English Greek
21
Πεμ, Μάι
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Μεγαλύτεροι Παραγωγοί Μπύρας Στην ΕΕ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το 2020, η συνολική παραγωγή μπύρας στην ΕΕ ήταν ισοδύναμη με περίπου 74 λίτρα ανά κάτοικο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Περίπου μία στις τέσσερις μπύρες που περιέχουν αλκοόλ και παράγονται στην ΕΕ προέρχονται από τη Γερμανία, η οποία, σύμφωνα με τη Eurostat, είναι ο κορυφαίος παραγωγός μεταξύ των κρατών-μελών στην ΕΕ, με 7,5 δισεκατομμύρια λίτρα (24% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ) το 2020.

Ακολουθούν η Πολωνία με 3,8 δισεκ. λίτρα (12% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ), η Ισπανία (3,3 δισεκ. λίτρα ή 10%), η Ολλανδία (2,5 δισεκ. λίτρα, ή 8%), η Γαλλία (2,1 δισεκ. λίτρα, ή 7%), η Τσεχία (1,8 δισεκ. λίτρα, ή 6%) και η Ρουμανία (1,7 δισεκ. λίτρα ή 5%).

Το 2020 στην ΕΕ παρήχθησαν συνολικά σχεδόν 32 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν αλκοόλ και 1,4 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που περιείχαν λιγότερο από 0,5% αλκοόλ ή δεν είχαν καθόλου περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Σε σύγκριση με το 2019, η παραγωγή μπύρας που περιέχει αλκοόλ στην ΕΕ μειώθηκε κατά 8%, ενώ η παραγωγή μη αλκοολικής μπύρας παρέμεινε σταθερή.

Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπύρας στην ΕΕ το 2020 ήταν η Ολλανδία, με εξαγωγές 1,9 δισεκ. λίτρα μπύρας που περιέχουν αλκοόλ, αντιπροσωπεύοντας το 21% των συνολικών εξαγωγών μπύρας της ΕΕ (εντός και εκτός ΕΕ).

Ακολουθεί το Βέλγιο με εξαγωγές 1,7 δισεκ. λίτρα μπύρας (19%) και η Γερμανία (1,5 δισεκ. λίτρα ή 17%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Τσεχία (0,5 δισεκ. λίτρα ή 6%). Οι κύριοι προορισμοί για εξαγωγές μπύρας σε χώρες εκτός ΕΕ ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες (895 εκατομμύρια λίτρα ή το 22% των συνολικών εξαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ) και το Ηνωμένο Βασίλειο (881 εκατομμύρια λίτρα ή 21%).

Τις μεγαλύτερες εισαγωγές καταγράφει στην ΕΕ η βρετανική μπύρα (268 εκατομμύρια λίτρα ή το 51% όλων των εισαγωγών μπύρας εκτός ΕΕ) και η μεξικάνικη μπύρα (95 εκατομμύρια λίτρα, ή 18% αντίστοιχα).

Στην Ελλάδα η παραγωγή αυξήθηκε πέρυσι κατά 3% στα 411 εκατ. λίτρα.

πηγή: typos-i.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hudson Valley - Multichorus / Multichorus Barrel Aged
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Hudson Valley Brewery.

Garage Project - Escape From The Temple Of Haze
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Garage Project.

Dugges - Elderflower & Pear
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Dugges Bryggeri.

Yumtales: Εμπλουτίζει Το Portfolio Της Με Δύο Νέα Brands Ποτών Χαμηλού Αλκοόλ, Την Μπύρα BRLO Και Τα Ready-To-Drink Cocktails Punch Club
athinorama.gr

Η YumTales, εδώ και τρία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν τις υγιεινές επιλογές προσφέροντας διαφοροποιημένα ροφήματα στην ελληνική αγορά.

To Øl / Fuerst Wiacek - Sounds Good BA 2022
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Fuerst Wiacek, κυκλοφόρησε η To Øl.

Samos - My Goodness
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Samos Microbrewery.

Άλλα Άρθρα