English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Με Οικολογικές Ανησυχίες Η Επιστροφή Του Octoberfest

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετά από μία διετία αποχής, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επέστρεψε ένα από τα πιο εμβληματικά παραδοσιακά φεστιβάλ στον κόσμο, με ιστορία 200ετών, το Octoberfest.

Το διάσημο φεστιβάλ του Μονάχου -που άνοιξε τις πύλες του στις 17 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 3 Οκτωβρίου- έχει νέο αέρα και πιο οικολογικές αναζητήσεις. Στα 340 στρέμματα έχουν στηθεί 17 σκηνές τεραστίων διαστάσεων, με συνολικά 120.000 θέσεις, καθώς και άλλες 21 μικρότερες σκηνές.

Η προστασία του κλίματος δεν μπορούσε φυσικά να αφήσει ανεπηρέαστη και τη φετινή διοργάνωση του μεγάλου φεστιβάλ στο Μόναχο. Η ζυθοποιία Paulaner-Wirtin Arabella Schörghuber έκανε ένα βήμα παραπάνω: Υπολόγισε όλες τις εκπομπές διοξειδίου άνθρακα στη σκηνή της, συμπεριλαμβάνοντας το φαγητό και την μπύρα. Ως αντιστάθμισμα χρηματοδοτεί ένα περιβαλλοντικό πρότζεκτ στην Κολομβία.

vegan oktoberfest

Χορτοφαγικά... λουκάνικα
Αδιανόητο το Octoberfest δίχως τα περίφημα βάισβουρστ (λευκά λουκάνικα). Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς οι επισκέπτες καταναλώνουν κάθε χρόνο περίπου 200.000 τεμάχια λευκών λουκάνικων, 79.000 χοιρινά κότσια και 500.000 ολόκληρα κοτόπουλα. Κρέας επίσης από 122 ολόκληρα βόδια και 80 μοσχαράκια. Το 2022 φέρνει μαζί του όμως και κάποιες αλλαγές, στο κλίμα των ημερών: τα χορτοφαγικά λουκάνικα.

Ο βασικός πυρήνας του φεστιβάλ η βαυαρική μπύρα
Ο τεράστιος τροχός παραμένει εντυπωσιακός, τα λουκάνικα -χορτοφαγικά ή μη- νοστιμότατα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Ο βασικός λόγος για να πάει ένας επισκέπτης στο Octoberfest είναι η βαυαρική μπύρα, που ρέει άφθονη. Φέτος με λίγο υψηλότερη τιμή, με το λίτρο να κοστολογείται ανάμεσα στα 12,70€ και 13,50€.

Το φεστιβάλ ενδείκνυται, εκτός από τους λάτρεις της μπύρας και του λουκάνικου, για τους νοσταλγικούς: Αυτοκίνητα βγαλμένα από ρετρό ταινίες, καρουσέλ και μία σκηνή-μουσείο για την ιστορία του Octoberfest, από το 1810 μέχρι σήμερα. Φυσικά με συνοδεία πάντα γαστρονομικές λιχουδιές, που επίσης έχουν ιστορία σχεδόν δύο αιώνων. Στις φετινές προσθήκες περιλαμβάνεται το τρενάκι του τρόμου!

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Half Acre - Catch Hell
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Half Acre Beer Co.

Εξαγορά Της Stone Brewing Από Την Sapporo Holdings
Γιώργος Ιορδανίδης

Την πορεία της Anchor Brewing Co. (2017) ακολούθησε η Stone Brewing με την επιβεβαίωση της εξαγοράς της απ' την ιαπωνική Sapporo Holdings.

Flaros - Flaros DIPA
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Flaros Beer.

Η Μικροζυθοποιία Σερρών Στηρίζει Την Πνευμονολογική Κλινική Και Το Νοσοκομείο Σερρών
serraikanea.gr

Διαβάστε την κίνηση στην οποία προχώρησε ο επιτυχημένος Σερραίος επιχειρηματίας μέσα από τη δημοσίευσή του στο Facebook και την ευχαριστήρια ανακοίνωση του επικεφαλής της, Αντώνη Αντωνιάδη.

Η Budweiser Γιορτάζει Τη Νίκη Της Αγγλικής Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου Με Ένα Εγκωμιαστικό Κουτάκι
cibum.gr

Η Budweiser είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για τη νίκη των γυναικών της Αγγλικής ομάδας ποδοσφαίρου, Lionesses, με 2-1 ενάντια στη Γερμανία στο EURO 2022 Γυναικών UEFA, ειδικά αφού είναι και επίσημος χορηγός της. Για να το γιορτάσει, έφτιαξε ένα ειδικό κουτάκι μπύρας.

Põhjala - Cheesecake Island
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το