English Greek
12
Κυρ, Ιουλ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Έχει Αλλάξει Η Τιμή Της Μπύρας Με Το Πέρασμα Των Χρόνων

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από το 2000, η λιανική κατανάλωση μπύρας στο σπίτι έχει αυξηθεί περισσότερο από 72%.

Η μπύρα έχει σταματήσει να είναι τόσο φθηνή όσο παλιά.

Ο τομέας χάνει σταθερά μερίδιο αγοράς από τα οινοπνευματώδη ποτά. Οι εταιρείες μπύρας, αντιμέτωπες με την αύξηση του λειτουργικού κόστους σε τομείς όπως η συσκευασία και η μεταφορά, αύξησαν τις τιμές και είδαν μεγαλύτερα κέρδη, με τους καταναλωτές να πληρώνουν το λογαριασμό.

Η τιμή της μπύρας που αγοράζεται σε σημεία λιανικής πώλησης, όπως τα παντοπωλεία, αυξήθηκε κατά 5,9% για τους 12 μήνες έως τον Απρίλιο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το συνολικό πληθωρισμό 4,9% για την ίδια περίοδο.

prices

Από το 2000, η λιανική κατανάλωση μπύρας στο σπίτι έχει αυξηθεί περισσότερο από 72%. Το κόστος της μπύρας έχει ανέβει ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους που πίνουν εκτός σπιτιού, κάνοντας άλμα 102% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ενώ οι λάτρεις της μπύρας έχουν νιώσει τον πληθωρισμό στο πορτοφόλι τους, οι αυξήσεις των τιμών κατά το τελευταίο έτος βοήθησαν στην επίτευξη ισχυρών επιδόσεων για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής μπύρας στον κόσμο.

Στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων της, η Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο και παραγωγός της Bud Light, ανέφερε ένα άλμα στα κέρδη που οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών και στο να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα για τις premium προσφορές. Ως αποτέλεσμα, ο γίγαντας της ζυθοποιίας είδε τα βασικά κέρδη του να αυξάνονται κατά 13,6% σε ετήσια βάση στα 4,76 δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις μπύρας αυξήθηκαν μόνο κατά 0,4% σε σχέση με πέρυσι.

Άλλες εταιρείες παραγωγής μπύρας, όπως η Molson Coors και η Heineken, αναφέρουν επίσης κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα, καθώς οι καταναλωτές απορροφούν τις υψηλότερες τιμές.

πηγή: naftemporiki.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Βρυξέλλες Μετατρέπουν Το Παλιό Τους Χρηματιστήριο Σε Ναό Μπύρας
agronews.gr

Η μπύρα ήταν ανέκαθεν ένας από τους μεγαλύτερους... παραγωγούς χρημάτων στο Βέλγιο, αλλά τώρα οι Βρυξέλλες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας σάρκα και οστά στο σχέδιο για στέγαση μουσείου στο χώρο του παλιού Χρηματιστηρίου, που ακούει στο όνομα Belgian Beer World.

Radical Way - Hazardous Mutation
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Radical Way Brewing.

«Παρασκευάζεται Εδώ, Στο Μπερναμπέου» - Το Εμβληματικό Γήπεδο Της Ρεάλ Θα Έχει Την Δική Του Ζυθοποιία Με Παραγωγή 30.000 Λίτρα Ετησίως (Βίντεο)
protothema.gr

Ένας καινοτόμος χώρος της Mahou βρίσκεται στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και αναμένεται να υποδεχτεί πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως.

The Bruery - So Radler Blood Orange
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η The Bruery.

Birbant - Dronic / Hypnos / Bueno
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες Birbant Craft Brewery.

Ποια Ακρίβεια; Πόσο Κάνει Μία Μπύρα Στην Ελλάδα Και Πόσο Στην Αθήνα;
Ευτυχία Κορδόνη

Το φθηνότερο μέρος στον κόσμο για να πιει κανείς μια μπύρα είναι το Ουζμπεκιστάν και το Βιετνάμ, όπου θα πληρώσεις μόλις 1 ευρώ.

Άλλα Άρθρα