English Greek
24
Πεμ, Σεπ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κοκο-Μπύρα: Η Coca-Cola Μήνυσε Εταιρεία Ιθαγενών Της Κολομβίας Που Βγάζουν Μπύρα Από Κόκα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο πολυεθνικός κολοσσός της Coca-Cola προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της μικρής εταιρείας του ιθαγενή από την Κολομβία που καλλιεργεί φύλλα κόκας, ζητώντας να αφαιρέσει τη λέξη «Coca» από ποτό που παρασκευάζει.

Η ιθαγενής φύλαρχος Φαμπιόλα Πινιάκε, μία από τους επικεφαλής της εταιρείας Coca Nasa στην Κολομβία κατήγγειλε ότι έλαβε αίτημα από την πολυεθνική εταιρεία Coca-Cola που της ζητούσε να αφαιρέσει τη λέξη «Coca» από τα προϊόντα της με βάση τα φύλλα κόκας.

«Καταγγέλλω δημόσια ότι η Coca-Cola στέλνει τους δικηγόρους της για να μας απαγορεύσουν να χρησιμοποιούμε το όνομα της κόκας στα προϊόντα μας και μας απειλούν με δικαστικές μηνύσεις τις επόμενες ημέρες. Εκτός από κλέφτες είναι και μπουμπούνες. Σεβαστείτε τους αυτόχθονες πληθυσμούς» δημοσίευσε η Φαμπιόλα στα social media.

Σύμφωνα με αποσπάσματα από τις επικοινωνίες με την Coca-Cola που ανέβηκαν στα social media, οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής εταιρείας ισχυρίζονται ότι είναι παγκόσμιοι κάτοχοι του trademark που έχει ισχύ και στην Κολομβία και ζητούν την απόσυρσή του από τα προϊόντα της μικρής κολομβιανής εταιρείας.

coca pola

Η εταιρεία εμπορεύεται ενεργειακά ποτά, σνακ, φαρμακευτική κόκα, ακόμα και μπύρα με βάση τα φύλλα, ένα ποτό που, μάλιστα, ονομάζεται Coca Pola.

«Εάν ο γιατρός σάς συνιστά μπύρα, μην διστάσετε, η Coca Pola είναι ένα υγιεινό υποκατάστατο» γράφει η Φαμπιόλα σε ανάρτησή της, με μια φωτογραφία του γερουσιαστή Ρόι Μπαρέρας να δοκιμάζει τη μπύρα από φύλλα κόκας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Coca-Cola επιτίθεται στη μικρή εταιρεία από την Κολομβία.

Συγκεκριμένα, ο πολυεθνικός κολοσσός έχει ήδη υποβάλει μήνυση για ένα από τα ενεργειακά ποτά της Coca Nasa - ονομάζεται Cocasek, αλλά απορρίφθηκε.

«Πολλοί μας επιτέθηκαν για να πάρουν το όνομα. H Coca-Cola μας μήνυσε, αλλά δεν κέρδισε τίποτα γιατί έχουμε πολιτιστικές βάσεις» σχολίασε η Φαμπιόλα, σε συνέντευξή της με την εφημερίδα El Tiempo, στο τέλος της περσινής χρονιάς.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία Coca Nasa πρόκειται για ένα παραγωγικό πρότζεκτ από την περιοχή Nasa, που σκοπεύει στη «δικαίωση της παραδοσιακής χρήσης του φυτού της κόκας και να περιορίσει τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν δημιουργήσει παράνομες ομάδες και διακινητές ναρκωτικών».

πηγή: sputniknews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bottle Logic - Intrepid Observation (2023)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bottle Logic Brewing.

Uiltje - Guide To Tea Drinking Etiquette
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Μυστικά Oktoberfest: Από 10.000€ Είναι Καλή Χρονιά - Τί Κερδίζουν Ιδιοκτήτες-Σερβιτόροι;
Κατερίνα Ηλιάδου

Το Oktoberfest είναι μεγάλη διασκέδαση - αλλά και μεγάλα κέρδη. Πόσα όμως κερδίζουν πραγματικά οι ιδιοκτήτες των σκηνών, οι σερβιτόροι και οι υπόλοιποι; Αποκαλύπτουμε τα οικονομικά μυστικά του φεστιβάλ.

Σε Ποιο Ζυθοποιείο Της Ευρώπης Θα Απολαύσουν Οι Τουρίστες Την Καλύτερη Μπύρα
tourismtoday.gr

Το ζυθοποιείο Guinness Storehouse στο Δουβλίνο εξασφάλισε τον τίτλο της «Κορυφαίας Εμπειρίας Επισκεπτών Περιοδείας Μπύρας στην Ευρώπη 2023» στα World Travel Awards, αφού ξεπέρασε άλλους οκτώ υποψηφίους στην ίδια κατηγορία.

Evil Twin - The Great Northern Series 41
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Evil Twin Brewing NYC.

Uiltje - Herr Oakmeister
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Uiltje Brewing Co.

Άλλα Άρθρα