English Greek
25
Σαβ, Μάι
28 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα.

Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Helios Wuppertal στη Γερμανία, η σειρά με την οποία καταναλώνουμε το αλκοόλ δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πώς το μεταβολίζει το σώμα μας και μας 'προσφέρει' τις συγκινήσεις που βιώνουμε την επόμενη ημέρα.

Αυτό που μας αρρωσταίνει είναι η ανάμειξη διαφορετικών ειδών αλκοόλ και όχι η σειρά με την οποία τα καταναλώνουμε. Το πώς αισθανόμαστε το επόμενο πρωί το κρίνει και η ποσότητα.

Κατά τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal Of Clinical Nutrition οι παραδοσιακοί μύθοι για τη σειρά των ποτών μας (και το πού δίνουμε προτεραιότητα) δεν ισχύουν.

Η διερεύνηση της επίδρασης του συνδυασμού και της σειράς κατανάλωσης μπύρας και κρασιού στην ένταση του hangover, έδειξε ότι η παραγγελία αλκοόλ δεν είχε σημαντική επίδραση στη σοβαρότητα του hangover, η οποία επηρεάστηκε περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο το σώμα τους επεξεργαζόταν το αλκοόλ.

hangover

Οι ερευνητές στρατολόγησαν 90 φοιτητές ηλικίας 19 και 40 ετών από ένα γερμανικό πανεπιστήμιο. Τους χώρισαν σε 3 ομάδες.

  • Την πρώτη μέρα, η πρώτη ομάδα ήπιε μπύρα έως ότου το επίπεδο του αλκοόλ στο αίμα να φτάσει στο 0.05%. Μετά άρχισαν να πίνουν κρασί έως το 0.11%.
  • Η δεύτερη ομάδα έφτασε στα ίδια ποσοστά, πίνοντας ανάποδα τα ποτά.
  • Η τρίτη ομάδα ήπιε μόνο μπύρα ή μόνο κρασί.

Μετά από κάθε συνεδρία, οι συμμετέχοντες απαντούσαν επί της ευημερίας και του αντιληπτού επιπέδου μέθης. Το επόμενο πρωί βαθμολογούσαν την ένταση του hangover τους σε κλίμακα από το 0 έως το 7, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη δίψα, τη ναυτία, την κούραση και τη ζάλη που ένιωθαν.

Μια εβδομάδα αργότερα, οι ομάδες αντέστρεψαν τους ρόλους: οι συμμετέχοντες που έπιναν αρχικά μπύρα ξεκίνησαν πρώτα με κρασί αυτή τη φορά, η ομάδα κρασιού ξεκίνησε με μπύρα, αυτή που έπινε μόνο μπύρα άρχισε να πίνει μόνο κρασί και τούμπαλιν.

Έγιναν οι ίδιες αξιολογήσεις, πριν οι ερευνητές καταλήξουν στο ότι ένα μόνο ποτό αλκοόλ είναι αρκετό για να προκαλέσει hangover σε μερικούς ανθρώπους, ενώ άλλοι μπορεί να πίνουν πολύ και να είναι μια χαρά ην επόμενη ημέρα.

Η ένταση του hangover καθορίζεται περισσότερο από τον όγκο του αλκοόλ που πίνει κανείς και την ταχύτητα με την οποία το καταναλώνει.

Αν πίνουμε πολύ ή πολύ γρήγορα, δεν δίνουμε στο συκώτι μας αρκετό χρόνο για να καθαρίσει το αλκοόλ στο αίμα μας και υποφέρουμε με hangover.

πηγή: news247.gr

 
 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αλκοόλ: Ακόμα Και Η Περιορισμένη Κατανάλωση Ίσως Βλάπτει Τον Εγκέφαλο
in.gr

Ακόμα και ένα με δύο ποτά την ημέρα συνδέονται με μείωση της φαιάς και γκρίζας ουσίας, υποδεικνύει ανάλυση δεδομένων για 36.000 άτομα.

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα
newsbreak.gr

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Γιατί Πρέπει Να Το Σκεφτούμε Δυο Και Τρεις Φορές Προτού Παραγγείλουμε Βαρελίσια Μπύρα
huffingtonpost.gr

Ένας αόρατος κίνδυνος απειλεί να κάνει αυτή την ασύγκριτη απόλαυση αληθινό εφιάλτη.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το