English Greek
10
Τετ, Αυγ
51 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έρευνα: Γύρισαν Πλάτη Στο Αλκοόλ Οι Έλληνες Στη Διάρκεια Του Lockdown - Ποιοι Τα "Έτσουξαν" Παραπάνω

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η έρευνα έγινε σε 21 χώρες της Ευρώπης και δείχνει την κατανάλωση αλκοόλ κατά την περίοδο του lockdown.

Τη μεγαλύτερη πτώση στην κατανάλωση αλκοόλ κατέγραψε η Ελλάδα και η Αλβανία, ενώ στον αντίποδα οι πολίτες στην Βρετανία το έριξαν στο ποτό κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η έρευνα που δημοσιεύει η «Daily Mail» δείχνει πως οι Ιρλανδοί και οι Γερμανοί δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους και η κατανάλωση αλκοόλ συνέχισε στα ίδια επίπεδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32.000 πολίτες που κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με την ποσότητα αλκοόλ, όπως κρασί, μπύρα και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, που κατανάλωσαν τον Απρίλιο του 2020.

Πάντως, δεν υπήρξε σαφής εξήγηση από τους ερευνητές γιατί οι Βρετανοί στράφηκαν στο αλκοόλ, τόνισαν, όμως ότι γενικά οι πολίτες της συγκεκριμένης χώρας είναι περιβόητοι πότες και ίσως το αλκοόλ υπήρξε διέξοδος για την αντιμετώπιση του lockdown. Και πριν την πανδημία, άλλωστε, οι Βρετανοί κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στη Βρετανία ο μέσος όρος κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της πανδημίας ήταν 0,1 ενώ για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ο μέσος όρος ήταν μείον 0,14.

Στην Ιρλανδία ο μέσος όρος ήταν μείον 0,08, με τους ερευνητές να θεωρούν στατιστικά ασήμαντο το αποτέλεσμα σχολιάζοντας ότι οι πολίτες κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα αλκοόλ. Αλλά και οι Γερμανοί παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Οι Έλληνες σημείωσαν αρνητικό σκορ, μείον 0,2 και οι Αλβανοί μείον 0,37, ενώ οι Φιλανδοί που επίσης μείωσαν την κατανάλωση κατάφεραν σκορ μείον 0,19.

Πάντως, και σύμφωνα με την έρευνα το κόστος του αλκοόλ δεν θεωρείται ότι επηρέασε σημαντικά καθώς οι ενήλικες με τα υψηλότερα εισοδήματα κατανάλωσαν λιγότερο οινόπνευμα από εκείνους που δεν είχαν παχυλό πορτοφόλι.

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα για το Αλκοόλ και τη νόσο COVID-19 διεξήχθη από επιστήμονες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πολίτες πιθανότατα κατανάλωσαν λιγότερο αλκοόλ λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας στη χώρα τους. Εάν, για παράδειγμα, σε μία χώρα τα μπαρ και τα καταστήματα ήταν κλειστά για μεγάλο διάστημα και είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ότι αφορά τις συναθροίσεις, οι πολίτες δεν μπορούσαν να προμηθευτούν εύκολα μπύρες και κρασί.

Οι ερευνητές συνέκριναν τις απαντήσεις των εθελοντών για την κατανάλωση αλκοόλ τον Απρίλιο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ένας στους πέντε συμμετέχοντες δήλωσαν ότι είχαν «σημαντικά» ή «υψηλά» επίπεδα άγχους λόγω οικονομικών δυσκολιών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι είχαν άγχος για τις αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με το βρετανικό ίδρυμα «Alcohol Change», που επικαλείται η «Daily Mail», ο μέσος ενήλικας στη Βρετανία καταναλώνει εννέα ποτήρια μπύρας ή έξι ποτήρια κρασιού την εβδομάδα, ποσότητα μεγαλύτερη από αυτήν που συστήνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

πηγή: sputniknews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Clown Shoes - Banshee And The Beast
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Clown Shoes Beer.

AleSmith - Oats-Tay
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την AleSmith Brewing Co.

Founders - All Day Vacay
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Founders Brewing Co.

Barrier - Kickin' Knowledge: Double Toasted Coconut & Vanilla
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Barrier Brewing Co.

Hoppin' Frog - Den Haag
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

Westbrook - Blackberry Blueberry Smash
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Westbrook Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2021 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το