English Greek
23
Τρι, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Heineken Επιμένει... Ρωσικά Με Τα Σήματα Botsjkarev Και Ochota En Tri Medvjedja

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στη γραφειοκρατία αποδίδει η Heineken την καθυστέρηση της εξόδου της από τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία είναι πέρα από τον έλεγχό της και επαναλαμβάνοντας ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να φύγει από τη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, δημοσίευμα στον ερευνητικό ιστότοπο Follow The Money, αμφισβήτησε τις προθέσεις της Heineken, τονίζοντας ότι δεν έχει τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε τον Μάρτιο του 2022 να εγκαταλείψει τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης διεθνών εμπορικών σημάτων εκτός της Heineken, όπως η Amstel.

Η Heineken, η οποία στη ρωσική αγορά κυκλοφορεί τις μπίρες με την επωνυμία Botsjkarev, Ochota En Tri Medvjedja, ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μια «ομαλή μετάβαση» και ότι θα συνεχίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με μειωμένες λειτουργίες στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για να αποφύγει τον κίνδυνο κρατικοποίησης.

«Είναι δύσκολο να κλείσει κανείς μια συναλλαγή στη Ρωσία αυτή τη στιγμή καθώς οι κανόνες συνεχίζουν να αλλάζουν», είπε η ολλανδική εταιρεία, προσθέτοντας ότι οι επιχειρηματικές μεταβιβάσεις της απαιτούσαν πολλές εγκρίσεις από τις τοπικές αρχές, το χρονικό πλαίσιο των οποίων δεν μπορούσε η ίδια να επηρεάσει. Ωστόσο, η εταιρεία αναγνώρισε την απογοήτευση για την καθυστέρηση, λέγοντας ότι συμμερίζεται το συναίσθημα.

«Δεν υπάρχει καμία ασάφεια σχετικά με την υπόσχεσή μας: θα φύγουμε από τη Ρωσία», είπε η Heineken σε μια ενότητα Q&A στον ιστότοπό της τη Δευτέρα.

Η ζυθοποιία ανέφερε επίσης στον ιστότοπό της ότι η ρωσική επιχείρησή της έπρεπε να εισαγάγει νέα τοπικά προϊόντα για να αποφύγει τη χρεοκοπία μέχρι να ολοκληρωθεί η πλήρης απόρριψή της, αφού τα προϊόντα της αποσύρθηκαν από την αγορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Δεν μπορείς να πουλήσεις μια ζημιογόνα επιχείρηση και ο στόχος τους ήταν να διατηρήσουν την επιχείρηση στη ζωή μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας», ανέφερε.

Η Heineken είναι η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία στη Ρωσία και η τοπική επιχείρηση αντιπροσωπεύει μόλις το 2% των παγκόσμιων πωλήσεών της, ανέφερε η εταιρεία.

Η ανταγωνίστριά της Carlsberg  από τη Δανία, δήλωσε την Τρίτη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της Cees't Hart θα συνταξιοδοτηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά την πώληση της ρωσικής επιχείρησής της.

πηγή: zougla.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Abomination / Beer Zombies - Zombie Fog
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Beer Zombies Brewing Co., κυκλοφόρησε η Abomination Brewing Co.

Double Mountain - Bullwheel
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα, σε συνεργασία με την Mt. Hood Meadows, κυκλοφόρησε η Double Mountain Brewery.

Nøgne Ø - South Coast
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Nøgne Ø.

Founders - Blueberry Braggot
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Founders Brewing Co.

Η Πανδημία «Βύθισε» Τον Κλάδο Των Αλκοολούχων Ποτών
kathimerini.gr

Τα πρώτα βήματα για το άνοιγμα της εστίασης μπορεί να έγιναν, όμως ο δρόμος για την αναπλήρωση των απωλειών στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών είναι μακρύς. Ειδικά μάλιστα καθώς, μετά τα αυστηρά lockdowns του 2020 και τη μεγάλη μείωση της τουριστικής κίνησης, χάθηκε και το πρώτο τετράμηνο του 2021, ενώ οι περιορισμοί υπό τους οποίους επαναλειτούργησε ο κλάδος δεν συμβάλλουν ιδιαιτέρως στην αύξηση της κατανάλωσης.

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών Και Τα Μέλη Της Επιστρέφουν Με Την Πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»
Σταύρος Δοβιστινός

Ζήστε την ξεχωριστή εμπειρία το Σάββατο 10 & την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το