English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έρευνα: Γύρισαν Πλάτη Στο Αλκοόλ Οι Έλληνες Στη Διάρκεια Του Lockdown - Ποιοι Τα "Έτσουξαν" Παραπάνω

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η έρευνα έγινε σε 21 χώρες της Ευρώπης και δείχνει την κατανάλωση αλκοόλ κατά την περίοδο του lockdown.

Τη μεγαλύτερη πτώση στην κατανάλωση αλκοόλ κατέγραψε η Ελλάδα και η Αλβανία, ενώ στον αντίποδα οι πολίτες στην Βρετανία το έριξαν στο ποτό κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η έρευνα που δημοσιεύει η «Daily Mail» δείχνει πως οι Ιρλανδοί και οι Γερμανοί δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους και η κατανάλωση αλκοόλ συνέχισε στα ίδια επίπεδα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 32.000 πολίτες που κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με την ποσότητα αλκοόλ, όπως κρασί, μπύρα και άλλα οινοπνευματώδη ποτά, που κατανάλωσαν τον Απρίλιο του 2020.

Πάντως, δεν υπήρξε σαφής εξήγηση από τους ερευνητές γιατί οι Βρετανοί στράφηκαν στο αλκοόλ, τόνισαν, όμως ότι γενικά οι πολίτες της συγκεκριμένης χώρας είναι περιβόητοι πότες και ίσως το αλκοόλ υπήρξε διέξοδος για την αντιμετώπιση του lockdown. Και πριν την πανδημία, άλλωστε, οι Βρετανοί κατανάλωναν περισσότερο αλκοόλ από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στη Βρετανία ο μέσος όρος κατανάλωσης αλκοόλ στη διάρκεια της πανδημίας ήταν 0,1 ενώ για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, ο μέσος όρος ήταν μείον 0,14.

Στην Ιρλανδία ο μέσος όρος ήταν μείον 0,08, με τους ερευνητές να θεωρούν στατιστικά ασήμαντο το αποτέλεσμα σχολιάζοντας ότι οι πολίτες κατανάλωσαν την ίδια ποσότητα αλκοόλ. Αλλά και οι Γερμανοί παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Οι Έλληνες σημείωσαν αρνητικό σκορ, μείον 0,2 και οι Αλβανοί μείον 0,37, ενώ οι Φιλανδοί που επίσης μείωσαν την κατανάλωση κατάφεραν σκορ μείον 0,19.

Πάντως, και σύμφωνα με την έρευνα το κόστος του αλκοόλ δεν θεωρείται ότι επηρέασε σημαντικά καθώς οι ενήλικες με τα υψηλότερα εισοδήματα κατανάλωσαν λιγότερο οινόπνευμα από εκείνους που δεν είχαν παχυλό πορτοφόλι.

Η Ευρωπαϊκή Έρευνα για το Αλκοόλ και τη νόσο COVID-19 διεξήχθη από επιστήμονες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στη Δρέσδη της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πολίτες πιθανότατα κατανάλωσαν λιγότερο αλκοόλ λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας στη χώρα τους. Εάν, για παράδειγμα, σε μία χώρα τα μπαρ και τα καταστήματα ήταν κλειστά για μεγάλο διάστημα και είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε ότι αφορά τις συναθροίσεις, οι πολίτες δεν μπορούσαν να προμηθευτούν εύκολα μπύρες και κρασί.

Οι ερευνητές συνέκριναν τις απαντήσεις των εθελοντών για την κατανάλωση αλκοόλ τον Απρίλιο του 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Ένας στους πέντε συμμετέχοντες δήλωσαν ότι είχαν «σημαντικά» ή «υψηλά» επίπεδα άγχους λόγω οικονομικών δυσκολιών, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι είχαν άγχος για τις αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με το βρετανικό ίδρυμα «Alcohol Change», που επικαλείται η «Daily Mail», ο μέσος ενήλικας στη Βρετανία καταναλώνει εννέα ποτήρια μπύρας ή έξι ποτήρια κρασιού την εβδομάδα, ποσότητα μεγαλύτερη από αυτήν που συστήνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

πηγή: sputniknews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Renaissance - 4
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Renaissance Brewing Co.

Kykao - Bohemian Fig Rhapsody / Reverse Engineered Muscat
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Kykao Microbrewery.

Midnight Sun - Sorta Summer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Midnight Sun Brewing Co.

Fonta Flora - Decoy [Maple // Fenugreek]
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Fonta Flora Brewery.

Heretic / Calicraft / Knee Deep - Evil & Co.
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με τις Calicraft Brewing Co. και Knee Deep Brewing Co., κυκλοφορεί η Heretic Brewery.

Tröegs - #437 / #438
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το