English Greek
16
Κυρ, Αυγ
0 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Έχει Αλλάξει Η Τιμή Της Μπύρας Με Το Πέρασμα Των Χρόνων

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Από το 2000, η λιανική κατανάλωση μπύρας στο σπίτι έχει αυξηθεί περισσότερο από 72%.

Η μπύρα έχει σταματήσει να είναι τόσο φθηνή όσο παλιά.

Ο τομέας χάνει σταθερά μερίδιο αγοράς από τα οινοπνευματώδη ποτά. Οι εταιρείες μπύρας, αντιμέτωπες με την αύξηση του λειτουργικού κόστους σε τομείς όπως η συσκευασία και η μεταφορά, αύξησαν τις τιμές και είδαν μεγαλύτερα κέρδη, με τους καταναλωτές να πληρώνουν το λογαριασμό.

Η τιμή της μπύρας που αγοράζεται σε σημεία λιανικής πώλησης, όπως τα παντοπωλεία, αυξήθηκε κατά 5,9% για τους 12 μήνες έως τον Απρίλιο του 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας. Το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το συνολικό πληθωρισμό 4,9% για την ίδια περίοδο.

prices

Από το 2000, η λιανική κατανάλωση μπύρας στο σπίτι έχει αυξηθεί περισσότερο από 72%. Το κόστος της μπύρας έχει ανέβει ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους που πίνουν εκτός σπιτιού, κάνοντας άλμα 102% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ενώ οι λάτρεις της μπύρας έχουν νιώσει τον πληθωρισμό στο πορτοφόλι τους, οι αυξήσεις των τιμών κατά το τελευταίο έτος βοήθησαν στην επίτευξη ισχυρών επιδόσεων για ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής μπύρας στον κόσμο.

Στην τελευταία τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων της, η Anheuser-Busch InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο και παραγωγός της Bud Light, ανέφερε ένα άλμα στα κέρδη που οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών και στο να κάνουν τους καταναλωτές να ξοδεύουν περισσότερα για τις premium προσφορές. Ως αποτέλεσμα, ο γίγαντας της ζυθοποιίας είδε τα βασικά κέρδη του να αυξάνονται κατά 13,6% σε ετήσια βάση στα 4,76 δισ. δολάρια. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις μπύρας αυξήθηκαν μόνο κατά 0,4% σε σχέση με πέρυσι.

Άλλες εταιρείες παραγωγής μπύρας, όπως η Molson Coors και η Heineken, αναφέρουν επίσης κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα, καθώς οι καταναλωτές απορροφούν τις υψηλότερες τιμές.

πηγή: naftemporiki.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Αφετηρία Τα 20 Λεπτά Τα Φετινά Συμβόλαια Κριθαριού Της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας
Γιάννης Τσατσάκης

Τη λογική της ελάχιστης εγγυημένης τιμής ακολουθούν για άλλη μια χρονιά τα συμβόλαια βυνοποιήσιμου κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, με την εταιρεία να θέτει για φέτος ως βάση εκκίνησης τα 20 λεπτά/κιλό.

Thin Man - Alasondro Alegré / Out Of The Keller
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Thin Man Brewery.

AleSmith / Fall - Festbier
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Fall Brewing Co., κυκλοφόρησε η AleSmith Brewing Co.

P.I.G.S. - 3,14159265
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η P.I.G.S. Brewery.

Τα Περί Μπύρας... ΝΑΤΟ: Φινλανδική Η Πρώτη Μπύρα Με Το Λογότυπο Της Συμμαχίας
skai.gr

Η μπύρα παρασκευάζεται από την Olaf Brewing - Γιατί η τοποθεσία του ζυθοποιείου διαδραμάτισε ρόλο στη «γένεση» της μπύρας με το σήμα του NATO.

Οι Βρετανικές Παμπ Θύματα Του Πληθωρισμού
Ζωή Κατζαγιαννάκη

Το διαρκώς αυξανόμενο κόστος ζωής δεν επιτρέπει στους Βρετανούς να πηγαίνουν στο αγαπημένο τους στέκι με αποτέλεσμα ο αριθμός των παμπ να φτάσει σε ιστορικό χαμηλό.

Άλλα Άρθρα