English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μοναστηριακή Μπύρα Στο Βέλγιο Μετά Από 2 Αιώνες

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι μοναχοί του Γκρίμπεργκεν Άμπεϊ (Grimbergen Abbey) του Βελγίου άρχισαν να παρασκευάζουν μπύρα για πρώτη φορά μετά από πάνω από δύο αιώνες, με ένα μικρό ζυθοποιείο να κάνει ειδικές εκδόσεις της μπύρας μαζικής αγοράς που φέρει το όνομα της μονής τους.

Το αβαείο, του οποίου το έμβλημα είναι ένας φοίνικας με το λατινικό σύνθημα «Ardet nec consumitur» (κάηκε αλλά δεν καταστράφηκε), κάηκε δύο φορές και λεηλατήθηκε από τα γαλλικά στρατεύματα το 1798, τερματίζοντας μια παράδοση παρασκευής μπύρας που χρονολογούταν από τον 12ο αιώνα.

Ο Κάρελ Σταουτέμας, ο υπεύθυνος του αβαείου με τη λευκή φορεσιά που βρίσκεται στα πρόθυρα να ολοκληρώσει τις μελέτες ζυθοποιίας, δήλωσε ότι η παραγωγή μπύρας ήταν «δεύτερη ζωή» για τα βελγικά μοναστήρια και το τάγμα των 15 Norbetine κανόνων ενθουσιάστηκε για την επιστροφή.

«Η βασική δραστηριότητα ήταν η θρησκεία, αλλά η παρασκευή ήταν απαραίτητη επειδή το νερό στον Μεσαίωνα δεν ήταν πόσιμο και επίσης αποτελούσε ένα είδος πληρωμής», είπε.

Το αβαείο, που ιδρύθηκε το 1128, συνδέεται με εμπορικούς ζυθοποιούς από το 1958 όταν η τοπική εταιρεία Maes πλήρωσε τους μοναχούς να χρησιμοποιήσουν το όνομα Grimbergen και το έμβλημα του φοίνικα στη «μπύρα της μονής». Το σήμα Carlsberg της Δανίας έχει πλέον τα παγκόσμια δικαιώματα.

Η νέα μικροβιομηχανία στοχεύει να συνδυάσει την παράδοση 900 ετών της μπύρας, που είναι εμφανής σε βιβλία στη βιβλιοθήκη του μοναστηριού, με νέες τεχνικές και καινοτομία. Για να γιορτάσει τα εγκαίνια χθες 27 Μαΐου, κυκλοφόρησε τρεις νέες μπύρες Grimbergen.

Ο Μαρκ - Αντουάν Σόχον, ζυθοποιός από την Carlsberg που επιβλέπει την εγκατάσταση των 10.000 εκατολίτρων ανά έτος, δήλωσε ότι μία από τις νέες μπύρες εφάρμοσε μια παράδοση από τον Μεσαίωνα και χρησιμοποιεί καπνιστή βύνη.

«Αυτή είναι η ιδέα πάνω στην οποία πιστεύω ότι θα κάνω πειράματα και θα δοκιμάσω νέα πράγματα, από την άποψη των πρώτων υλών, των μικρών δειγμάτων», είπε.

Το έργο στοχεύει να επικεντρωθεί στη χρήση τοπικών καλλιεργειών και για το σκοπό αυτό, η μονή έχει φυτέψει λυκίσκο και βότανα στον κήπο του, ανακαλύπτοντας στο οικόπεδο ένα παλιό οστό αγελάδας που χρησιμοποιείται για να καθαρίσει την μπύρα.

Οι μοναχοί του Γκριμμπέρκεν θα ακολουθήσουν τους κανόνες των παρασκευαστών μπύρας Trappist του Βελγίου, ακόμα κι αν δεν είναι μια τάξη Trappist, ζητώντας τους να φτιάξουν εντός των τειχών της μονής, να ελέγξουν τη λειτουργία και να κατευθύνουν τα κέρδη προς τη συντήρηση και τις φιλανθρωπικές δράσεις της μονής.

πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες Reuters

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bridge Road - Strata Hazy
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Trillium - German Chocolate Cake Doughnut
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Blackbird Doughnuts, κυκλοφόρησε η Trillium Brewing Co.

Νέα Ζυθοποιία Με Το Όνομα Beavers Beer Δημιουργείται Στην Καστοριά
Γιώργος Λαμπίρης

Το κενό που υφίσταται έως τώρα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας στον τομέα της μικροζυθοποιίας επιδιώκει να καλύψει ο επιχειρηματίας, Χρυσόστομος Γεωργιάδης, ο οποίος προχώρησε στη σύσταση της Beavers Beer.

Victory - Prima / Brewmasters Union
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Victory Brewing Co.

Prairie - Weekend
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Prairie Artisan Ales.

Vocation - Low Altitude
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Vocation Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το