English Greek
22
Τετ, Ιουλ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ρωσία: Τα Εγχώρια Προϊόντα Αντικαθιστούν Τα Εισαγόμενα Στα Ράφια Των Σούπερ Μάρκετ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα προϊόντα που παράγονται στη Ρωσία αντιστοιχούσαν στο 83% της ρωσικής αγοράς καταναλωτικών αγαθών το πρώτο εξάμηνο του 2022, με το μερίδιό τους να είναι αυξημένο κατά 4% συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η εταιρία NielsenIQ.

Η εγχώρια παραγωγή των λεγόμενων καταναλωτικών αγαθών ταχείας κυκλοφορίας, που έχουν σχετικά χαμηλό κόστος και πωλούνται γρήγορα, γεμίζει τα ράφια των καταστημάτων καθώς οι εισαγωγές καταγράφουν βουτιά λόγω των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας.

Οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν αφού η Μόσχα ανέπτυξε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, είχαν ως αποτέλεσμα πλήθος ξένων εταιριών, πολλές εκ των οποίων από τον κλάδο των καταναλωτικών αγαθών, να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες μειώσεις σε ξένα προϊόντα σημειώθηκαν στην αγορά αλκοολούχων ποτών, όπου η ρωσική μπύρα αντιστοιχούσε στο 89% των πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2022 συγκριτικά με 79% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen.

Την περασμένη εβδομάδα στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Μόσχας υπήρχαν ακόμα μπύρες που παράγονται και πωλούνται από ξένες ζυθοποιίες, που είχαν ανακοινώσει τα σχέδιά τους να αποχωρήσουν από τη Ρωσία, γεγονός που δείχνει πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει αισθητός ο αντίκτυπος από περιορισμούς που αφορούν τους καταναλωτές.

«Η ποικιλία προϊόντων που είναι διαθέσιμα για τους καταναλωτές στα ράφια των καταστημάτων έχει μειωθεί», δήλωσε ο Κονσταντίν Λόκτεφ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NielsenIQ. «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μια δεύτερη τάση άρχισε να αναπτύσσεται - προϊόντα που έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια έχουν αρχίσει να αντικαθίστανται στο καλάθι των καταναλωτών από μάρκες που παράγονται στη Ρωσία, για τις οποίες έχουν ανοιχτεί τεράστιες ευκαιρίες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχει επίσης αυξηθεί το μερίδιο σνακ και προϊόντων προσωπικής υγιεινής που παράγονται στη Ρωσία.

πηγή: naftemporiki.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burial - Just To Be Disoriented And Staring Into Middle Distance / Anywhere Is Nowhere Worth Going / Where Everything Was Perfect In The Pits Of Aimless Dissatisfaction
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Burial Beer Co.

Pühaste - Sära / Disposable Art
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Κοιτάζει Και Πέρα Από Τη Μπύρα
Δήμητρα Μανιφάβα

Σε αλλαγή του καταστατικού της προχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, θυγατρική του ομίλου Carlsberg στην Ελλάδα, αλλαγή που σηματοδοτεί την δραστηριοποίηση της εταιρείας σε ποτά πέραν της μπύρας, ακολουθώντας στην πραγματικότητα τα βήματα των ανταγωνιστών της.

Alea - Fermi Paradox
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Alea Brewing Co.

Tröegs - #471
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Μέσω Συμβολαίων 62.000 Τόνους Βυνοποιίσιμο Αναμένει Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Στα 24 Λεπτά Το Κιλό
agronews.gr

Στους περίπου 62.000 τόνους αναμένεται να φτάσει φέτος η παραγωγή βυνοποιήσιμου κριθαριού, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας, που εφαρμόζει για 15η χρονιά η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», έχοντας συνάψει συμβάσεις με 2.500 παραγωγούς με εγγυημένη τιμή στα 24 λεπτά το κιλό.

Άλλα Άρθρα