English Greek
20
Σαβ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Εφιάλτης Η Πανδημία Για Τους Ζυθοποιούς

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Θύμα της πανδημίας είναι και η μπύρα, ένα ποτό αρκετά δημοφιλές σε χώρες όπως η Γερμανία και η Βρετανία. Οι μειωμένες πωλήσεις που έφεραν τα συνεχόμενα lockdowns έχουν πλήξει σημαντικά τους Γερμανούς ζυθοποιούς, κυρίως μάλιστα, όσους προμηθεύουν εστιατόρια και μπαρ που έχουν μείνει κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, αρκετοί Γερμανοί ζυθοποιοί αναγκάζονται να πετάξουν εκατομμύρια λίτρα μπύρα λόγω της μειωμένης κατανάλωσης και της συνεπακόλουθης υποχώρησης των πωλήσεων. «Πρόκειται για εφιάλτη», σχολιάζει στην DW ο επικεφαλής της ζυθοποιίας του Ντίσελντορφ Füchschen, Πέτερ Κένιγκ. Ο ίδιος αναγκάζεται να πετάξει τώρα 2.000 με 3.000 λίτρα μπύρα Alt (παραδοσιακή μπύρα του Ντίσελντορφ) που είχε εμφιαλωθεί τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον διευθυντή του συνδέσμου Γερμανών ζυθοποιών Χόλγκερ Αϊχελε, τις μεγαλύτερες ζημίες έχουν υποστεί οι ζυθοποιοί που τροφοδοτούν μπαρ, γιορτές και εκδηλώσεις. Καθότι μπαρ, μπυραρίες και εστιατόρια παραμένουν κλειστά και δεν επιτρέπονται μεγάλες εκδηλώσεις, οι ζυθοποιίες έχουν κατεβάσει ρολά. Επίσης, οι έμποροι επιστρέφουν τελευταία όλο και μεγαλύτερες ποσότητες μπύρας στις ζυθοποιίες προκειμένου να καταστραφεί το εμπόρευμα. «Αυτό συμβαίνει τώρα παντού σε όλη τη Γερμανία», λέει στην DW ο εκδότης του κλαδικού περιοδικού Inside Νίκλας Οτερ. Δραματική, ωστόσο, είναι η εικόνα και στη Μεγάλη Βρετανία. Λόγω και των κλειστών παμπ, που αποτελεί έναν αγαπημένο χώρο συνάντησης των Βρετανών, έπρεπε να καταστραφούν σχεδόν 59 εκατομμύρια λίτρα βαρελίσια μπύρα, όπως υπολόγισε η British Beer and Pub Association σύμφωνα με το BBC. Και εκεί η ημερομηνία λήξης αναγκάζει τους εμπόρους να επιστρέψουν τα προϊόντα στις ζυθοποιίες. Το μεγαλύτερο μέρος της βρετανικής μπύρας αποσύρθηκε ήδη κατά το πρώτο απαγορευτικό της περασμένης άνοιξης, ενώ ένα μικρότερο μέρος καταστράφηκε κατά το χειμερινό lockdown.

Στη Γερμανία, το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στο δεύτερο lockdown. Όλο και περισσότερα προϊόντα, κυρίως βαρελίσια μπύρα που πωλείται σε εστιατόρια, ξεπέρασαν την ημερομηνία λήξης και έπρεπε να πεταχτούν, εξηγεί ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Εμπορίας και Διανομής Ποτών Ντιρκ Ράινσμπεργκ. Λόγω λοιπόν αυτής της κατάστασης, για τις επιχειρήσεις του κλάδου οι ζημίες πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Όπως αναφέρει η DW, ανησυχία έχουν προκαλέσει στους ζυθοποιούς όσα βαρέλια έχουν ημερομηνία λήξης Φεβρουάριο και Μάρτιο καθώς σε περίπτωση που το lockdown παραταθεί -κάτι που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο-, τότε όλα αυτά θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Αντίθετα, ζυθοποιοί της γερμανικής Veltins δεν αναγκάστηκαν να πετάξουν μπύρα κατά το πρώτο lockdown, ωστόσο, σύμφωνα με τη Veltins, την τρέχουσα περίοδο ενδεχομένως να πρέπει να καταστραφούν μερικές χιλιάδες λίτρα. Αρκετοί Γερμανοί ζυθοποιοί αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν την παραγωγή τους μετά το πρώτο lockdown όπως σημειώνει ο σύνδεσμος ζυθοποιών Κολωνίας. «Το πρόβλημα είναι η αβεβαιότητα, πόσο θα διαρκέσει», λέει στην DW ο διευθυντής του συνδέσμου Κρίστιαν Κέρνερ, ζητώντας παράλληλα να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με προοπτική ανοίγματος για ζυθοποιούς και εστιάτορες. Ιδιαίτερα πικρό, όπως λέει, είναι ότι το νυν απαγορευτικό πλήττει τους πιο επικερδείς μήνες για την κολωνέζικη μπύρα Kölsch. «Ακυρώθηκε το καρναβάλι, που ως οικονομικός παράγοντας είναι καθοριστικός».

πηγή: kathimerini.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cascade - A Thousand Beers Between
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Cascade Brewing.

Equilibrium / Bottle Logic - Elemental Gorilla
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Bottle Logic Brewing, κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Mikerphone / The Bruery - BA Icky Thump
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την The Bruery, κυκλοφορεί η Mikerphone Brewing.

Almanac / HenHouse - Oslo Hot Chicken
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την HenHouse Brewing, κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Uiltje - If You're Gonna Be Dumb, You Better Be Though
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Ninkasi - Peach Maiden The Shade
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "Maiden The Shade" κυκλοφόρησε η Ninkasi Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το