επόμενο πρωί βαθμολογούσαν την ένταση του hangover τους σε κλίμακα από το 0 έως το 7, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη δίψα, τη ναυτία, την κούραση και τη ζάλη που ένιωθαν.

Μια εβδομάδα αργότερα, οι ομάδες αντέστρεψαν τους ρόλους: οι συμμετέχοντες που έπιναν αρχικά μπύρα ξεκίνησαν πρώτα με κρασί αυτή τη φορά, η ομάδα κρασιού ξεκίνησε με μπύρα, αυτή που έπινε μόνο μπύρα άρχισε να πίνει μόνο κρασί και τούμπαλιν.

Έγιναν οι ίδιες αξιολογήσεις, πριν οι ερευνητές καταλήξουν στο ότι ένα μόνο ποτό αλκοόλ είναι αρκετό για να προκαλέσει hangover σε μερικούς ανθρώπους, ενώ άλλοι μπορεί να πίνουν πολύ και να είναι μια χαρά ην επόμενη ημέρα.

Η ένταση του hangover καθορίζεται περισσότερο από τον όγκο του αλκοόλ που πίνει κανείς και την ταχύτητα με την οποία το καταναλώνει.

Αν πίνουμε πολύ ή πολύ γρήγορα, δεν δίνουμε στο συκώτι μας αρκετό χρόνο για να καθαρίσει το αλκοόλ στο αίμα μας και υποφέρουμε με hangover.

πηγή: news247.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Οι Μπύρες Με Ή Χωρίς Αλκοόλ Ενισχύουν Το Μικροβίωμα Του Εντέρου
Άννα Παπαδομαρκάκη

Την ποικιλομορφία των βακτηρίων που περιέχει το μικροβίωμα του εντέρου ενισχύουν οι μπύρες είτε περιέχουν αλκοόλ, είτε όχι. Συμβάλλουν έτσι στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το