English Greek
18
Κυρ, Μάι
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Μεγαλύτεροι Παραγωγοί Μπύρας Στην ΕΕ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το 2020, η συνολική παραγωγή μπύρας στην ΕΕ ήταν ισοδύναμη με περίπου 74 λίτρα ανά κάτοικο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν αλκοόλ και παράγονται στην ΕΕ προέρχονται από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με τη Eurostat, είναι ο κορυφαίος παραγωγός μεταξύ των κρατών-μελών στην ΕΕ, με 7,5 δισεκατομμύρια λίτρα (24% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ) το 2020.

Ακολουθούν η Πολωνία με 3,8 δισεκ. λίτρα (12% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Ισπανία (3,3 δισεκ. λίτρα ή 10%), η Ολλανδία (2,5 δισεκ. λίτρα, ή 8%), η Γαλλία (2,1 δισεκ. λίτρα, ή 7%), η Τσεχία (1,8 δισεκ. λίτρα, ή 6%) και η Ρουμανία (1,7 δισεκ. λίτρα ή 5%).

Το 2020 στην ΕΕ παρήχθησαν συνολικά σχεδόν 32 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν αλκοόλ και 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχαν καθόλου περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Σε σύγκριση με το 2019, η παραγωγή μπύρας που περιέχει αλκοόλ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 8%, ενώ η παραγωγή μη αλκοολικής μπύρας παρέμεινε σταθερή.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπύρας στην ΕΕ το 2020 ήταν η Ολλανδία, με εξαγωγές 1,9 δισεκ. λίτρα μπύρας που περιέχουν αλκοόλ, αντιπροσωπεύοντας το 21% των συνολικών εξαγωγών μπύρας της ΕΕ (εντός και εκτός ΕΕ).

Ακολουθεί το Βέλγιο με εξαγωγές 1,7 δισεκ. λίτρα μπύρας (19%) και η Γερμανία (1,5 δισεκ. λίτρα ή 17%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Τσεχία (0,5 δισεκ. λίτρα ή 6%). Οι κύριοι προορισμοί για εξαγωγές μπύρας σε χώρες εκτός ΕΕ ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες (895 εκατομμύρια λίτρα ή το 22% των συνολικών εξαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (881 εκατομμύρια λίτρα ή 21%).

Τις μεγαλύτερες εισαγωγές καταγράφει στην ΕΕ η βρετανική μπύρα (268 εκατομμύρια λίτρα ή το 51% όλων των εισαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ) και η μεξικάνικη μπύρα (95 εκατομμύρια λίτρα, ή 18% αντίστοιχα).

Στην Ελλάδα η παραγωγή αυξήθηκε πέρυσι κατά 3% στα 411 εκατ. λίτρα.

πηγή: typos-i.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις Εντυπώσεις Κέρδισε Η Lola Beer Στην Anuga 2021
agronews.gr

Στην κορυφαία Διεθνή Έκθεση Anuga 2021, παραβρέθηκε η Ζυθοποιία Πηνειού και η Lola Beer που διεξήχθη από τις 9-13/10 στο εκθεσιακό κέντρο Kölnmesse στην Κολονία της Γερμανίας.

Mikkeller - Humle Nørd
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

ΕΠΑΛ Βασιλικών: Συμμετοχή Παιδιών Σε Πρόγραμμα Για Παραγωγή Μπύρας Χωρίς Αλκοόλ
thermi.gov.gr

Τον περασμένο Μάρτιο αντιπροσωπεία του ΕΠΑΛ Βασιλικών, αποτελούμενη από 14 μαθητές και μαθήτριες και τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς, είχε βρεθεί στην Βαρκελώνη της Ισπανίας προκειμένου να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+2022, με τίτλο «Ζύθος χωρίς Αλκοόλ: Απόκτηση τεχνογνωσίας στα στάδια της παραγωγής, εμφιάλωσης και προώθησης».

KCBC - What Happens In Helles... / Bad Owl / Weekend At Zombies / Ride The Liger
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χωρίς Αλκοόλ Στο Παρίσι
alphanews.live

Δε θα επιτρέπεται το αλκοόλ στα στάδια του Παρισιού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν 11 Αυγούστου, με τους φιλάθλους να πρέπει να αρκεστούν σε αναψυκτικά και νερό.

Uiltje - Data Driven
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Άλλα Άρθρα